اخبار هیدراسلایدبین‌المللیگزارش

ترامپ: رهبر ایران مواظب حرف زدن خود باشد

به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ رهبر ایران روز ۲۷ جدی پس از هشت سال برای نخستین بار در نماز جمعه تهران حضور یافت و همچون همیشه از آمریکا به‌عنوان دشمن اصلی و مسبب کلیه مشکلات کشورش یاد کرد. آقای خامنه‌ای البته این بار اروپا را نیز از گزند انتقادهای خود در امان نگذاشت و رویکرد آن‌ها در تبعیت از آمریکا در خصوص توافق هسته‌ای وین را به‌شدت محکوم کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای در گوشه‌ای از سخنان خود که به‌ظاهر رئیس جمهوری آمریکا آن را ملاک اصلی واکنش خود قرار داده از مقامات آمریکایی به‌عنوان «دلقک‌هایی» نام برده که به سخیف‌ترین شکل ممکن به مردم ایران دروغ می‌گویند.

علی خامنه‌ای در این خصوص تصریح کرده بود: «این دلقک‌های آمریکایی که به‌دروغ و با کمال رذالت میگویند که ما در کنار مردم ایرانیم، ببینند مردم ایران چه کسانی هستند. آن چند صد نفری که به عکس سردار شهیدِ باافتخار ما اهانت می‌کنند، آن‌ها مردم ایران‌اند یا این جمعیت میلیونی عظیمی که در خیابان‌ها نشان می‌دهند خودشان را؟»

رهبر ایران که به نظر می‌آمد به بخشی از ادعاهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که گفته بود در کنار مردم و معترضان ایرانی است،‌ پاسخ می‌داد در ادامه سخنان خود تأکید کرده بود: «سخنگویان دولت شریر آمریکا مدام تکرار می‌کنند که ما در کنار مردم ایرانیم. دروغ می‌گویید! اگر در کنار مردم ایران هم باشید برای این است که خنجر زهرآلود خود را به سینهٔ مردم ایران فرو کنید. البتّه تا حالا نتوانسته‌اید، بعد از این هم حتماً نخواهید توانست هیچ غلطی بکنید.»

آقای ترامپ برای واکنش به این سخنان مثل همیشه قبل از هر چیز دست به توئیت شد و با انتشار پیامی نوشت: «به اصطلاح رهبر معظم ایران‌ که این روزها دیگر منزلت چندانی ندارد حرف‌های بدی درباره آمریکا و اروپا زده است. اقتصاد آن‌ها در حال فروپاشی است و مردم این کشور در رنج به‌سر می‌برند. او بهتر است حسابی مواظب حرف زدن خود باشد.»

رئیس جمهوری آمریکا که این روزها به زبان فارسی هم توییت می‌کند در پیامی دیگر که به فارسی نوشته شده مردم ایران را انسان‌های نجیبی توصیف کرده که آمریکا را دوست دارند و سزاوار دولتی بهتر برای تحقق آرزوهایشان هستند.

آقای ترامپ در این پیام از رهبران ایران خواسته است که به گفته او هراس‌افکنی را کنار بگذارند و به فکر سربلندی کشورشان باشند.

گفتنی است که علی خامنه‌ای در خطبه‌های نماز جمعه روز گذشته تهران دولت‌های اروپایی طرف برجام را به دلیل فعال کردن سازوکار حل اختلاف توافق هسته‌ای که رهبر ایران آن را «تهدید سه کشور اروپایی» خواند «پادوی آمریکا» توصیف و تأکید کرد که از گذشته نیز به آن‌ها اعتماد نداشته است.

آیت‌الله خامنه‌ای سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا را متهم کرد که در دوران جنگ ایران و عراق به دشمنان کمک می‌کردند و از مردم و مسئولان کشورش خواست تا به سه کشور یاد شده به همین چشم نگاه کنند.

رهبر ایران در این خصوص تصریح کرد: «بعد از خروج آمریکا از برجام که این سه دولت مدام حرف می‌زدند، مدام یاوه‌گویی می‌کردند، بنده همان روز هم گفتم من به این‌ها اعتمادی ندارم، این‌ها کاری نخواهند کرد، در خدمت آمریکا خواهند بود؛ امروز کاملاً واضح شده است، بعد از گذشت حدود یک سال معلوم شده است که این‌ها به معنای واقعی کلمه، پادو آمریکا هستند.»

رهبر ایران همچنین خطاب به سه کشور اروپایی گفت: «آمریکا که بزرگ‌ترِ شما بود، پیشروِ شما بود، ارباب شما بود، قادر نبود ملّت ایران را به زانو در بیاورد؛ شما کوچک‌تر از آن هستید که بخواهید ملّت ایران را به زانو در بیاورید.»

این سخنان در حالی ایراد شد که سه کشور اروپایی طرف برجام تأکید کرده‌اند که اقدام آن‌ها در فعال کردن سازوکار حل اختلاف برجام لزوماً به‌منزله ارجاع اختلاف‌ها به شورای امنیت سازمان ملل و بازگردان تحریم‌های بین‌المللی بر ضد ایران نیست بلکه تنها هدف آن‌ها بازگردان تهران به تعهدات پیشین خود در چارچوب این توافق‌نامه است.

تهران نیز همواره اروپا را به عمل نکردن به تعهدات خود برای بهره‌مند ساختن ایران از امتیازهای تجاری و اقتصادی حاصل از توافق هسته‌ای وین و نیز دنباله‌روی از آمریکا متهم کرده است. به گفته مقامات ایرانی کلیه تعهدات نادیده گرفته شده ایران در چارچوب برجام به‌محض برآورده شدن انتظارات تهران قابل بازگشت است.

از سوی دیگر هر دو کشور ایران و آمریکا که در پی تحولات روزهای اخیر پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس به دست نظامیان آمریکایی و نیز حمله موشکی ایران به پایگاه‌های نیروهای آمریکایی در عراق تا مرز یک رویارویی نظامی تمام‌عیار پیش رفتند،‌ تأکید دارند به دنبال جنگ نیستند.

شاه‌محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان ‌که روز جمعه برای تلاش جهت کاستن از تنش‌ها به واشنگتن سفر کرده بود اعلام کرده است که تهران در پی کاهش تنش با آمریکا است و مقامات ایرانی به دنبال جنگ و خونریزی نیستند.

دکمه بازگشت به بالا