نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
هنری کسینجر در کتاب نظم جهانی ارتباط عمیقی در مورد ریشههای هماهنگی بینالمللی و بینظمی جهانی ارائه میدهد. کسینجر با تکیهبر تجربیات خود بهعنوان یکی از برجستهترین دولتمردان عصر مدرن و همچنین داشتن تجربه مشاوره به رؤسای جمهور، سفر به جهان، مشاهده و شکلدهی رویدادهای سیاست خارجی در دهههای اخیر تحلیل خود را از چالش […]
دکتر سید محمد تقی حسینی، دکترای روابط بین الملل نویسنده، مترجم و پژوهشگر روابط بین الملل ( سیاست و امنیت). آقای حسینی در کنار تدریس در دانشگاه با چندین رسانه چاپی و الکترونیکی همکاری داشته است. ایشان سابقه کار به عنوان محقق ارشد در برخی موسسهها را نیز در کارنامه خود دارد. از دکتر حسینی در حدود ده سال فعالیت آکادمیک و رسانهای؛ صدها مقاله علمی، یادداشت، تالیف کتاب، ترجمه کتاب، ترجمه مقاله و گفتگوهای علمی نشر شده است.
هنری کسینجر در کتاب نظم جهانی ارتباط عمیقی در مورد ریشههای هماهنگی بینالمللی و بینظمی جهانی ارائه میدهد. کسینجر با تکیهبر تجربیات خود بهعنوان یکی از برجستهترین دولتمردان عصر مدرن و همچنین داشتن تجربه مشاوره به رؤسای جمهور، سفر به جهان، مشاهده و شکلدهی رویدادهای سیاست خارجی در دهههای اخیر تحلیل خود را از چالش نهایی قرن بیست و یکم آشکار میکند. او با بیان این پرسش که چگونه میتوان یک نظم بینالمللی مشترک در دنیایی از دیدگاههای تاریخی متفاوت، درگیریهای خشونتآمیز، تکثیر فناوری و افراطگرایی ایدئولوژیک ایجاد کرد موضوعات کتاب را برای خوانندگان شرح میدهد.
کتاب «نظم جهانی» که بینش تاریخی را با پیشبینی ژئوپلیتیک ترکیب میکند، اثری بینظیر است که نوشتن آن تنها از یک سیاستگذار و دیپلمات مانند کسینجر انتظار میرود این کتاب را انتشارات علمی و فرهنگی با ترجمه محمدتقی حسینی منتشر کرده است. خرید و دانلود کتاب الکترونیکی و پیدیاف pdf کتاب نظم جهانی به همراه کتابهای دیگر در دستهبندی تاریخ از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است.
هنری کسینجر کیست؟
هنری کسینجر در طول جنگ جهانی دوم در ارتش ایالات متحده خدمت کرد و به مدت بیست سال در دانشگاه هاروارد پست تدریس در تاریخ و دولت داشت. او در زمان ریچارد نیکسون و جرالد فورد بهعنوان مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه خدمت کرد و به بسیاری از رؤسای جمهور آمریکا در زمینه سیاست خارجی مشاوره داده است. او در سال ۱۹۷۳ جایزه صلح نوبل، مدال آزادی ریاستجمهوری و مدال آزادی را از جمله جوایز دیگر دریافت کرد. او نویسنده کتابها و مقالات متعددی در زمینه سیاست خارجی و دیپلماسی است، از جمله اخیراً درباره چین و نظم جهانی اثر جدید را تحت عنوان «کتاب چین». منتشر کرده است. او در حال حاضر رئیس شرکت Kissinger Associates, Inc، یک شرکت مشاوره بینالمللی است.
چند دلیل برای خواندن کتاب نظم جهانی
کسینجر بیان میکند که هرگز یک “نظم جهانی” واقعی وجود نداشته است. در تاریخ، تمدنها مفاهیم خود را از نظم تعریف میکردند. هرکدام خود را مرکز جهان میدانستند و اصول متمایز خود را بهعنوان یک موضوع جهانی تصور میکردند. چین یک سلسلهمراتب فرهنگی جهانی با امپراتور در اوج خود تصور کرد. در اروپا، روم خود را در محاصره بربرها تصور میکرد. زمانی که روم تکهتکه شد، مردم اروپایی مفهوم تعادل کشورهای مستقل را اصلاح کردند و به دنبال صدور آن به سراسر جهان بودند. اسلام، در قرون اولیه خود، خود را تنها واحد سیاسی مشروع جهان میدانست که قرار بود تا زمانی که جهان با اصول دینی هماهنگ شود، بهطور نامحدود گسترش یابد. ایالات متحده زاده اعتقادی به کاربرد جهانی دموکراسی است اعتقادی که از آن زمان تاکنون هدایتکننده سیاستهای آن بوده است.
