«ندیم»، متهم دیوان لاهه: مخالفان خواهان جنگ‌اند

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان، مخالفان این گروه را متهم کرده است که برای کسب امتیاز خواهان هرج‌ومرج، خون‌ریزی و ادامه جنگ در افغانستان‌اند. این سخنان یک هفته پس از آن مطرح شده که دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت او را به اتهام آزار و تعقیب جنسیتی علنی کرد. ندیم برای ادعای خود شاهدی ارائه نکرده است.

«ندا محمد ندیم»، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان، مخالفان این گروه را متهم کرده است که «برای کسب امتیاز» خواهان هرج‌ومرج، خون‌ریزی و ادامه جنگ در افغانستان‌اند. او این سخنان را یک هفته پس از آن مطرح می‌کند که «دیوان کیفری بین‌المللی» حکم بازداشت او را به اتهام آزار و تعقیب جنسیتی علنی کرد.

ندیم گفته است برخی می‌خواهند مردم افغانستان برای همیشه در آوارگی، جنگ، تفرقه و وابستگی به دیگران زندگی کنند. او پیش‌تر نیز در سخنرانی‌های خود از شهروندان خواسته بود از اداره طالبان پشتیبانی کنند و از «هبت‌الله آخوندزاده»، رهبر این گروه، اطاعت کنند. ندیم قوانین و فرمان‌های طالبان را برآمده از شریعت اسلامی می‌داند و مخالفت با آن را نادرست می‌خواند.

ندیم یکی از چهار مقام ارشد طالبان است که شعبه دوم پیش‌محاکمه دیوان کیفری بین‌المللی دوشنبه، ۱۳ میزان، احکام بازداشت‌شان را علنی کرد. حکم بازداشت او و «حبیب‌الله آغا»، سرپرست وزارت معارف طالبان، ۱۸ سنبله ۱۴۰۴ صادر شده بود. وزارت تحت رهبری ندیم در قوس ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها را به روی دختران بست. او پیش‌تر در سخنرانی‌ای در ولایت «بغلان» نیز گفته بود زنان و مردان با هم برابر نیستند.

سخنان تازه ندیم در شرایطی مطرح می‌شود که نیروهای مخالف طالبان از گسترش حمله‌های خود در چند ولایت خبر می‌دهند. «قطعه سبز» سه‌شنبه، ۲۱ میزان، ادعا کرد یک ایست بازرسی طالبان را در شهر «هرات» منفجر کرده و سه عضو طالبان را کشته است. چند روز پیش از آن نیز نیروهای مخالف ادعا کرده بودند در حمله‌هایی در هفت ولایت دست‌کم ۳۰ جنگجوی طالبان را کشته‌اند. این ادعاها به‌طور مستقل تأیید نشده‌اند.

رسانه ژاپنی «نیکی آسیا» هم هفته گذشته در گزارشی نوشت ادامه تنش طالبان با «پاکستان» و ناکامی میانجی‌گری «چین»، زمینه رشد نیروهای مخالف طالبان را فراهم کرده و خطر بازگشت افغانستان به جنگ داخلی را افزایش داده است.

مخالفان طالبان روایت دیگری از ریشه بی‌ثباتی دارند. آنان انحصار قدرت در دست یک گروه، نبود مشارکت سیاسی فراگیر و محدودیت‌های گسترده بر زنان و جامعه مدنی را عامل اصلی بحران می‌دانند. به باور آنان، بسته بودن راه‌های سیاسی و مدنی اعتراض است که شماری را به سوی رویارویی نظامی سوق داده است.

ندیم برای ادعای خود درباره تلاش مخالفان برای ایجاد هرج‌ومرج «با هدف کسب امتیاز» جزئیات یا شواهد مشخصی ارائه نکرده است.

📢 وقتی صدای افغانستان خاموش شود، تاریخ خاموش می‌ماند…

خبرگزاری شانا؛ صدای افغانستان

ما را دنبال کنید:

نویسنده مطلب
محمدحفیظ فرملی
محمدحفیظ فرملی خبرنگار، گزارشگر

محمدحفیظ فرملی خبرنگار و گزارشگری است که اخیراً به خانواده خبرگزاری شانانیوز پیوسته است. او در حوزه‌های مرتبط با مسائل زنان، مهاجرت و تحولات بین‌المللی افغانستان فعالیت می‌کند و تلاش…

ادامه بیوگرافی و مطالب نویسنده