اخبار هیدربهداشتعکس

خوراکی‌هایی که نباید «خام» خورده شوند!

برای پخت اکثر سبزیجات، توصیه‌ها بر این است که آن‌ها را بخارپز یا با چربی‌هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید.

خام گیاه‌خواری شاید دارای ارزش غذایی باشد، اما سبزی‌هایی هم وجود دارد که پختن آن‌ها، باعث افزایش ارزش غذایی‌شان می‌شود.

این خوراکی‌ها را خام نخورید!

به گزارش readersdigest، برای پخت اکثر سبزیجات، توصیه‌ها بر این است که آن‌ها را بخارپز یا با چربی‌هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و … طبخ کنید. اضافه کردن چربی‌های سالم به این سبزیجات، جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن‌ها را در بدن چند برابر می‌کند:

گوجه فرنگی (بادمجان رومی):

اگر می‌خواهید از خواص لیکوپن موجود در گوجه فرنگی/ بادمجان رومی که یک آنتی اکسیدان با خواص ضدالتهابی است، بهره ببرید، آن را بپزید. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگی به صورت خام فقط ۴ درصد از لیکوپن آن را به بدن می‌رسانید. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی پخته به راحتی جذب بدن می‌شود.

زردک:

سطوح بتاکاروتن که نوعی آنتی‌اکسیدان بوده و در بدن تبدیل به ویتامین آ می‌شود، در زردک پخته شده چند برابر افزایش می‌یابد.

اسفناج:

حجم اسفناج با پخته شدن کاهش می‌یابد و شما می‌توانید مقدار بیش‌تری از آن را بخورید. اسفناج همچنین دارای اسیدفولیک است که به تقویت سیستم عصبی کمک می‌کند. سطح اسید فولیک اسفناج با پختن این سبزی بیش‌تر حفظ می‌شود.

مارچوبه:

اگر می‌خواهید فیبر بیش‌تری از طریق مصرف این سبزی به بدن برسانید، آن را طبخ کنید. تقریبا مانند گوجه فرنگی/ بادمجان رومی، مارچوبه دارای دیواره‌های ضخیم سلولی است که باید به وسیله گرما تجزیه شود. در این صورت تمام مواد مغذی سالم آن جذب بدن می‌شوند.

کدو حلوایی:

جذب آنتی اکسیدان‌ها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی با پخته شدن آن بیش‌تر می‌شود.

بروکلی:

بروکلی جزو خانواده کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است.

این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ‌های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می‌دهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن‌های آن تقویت می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا