قتل یک زن در مسیر محکمه؛ برادر مقتول خواستار رسیدگی شد

شکیلا اقبالی، از باشندگان ولسوالی میرامور دایکندی، ۲ سنبله ۱۴۰۵ در مسیر محکمه هدف تیراندازی قرار گرفت و کشته شد. برادر او می‌گوید رحمت‌الله، فردی که پس از حادثه بازداشت شده، عامل قتل است. این ادعا و اعتراف منتسب به متهم تاکنون از سوی منابع مستقل تأیید نشده و پرونده نیازمند بررسی قضایی است.

بر اساس مکاتبات عزیزالله اقبالی با خبرگزاری شانا، خواهر او، شکیلا اقبالی، زنی از ولسوالی میرامور ولایت دایکندی، روز دوشنبه، ۲ سنبله ۱۴۰۵ (۲۴ آگست ۲۰۲۶)، پس از اختلافاتی که به گفته او بر سر مهریه و طلاق وجود داشت، هنگام حرکت به سوی محکمه هدف تیراندازی قرار گرفت و کشته شد. عزیزالله اقبالی می‌گوید فردی به نام رحمت‌الله، فرزند اکبرخان، در این رویداد دست داشته و پس از حادثه بازداشت شده است.

بر اساس روایت عزیزالله اقبالی، او و بستگانش روز یک‌شنبه، یک روز پیش از قتل، برای پیگیری پرونده مهریه و طلاق به محکمه ولسوالی میرامور مراجعه کرده بودند. به گفته او، قرار بود موضوع در محکمه بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری شود، اما اکبرخان، پدر رحمت‌الله، از محکمه یک شب فرصت خواست تا مشورت کند.

عزیزالله اقبالی می‌گوید پس از این مهلت، آنان صبح روز دوشنبه، ۲ سنبله، حدود ساعت شش به سمت محکمه ولسوالی میرامور حرکت کردند. به گفته او، زمانی که به منطقه «سری کوپاچ» رسیدند؛ منطقه‌ای کوهستانی و بیابانی در مسیر محکمه، رحمت‌الله در پشت سنگی کمین کرده بود و به سوی شکیلا تیراندازی کرد.

به روایت عزیزالله اقبالی، رحمت‌الله سه گلوله با یک سلاح به سوی شکیلا شلیک کرد که یکی از گلوله‌ها به چشم راست او اصابت کرد. او می‌گوید فرد مهاجم پس از تیراندازی با موتر از محل فرار کرد و او بلافاصله موضوع را به نیروهای طالبان اطلاع داد.

عزیزالله اقبالی می‌گوید فرد مظنون در جریان فرار با خراب‌شدن موترش متوقف شد و طالبان او را بازداشت کردند. به گفته او، رحمت‌الله پس از بازداشت به قتل اعتراف کرده است. عزیزالله اقبالی با استناد به این روایت، خواستار رسیدگی قضایی به پرونده و مجازات عامل قتل شده است. ادعای اعتراف متهم تاکنون از سوی منبع مستقلی تأیید نشده است.

سابقه اختلاف بر سر مهریه و طلاق

در میان اسناد عزیزالله اقبالی، یک عریضه خطاب به ولسوالی میرامور نیز وجود دارد. موضوع این عریضه «پرداخت مهریه و هم‌چنین استرداد وسایل شخصی‌ام و وسایل خانه» عنوان شده است. در متن عریضه، نویسنده توضیح داده که با شوهرش ازدواج کرده و برای این ازدواج مهریه تعیین شده است.

در این عریضه آمده که شوهر پس از ازدواج برای مدتی به ایالات متحده آمریکا رفته و پس از بازگشت، اختلافات میان آنان شدت گرفته است. نویسنده مدعی شده شوهرش با او برخورد خشونت‌آمیز داشته و او را با سلاح تهدید کرده است. بر اساس روایت مندرج در عریضه، پس از این رویداد، موضوع به طالبان گزارش شده و زن به حوزه امنیتی منتقل شده است.

در ادامه عریضه ادعا شده که نویسنده بدون ارتکاب جرم و تقصیر، در پی شکایت شوهرش بازداشت و مدتی در زندان در کابل نگهداری شده است. او این اتهام‌ها را نادرست دانسته و نوشته که پس از گذشت مدتی از زندان آزاد شده است.

نویسنده عریضه همچنین مدعی شده پس از آن، شوهرش وسایل خانه را برده و برخی اسناد و مدارک شخصی، از جمله تذکره، پاسپورت و عقدنامه را از بین برده یا آتش زده است. او همچنین نوشته که شوهرش هزینه و مخارج زندگی او را پرداخت نکرده و در نتیجه، برای تأمین هزینه زندگی با مشکلات مواجه شده است.

در پایان عریضه، نویسنده خواستار پرداخت مهریه و استرداد وسایل خانه و وسایل شخصی خود شده است. در متن عریضه درباره مبلغ مهریه، عبارت «دوازده هزار دلار آمریکایی» دیده می‌شود، در حالی که عدد «۲۰۰۰» نیز در همان بخش درج شده است؛ بنابراین رقم دقیق مهریه از روی تصویر موجود روشن نیست و برای انتشار قطعی آن باید اصل سند بررسی شود.

اسناد ازدواج و اختلاف در تاریخ

در کنار عریضه، تصویر یک سند نکاح نیز دیده می‌شود که مشخصات عروس و داماد، محل سکونت، میزان مهریه و برخی اطلاعات مربوط به عقد در آن درج شده است. در این سند عکس‌های عروس و داماد نیز وجود دارد و نام رحمت‌الله در بخش مربوط به داماد قابل مشاهده است.

تاریخ دست‌نویس روی سند نکاح در تصویر به سال ۱۳۹۴ مربوط به نظر می‌رسد، در حالی که در عریضه ارائه‌شده، نویسنده از ازدواج خود در سال ۱۳۹۶ یاد کرده است. به دلیل کیفیت تصویر و تفاوت موجود میان دو سند، نمی‌توان بدون بررسی اصل مدارک درباره تاریخ دقیق ازدواج اظهارنظر قطعی کرد.

ادعاهای عزیزالله اقبالی درباره رحمت‌الله

عزیزالله اقبالی همچنین مدعی شده که رحمت‌الله تابعیت آمریکا دارد و در زمان حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان به‌عنوان سرباز و مترجم با آنان همکاری می‌کرده است.

او همچنین ادعا کرده رحمت‌الله از سوی آمریکا حمایت می‌شده و افراد زیادی را در افغانستان کشته است. این ادعاها از سوی منابع مستقل تأیید نشده‌اند و در حال حاضر صرفاً به‌عنوان اظهارات عزیزالله اقبالی قابل طرح هستند.

عزیزالله اقبالی همچنین گفته که بستگان رحمت‌الله پیش از قتل، آنان را تهدید می‌کردند و به گفته او، این تهدیدها از سوی مسئولان جدی گرفته نشده بود. او مدعی شده اگر این تهدیدها جدی گرفته می‌شد، ممکن بود از وقوع این رویداد جلوگیری شود.

درخواست عزیزالله اقبالی برای پیگیری پرونده

عزیزالله اقبالی خواستار رسیدگی به پرونده قتل و مجازات فردی است که او را عامل قتل معرفی می‌کند. بر اساس روایت او، این قتل در حالی رخ داده که برای حل اختلافات مربوط به مهریه و طلاق در مسیر محکمه بودند و از همین رو، او میان پرونده خانوادگی و وقوع قتل ارتباط قائل است.

با این حال، جزئیات مربوط به انگیزه قتل، نقش دقیق افراد دیگر در این رویداد، ادعای تهدیدهای پیشین، اعتراف ادعایی متهم و سابقه همکاری او با نیروهای آمریکایی، نیازمند بررسی مستقل و دریافت اطلاعات از منابع دیگر است.

یادداشت: این گزارش بر اساس مکاتبات عزیزالله اقبالی، که خود را برادر مقتول معرفی کرده، با خبرگزاری شانا تهیه شده است. مطالب این گزارش صرفاً روایت و ادعاهای این فرد را بازتاب می‌دهد و شانا محتوای آن را نه تأیید و نه رد می‌کند. ادعاهایی مانند اتهام قتل، اعتراف متهم، تابعیت آمریکا، سابقه همکاری با نیروهای آمریکایی یا نقش احتمالی افراد دیگر، تا دریافت تأیید مستقل، به‌عنوان واقعیت قطعی گزارش نشده‌اند. همچنین در مورد تاریخ ازدواج و میزان مهریه، به دلیل اختلاف یا ناخوانایی موجود در اسناد تصویری، از قطعی‌سازی اطلاعات خودداری شده است.

📢 وقتی صدای افغانستان خاموش شود، تاریخ خاموش می‌ماند…

خبرگزاری شانا؛ صدای افغانستان

ما را دنبال کنید: