بازداشت خبرنگاران افغانستانی در پاکستان

به گفته منابع، پلیس پاکستان در ۲۳ و ۲۴ اکتبر شماری از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای افغانستانی را در اسلام‌آباد بازداشت و به «حاجی کمپ» منتقل کرده است. خبرنگاران افغانستانی مقیم پاکستان، هم‌زمان با روز جهانی ملل متحد، کارزاری با هشتگ «آزادی بیان حق همه است» آغاز کرده و خواستار حمایت و تسریع پذیرش پناهندگی شده‌اند.

به گفته منابع، پلیس پاکستان در ۲۳ و ۲۴ اکتبر (۱ و ۲ عقرب)، شماری از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای افغانستانی را در اسلام‌آباد بازداشت و به «حاجی کمپ» منتقل کرده است. حاجی کمپ مرکز عبوری‌ای است که افغانستانی‌ها معمولاً یک تا دو روز در آن نگه‌داشته می‌شوند و سپس به افغانستان فرستاده می‌شوند. نام بازداشت‌شدگان و شمار آنان در اطلاعات رسیده ذکر نشده است.

۲۴ اکتبر روز جهانی ملل متحد است. هم‌زمان با این روز، شماری از خبرنگاران افغانستانی مقیم پاکستان کارزاری با هشتگ «آزادی بیان حق همه است» آغاز کرده‌اند. آنان از سازمان ملل، نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های مدافع خبرنگاران، از جمله گزارشگران بدون مرز، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران و کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، خواسته‌اند برای تغییر شرایط کنونی، تسریع روند پذیرش پناهندگی و ارائه کمک‌های فوری اقدام کنند.

به گفته آنان، خبرنگاران به دلیل تهدید جانی از سوی استخبارات طالبان، نبود قوانین رسانه‌ای هماهنگ با حقوق بشر و نبود دسترسی به اطلاعات، افغانستان را ترک کرده‌اند. آنان سیاست‌های طالبان در قبال کشورهای همسایه را یکی از عوامل تغییر رویکرد این کشورها نسبت به مهاجران می‌دانند.

بازداشت خبرنگاران افغانستانی در پاکستان تازگی ندارد. گزارشگران بدون مرز اعلام کرده است دست‌کم ۲۰ خبرنگار افغانستانی تحت حمایت این نهاد به‌گونه اجباری به افغانستان بازگردانده شده‌اند. این نهاد اخراج خبرنگاران را نقض آشکار اصل منع بازگرداندن اجباری می‌داند و می‌گوید پاکستان از میانه ۲۰۲۵ به‌ندرت اقامت افغانستانی‌ها را تمدید کرده است.

در جون ۲۰۲۶، مرتضی صفا، خبرنگار افغانستانی، در اسلام‌آباد بازداشت شد و به گفته خانواده‌اش، برای آزادی او سیصد هزار روپیه پاکستانی خواسته شد. در آوریل ۲۰۲۶، خدیجه حیدری، سردبیر مسوول زن‌تایمز، با وجود داشتن مجوز معتبر خروج، ۶۰ ساعت در حاجی کمپ نگه‌داری شد.

مقام‌های پاکستان پیش‌تر گفته‌اند اخراج‌ها به‌گونه مرحله‌ای و منظم انجام می‌شود و ادعاهای بدرفتاری را رد کرده‌اند. در منابع بررسی‌شده، واکنش تازه‌ای از سوی آنان به این بازداشت‌ها یافت نشد. طالبان نیز اظهارنظری نکرده‌اند.

📢 وقتی صدای افغانستان خاموش شود، تاریخ خاموش می‌ماند…

خبرگزاری شانا؛ صدای افغانستان

ما را دنبال کنید:

نویسنده مطلب
شاه‌پور نایب‌زاده
شاه‌پور نایب‌زاده خبرنگار و نویسنده

شاه‌پور نایب‌زاده روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای و اجتماعی اهل افغانستان است که سال‌ها در حوزه رسانه، فعالیت‌های فرهنگی و امور خیریه فعالیت کرده است. او پس از محدودیت‌های گسترده بر…

ادامه بیوگرافی و مطالب نویسنده
هم‌رسانی این خبر: تلگرام واتس‌اپ فیسبوک ایکس