نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
طالبان در ادامه محدودیتها در برابر زنان و دختران، این بار دختران بالاتر از ده سال را از رفتن به مکتب بازداشتند.
منابع محلی امروز (پنجشنبه، ۳ حوت) از قندهار میگویند که طالبان با صدور فرمان تازهای دختران بالاتر از سن ۱۰ سال را از رفتن به مکتب بازداشتهاند.
این در حالی است که این گروه ظاهرا به دختران اجازه میداد تا صنف ششم به مکتب بروند؛ ولی حالا محدودیت تازه، این فرصت ناچیز را نیز از آنان گرفته است.
گروه طالبان در برخی ولایتهای دیگر نیز دخترانی با قد بلند را از رفتن به مکتب محروم کرده بودند.
منابع از قندهار میافزایند که اداره معارف طالبان برای این ولایت به همه مکاتب دستور داده است تا از ورود دختران بالاتر از ده سال در صنفهای درسی پایینتر از ششم جلوگیری کنند.
طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان در دوحه، در پانزدهم اگوست ۲۰۲۱ بر افغانستان مسلط شدند و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه، شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را با تنگناهای بسیاری مواجه کردهاند.
برخی کارشناسان میگویند با واگذاری قدرت به این گروه در افغانستان، گروه های دیگر تروریستی در این کشور فعال شده و افغانستان صادرکننده تروریسم در منطقه تبدیل شده است.
افزون بر این محدودیتها، هماکنون بیش از بیست میلیون تن با گرسنگی در این کشور دستوپنجه نرم میکنند و روزانه صدها نفر از بیکاری مجبور به ترک افغانستان میشوند.
هرچند طالبان پس از فرمان رهبرشان ادعا میکنند، که کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش پیدا کرده است، اما مقامهای ایران و تاجیکستان با رد این ادعای طالبان، میگویند که تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش نیافته است.
در همین حال کارشناسان میگویند که طالبان پیوند تنگاتنگی با القاعده دارند و به این گروه در دوره نخست و اکنون در افغانستان پناه دادهاند.
در ماههای پسین یورشهای جبهههای مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورشهای جبهههای مخالف این گروه کشته و زخمی شدهاند.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که تا سال ۲۰۳۰، چهار میلیون دختر افغانستانی از حق آموزش محروم خواهند شد. این بحران آموزشی ناشی از محدودیتهای طالبان و بسته بودن مدارس برای دختران بالاتر از صنف ششم است. سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اگر محدودیتهای آموزشی طالبان ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ […]
ص. احمدی، نویسندهای که تجربههای واقعی و دیدگاههای عمیق خود درباره جامعه روستایی را با حساسیتی انسانی و اجتماعی روایت میکند. دور از هیاهوی شهرها و دخالت سازمانها، روستاها به عنوان نگین اصالت، همدلی و زندگی طبیعی برجستهاند. اما چالشهای آموزشی و صنعتیشدن، تهدیدی است برای زندهماندن این ارزشهای انسانی که در کلام ص. احمدی، […]
تنها چهار روز مانده به آغاز سال جدید تعلیمی، رژیم طالبان همچنان تصمیمی برای رفع محدودیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نگرفته است. این وضعیت نگرانی روزافزون دانشآموزان محروم از تحصیل، خانوادهها و معلمان آنها را به همراه داشته است. با نزدیک شدن به آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان، محدودیتهای اعمالشده بر آموزش […]
حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان، در پیامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، بر اهمیت بازگشایی مکاتب دخترانه و دانشگاهها تأکید کرد و آموزش را زیربنای پیشرفت و بقای کشور دانست. حامد کرزی، رئیسجمهور سابق افغانستان، در پیامی به مناسبت سال تحصیلی جدید، خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه و دانشگاهها شد. وی تأکید کرد که آموزش […]
دیدگاه بسته شده است.