اختلافات داخلی طالبان؛

آیا افغانستان در آستانه جنگ داخلی جدید قرار دارد؟

روزنامه بریتانیایی تلگراف در گزارشی اختصاصی از اختلافات عمیق درون گروه طالبان پرده برداشته و نسبت به وقوع درگیری تمام‌عیار در افغانستان هشدار داده است. این روزنامه گزارش داده که رهبر طالبان، ملا هبت‌الله آخوندزاده، با سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله و ملا یعقوب، وزیر دفاع این گروه، بر سر مسئله ممنوعیت آموزش و کار زنان […]

روزنامه بریتانیایی تلگراف در گزارشی اختصاصی از اختلافات عمیق درون گروه طالبان پرده برداشته و نسبت به وقوع درگیری تمام‌عیار در افغانستان هشدار داده است.

این روزنامه گزارش داده که رهبر طالبان، ملا هبت‌الله آخوندزاده، با سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله و ملا یعقوب، وزیر دفاع این گروه، بر سر مسئله ممنوعیت آموزش و کار زنان و دختران اختلاف نظر جدی دارد.

به گفته تلگراف، این اختلافات تا حدی بالا گرفته که حتی منجر به فرار معین سیاسی وزارت خارجه طالبان از کشور و سفر چند روزه سراج‌الدین حقانی به خارج از افغانستان شده است. منابع آگاه به این روزنامه گفته‌اند که ملا هبت‌الله دستور داده تا از خروج سایر مقامات ارشد طالبان از کشور جلوگیری شود.

این گزارش حاکی از آن است که ملا هبت‌الله با بزرگترین بحران رهبری خود از زمان به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ روبروست. سراج‌الدین حقانی و ملا یعقوب، دو چهره قدرتمند در طالبان، با ممنوعیت آموزش دختران مخالفند و این موضوع شکاف عمیقی را در درون این گروه ایجاد کرده است.

تلگراف هشدار داده که این شکاف علنی می‌تواند منجر به تضعیف کنترل گروه طالبان بر افغانستان و در نتیجه درگیری‌های داخلی، جدایی نیروها و از دست رفتن تمرکز قدرت شود.

این روزنامه همچنین به اظهارات ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در یک برنامه «اسپیس ایکس» اشاره کرده که در آن وجود اختلافات در میان اعضای طالبان را تلویحا تایید کرده بود.

گزارش تلگراف به محدودیت‌های شدیدی که طالبان علیه زنان و دختران در افغانستان وضع کرده، از جمله ممنوعیت آموزش، کار، حضور در اجتماع و پوشش اجباری اشاره کرده و افزوده است که امیدها برای لغو این محدودیت‌ها کمرنگ شده و نسل جدیدی از دختران افغانستان با آینده‌ای نامعلوم و بدون تحصیل روبرو هستند.

این روزنامه همچنین به پیام صوتی منتشر شده از عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان، اشاره کرده که در آن گفته بود محدودیت‌های اعمال شده علیه زنان، خواسته شخصی برخی از مقامات بلندپایه این گروه است.

عباس ستانکزی پیش از فرار از افغانستان در یک مراسم عمومی از ممنوعیت آموزش دختران به طور علنی انتقاد کرده بود و گفته می‌شود که پس از این اظهارات، ملا هبت‌الله حکم بازداشت او را صادر کرده بود.

تلگراف در پایان گزارش خود تاکید کرده که عباس ستانکزی پیش از آنکه توسط طالبان دستگیر شود، به امارات متحده عربی گریخته است.