اکنون امور بینالملل بر مبنای جهانی صورت میگیرد و این مفاهیم تاریخی نظم جهانی در حال تلاقی هستند. هر منطقهای اغلب بهصورت آنی در مسائل مربوط به سیاست بالا در هر منطقه شرکت میکند. بااینحال، بین بازیگران اصلی درباره قوانین و محدودیتهای هدایتکننده این فرایند یا مقصد نهایی آن اتفاقنظر وجود ندارد و نتیجه افزایش تنش است.
در بخشی از کتاب نظم جهانی میخوانیم:
در میان همه کشورهای منطقه شاید ایران دارای منسجمترین شکل ملیت و دقیقترین سنت حکومتداری بر مبنای منافع ملی باشد. البته رهبران ایران از دیرباز به دوردستهای آنسوی مرزهای کنونی ایران دستدرازی میکردند و بهندرت موقعیتی پیش میآمد تا به مفاهیم وستفالی استقلال مملکتی و برابری مطلق پایبندی نشان دهند. سنت پایهگذاری ایران سنت امپراتوری پارس بود که طی یک سری تهاجمات، از قرن هفتم پیش از میلاد مسیح تا قرن هفتم میلادی حکومت خود را در بخش عمده خاورمیانه کنونی و بخشهایی از آسیای مرکزی آسیای جنوب غربی و افریقای شمالی مستقر کرد. به مدد هنر و فرهنگ درخشان خود، نظام پیشرفته اداری که در اداره استانهای دوردست مورداستفاده قرار میگرفت و ارتش عظیم چند قومیتی که در لشکرکشیها به هر سو گسیل میشد، سرزمین پارس خود را بسیار فراتر از یک جامعه میدانست. آرمان پارسی سلطنت پادشاه را تا جایگاه شبه خدایی و بهعنوان ارباب بزرگمنش مردم بالا برد؛ شخصی که بهعنوان «شـــاه شاهان»، در ازای فرمانبرداری صلحآمیز سیاسی، اجرای عدالت و اعطای آزادیهای مدنی را بر عهده داشت.
نظم جهانی که مبتنی بر مطالعه عمیق کسینجر از تاریخ و تجربه او بهعنوان مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه است، خوانندگان را در قسمتهای مهم تاریخ جهان جدید راهنمایی میکند. کسینجر نگاه اجمالی منحصربهفردی به مذاکرات درونی بین دولتها کرده و بینش قانعکنندهای در مورد آینده روابط ایالات متحده و چین و تحولات اتحادیه اروپا ارائه میدهد و درسهایی از درگیریهای عراق و افغانستان را بررسی میکند. نظم جهانی با برداشت خوانندگان از تحلیل او از مذاکرات هستهای با ایران از طریق واکنش غرب به بهار عربی و تنشها با روسیه بر سر اوکراین، تحلیل تاریخی کسینجر را در رویدادهای سرنوشتساز زمان ما ثابت میکند.
نویسندگان کتاب: یوسف اباذری و مراد فرهادپور در دهههای اخیر، حملات ۱۱ سپتامبر به عنوان یکی از تأثیرگذارترین رویدادهای تاریخ معاصر شناخته شده و تبعات آن در سطح جهانی به وضوح احساس میشود. در این راستا، کتاب “نشانهشناسی ۱۱ سپتامبر: نیویورک کابل” اثر یوسف اباذری و مراد فرهادپور، به بررسی عمیق این واقعه و تأثیرات […]
جامعه باز و دشمنان آن [The Open Society and its Enemies] اثر کارل پوپر (۱) (۱۹۰۲-۱۹۹۴) توسط فیلسوف انگلیسی اتریشیتبار که در ۱۹۴۵ انتشار یافت. مؤلف رمز تاریخ اجتماعی را در تقابل «جامعه بسته» و «جامعه باز» میبیند. در جامعه بسته طبیعت و قرارداد یکسان شمرده میشود و روح انتقادی و تغییر افکار فرد نفی […]
مروری بر کتاب تاریخ با فعل آدمی معنا و قوام می یابد. اما آدمی تاریخ را طراحی نمی کند، اهل نظر و بصیرت طرح تاریخ را می یابند و به سمت آن می روند و البته هرچه نزدیک تر می شوند طرح در نظرشان روشن تر و وطی مسیر آسان تر می شود. اما سیر […]
کتاب «خرد و توسعه» که مانند دیگر آثار چند سال اخیر داوری اردکانی در انتشارات سخن منتشر شده است، حاوی بیست و پنج مقاله و مصاحبه با موضوع های متنوع است که محوریت مشترک همه آنها تأمل عقلانی در امور فرهنگی و اجتماعی و سیاسی با نظر کردن در وضعیت توسعه نیافتگی است. وضعیتی که […]
درود بر استاد گرامی کتاب که ترجمه کردید را خواندم ، خیلی مفید بود.