گزارش

اشد مجازات برای دو استاد دانشگاه کابل و محصلین عضو داعش خواست بستگان قربانیان حمله‌ انتحاری بر کلب میوند کابل

بستگان برخی کشته‌شده‌های حمله انتحاری سال گذشته بر کلپ میوند در کابل از حکومت می‌خواهند تا سه استاد و دو محصل پیشین دانشگاه کابل که به ظن دست‌داشتن در این حمله بازداشت شده‌اند، به اشد مجازات محکوم شوند.

به گزارش شانا به نقل از شفقنا، به تازگی امنیت ملی افغانستان سه استاد و دو محصل دانشگاه کابل را بازداشت کرده که بر اساس اعلامیه این نهاد، در برخی حملات داعش به خصوص حمله بر کلب میوند به نحوی دست داشتند.

رامز احمدی، تصویربردار تلویزیون طلوع یکی از قربانیان این حمله است، پدر رامز می‌گوید که نهاد‌های عدلی و قضایی پس از اثبات جرم، این افراد را باید اعدام کند.

مادر رامز احمدی، تصویربردار تلویزیون طلوع نیوز هنوز به یاد پسرش اشک می‌ریزد و در آرزوی این است که روزی عاملین حمله بر کلپ میوند در شهر کابل مجازات شوند.

وی می‌گوید: «عاملین‌اش را که گرفتند در دست من بدهند که بکشمش دلم یخ کند، همان‌گونه که پسرم را کشتند، می‌خواهم عاملین این حمله را به دار بزنند.»

در ماه سنبله سال گذشته کلپ میوند در غرب کابل هدف یک حمله قرار گرفت و در آن نزدیک به ۳۰ تن کشته و بیش از ۹۰ تن زخمی شدند.

رامز احمدی که برای پوشش خبری به این محل رفته بود نیز کشته شد.

حالا که امنیت ملی افغانستان سه استاد دانشگاه کابل، ظاهر داعی، معروف راسخ و مبشر مسلمیار را همراه با دو محصل این دانشگاه بازداشت کرده و این نهاد مدعی شده است که این افراد در چندین حمله از جمله حمله بر کلپ میوند مستقیم و غیرمستقیم دست دارند، پدر رامز می‌گوید، افراد بازداشت شده باید اعدام شوند.

نورالله، پدر رامز اما نگران آزاد شدن متهمین این رویداد است: «خیلی خوشحال شدم که عاملین این حمله پیدا شدند، هیچ فکر نمی‌کردم که عاملان این انفجار در دانشگاه کابل باشند، خواست من این است که به سخت‌ترین جزای خود برسند و اعدام شوند.»

روز گذشته ریاست امنیت ملی افغانستان اعلام کرد که به دنبال بازداشت ظاهر داعی و محمد معروف راسخ، مبشر مسلمیار سومین استاد دانشگاه کابل به ظن جذب جوانان به گروه داعش بازداشت شده‌اند.

امنیت ملی همچنان گفته که دو تن از محصلین سابق این دانشگاه را نیز بازداشت کرده‌اند که در اظهارات خود گفته‌اند که توسط استادان یاد شده به داعش جذب شده بودند.

در خبرنامه امنیت ملی آمده است که این دو محصل پیشین دانشگاه کابل در سازماندهی حمله بر کلپ پهلوانی میوند، حمله بر یک موتر حامل کارمندان کمیسیون اصلاحات اداری و حمله بر میدان هوایی حامد کرزی در کابل، نقش داشته‌اند.

یک روز پس از بازداشت افراد یادشده، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان نیز روز دوشنبه در جریان جلسه شورای وزیران گفت که برخی چهره‌های سرشناس به اتهام تبلیغ برای داعش و نقش داشتن در برخی حمله‌های تروریستی بازداشت شده‌اند.

اتهام بنیادگرایی و ترویج افراطیت در دانشگاه‌های افغانستان گپ تازه‌ای نیست، بلکه از چند سال به این‌سو انتقاد‌های وجود دارند که مضامین ثقافت اسلامی در برخی دانشگاه‌ها سبب ترویج افراط‌گرایی در میان دانشجویان شده است.

بر اساس یک تحقیق که در ماه حمل سال روان به نشر رسیده، نشان می‌دهد که درس ثقافت اسلامی از سوی برخی استادان شرعیات، سبب ترویج افراطیت شده‌ است.

به‌گفته رامین کمانگر، نویسنده رساله‌ای تحقیقی «ریشه‌یابی رادیکالیزم دینی در نظام آموزشی افغانستان»، این تحقیق نشان می‌دهد که شماری از استادان ثقافت اسلامی هنگام تدریس متون این مضمون به جای اکادمیک بودن موضوعات، بیشتر آن را به‌عنوان یک ایدیولوژی مطرح می‌کنند.

فضل احمد معنوی از روحانیون و معاون سابق ستره محکمه افغانستان می‌گوید، دامنه افراطیت در دانشگاه‌های افغانستان گسترده است و به بازداشت چند استاد خلاصه نمی‌شود.

وی افزود: «باور من این است که متأسفانه دامنه این موضوع گسترده است، در دانشگاه‌های مختلف کشور افراطیون به خود راه باز کرده‌اند و می‌تواند بر جوانان تأثیر بگذارد، امیدوارم این مسئله نه‌تنها از نگاه امنیتی، بلکه از راه‌های مختلف پی‌گیری شود تا جلو این پدیده شوم گرفته شود تا جامعه ما به وضعیت اعتدالی برگردد.»

اما فیصل امین، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان آنچه معنوی می‌گوید را رد می‌کند.

آقای امین می‌گوید، در دانشگاه‌های افغانستان افراط‌گرایی ترویج نمی‌شود و هر کسی که در پی بنیاد گرایی و افراطیت باشد برایش اجازه داده نخواهد شد.

به‌گفته وی، استادانی که از سوی امنیت ملی بازداشت شده‌اند در بیرون از محوطه دانشگاه بازداشت شده و در داخل دانشگاه اعمال خرابکارانه نداشته‌اند.

دکمه بازگشت به بالا