جای طالبان در دادگاه‌های بین‌المللی است، نه پارلمان اروپا

شماری از شهروندان افغانستان مقیم اسپانیا، فعالان حقوق بشر و شهروندان اسپانیایی روز پنج‌شنبه در برابر دفتر پارلمان اروپا در مادرید تجمع کرده و با قرائت قطعنامه‌ای، هرگونه دعوت، میزبانی یا تعامل رسمی با طالبان را محکوم و خواستار پاسخگویی آنان در دادگاه‌های بین‌المللی شدند.

شماری از شهروندان افغانستانی مقیم اسپانیا، فعالان حقوق بشر و شهروندان اسپانیایی روز پنجشنبه در برابر دفتر پارلمان اروپا در مادرید تجمع کردند و خواستار توقف هرگونه دعوت، میزبانی یا تعامل رسمی با طالبان شدند. معترضان تأکید کردند که گفت‌وگو با طالبان به معنای مشروعیت‌بخشی به آپارتاید جنسیتی است.

معترضان در این تجمع که با حمل بنرها و سر دادن شعارهایی در حمایت از زنان افغانستان برگزار شد، اعلام کردند که طالبان طی بیش از چهار سال گذشته افغانستان را به «زندانی بزرگ برای زنان و دختران» تبدیل کرده و میلیون‌ها زن را از حق آموزش، کار، آزادی رفت‌وآمد و مشارکت اجتماعی محروم کرده‌اند.

شرکت‌کنندگان با قرائت قطعنامه‌ای اعتراضی، نسبت به سیاست‌های اخیر طالبان در زمینه ازدواج اجباری و ازدواج کودکان ابراز نگرانی شدید کردند و این اقدامات را تهدیدی برای کرامت، امنیت و آینده دختران افغانستان دانستند.

در این قطعنامه آمده است: «طالبان شریک صلح نیستند؛ آنان عاملان آپارتاید جنسیتی، سرکوب سازمان‌یافته زنان و نقض گسترده حقوق بشر هستند. جای طالبان در پارلمان اروپا نیست؛ جای آنان در دادگاه‌های بین‌المللی و در برابر عدالت است.»

معترضان تأکید کردند که دعوت از طالبان به پارلمان اروپا، توهین به قربانیان این رژیم و بی‌اعتنایی به رنج میلیون‌ها زن افغانستان محسوب می‌شود. آنان خاطرنشان کردند که مذاکره با طالبان بدون پاسخگویی و عدالت، به معنای عادی‌سازی سرکوب و مشروعیت‌بخشی به آپارتاید جنسیتی خواهد بود.

این تجمع با تأکید بر چند پیام اصلی به پایان رسید: «با جنایتکاران مذاکره نکنید؛ محاکمه‌شان کنید»، «هیچ مشروعیتی برای طالبان وجود ندارد»، «جای طالبان در دادگاه‌های بین‌المللی است، نه در پارلمان اروپا» و «پارلمان اروپا جای قربانیان است، نه جای عاملان آپارتاید جنسیتی.» معترضان از جامعه جهانی خواستند به جای گفت‌وگو با سرکوبگران، از قربانیان حمایت کرده و برای پاسخگو ساختن طالبان در برابر عدالت بین‌المللی تلاش کند.