نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از ایسنا و به نقل از آرت دیلی، «دره بامیان» که در قلب رشتهکوه «هندوکُش» واقع شده است، خانه تندیسهای بودایی باستانی بود که در سال ۲۰۰۱ به دست نیرویهای طالبان تخریب شدند، اما هنوز مجموعهای از غارها در کنار معابد، صومعهها و نقاشیهای بودایی در «بامیان» وجود دارد. محوطههای […]
به گزارش شانا به نقل از ایسنا و به نقل از آرت دیلی، «دره بامیان» که در قلب رشتهکوه «هندوکُش» واقع شده است، خانه تندیسهای بودایی باستانی بود که در سال ۲۰۰۱ به دست نیرویهای طالبان تخریب شدند، اما هنوز مجموعهای از غارها در کنار معابد، صومعهها و نقاشیهای بودایی در «بامیان» وجود دارد.
محوطههای باستانی «شهر غلغله»و «شهر ضحاک» نیز در ولایت «بامیان» قرار دارند.
به گفته کارشناسان، شرایط آبوهوایی ناشی از بارانهای سنگین و ذوب شدن برفهای بهاری که از حالت عادی حجم بیشتری دارد، آثار هنری و بناهای تاریخی این ولایت را در خطر جدی نابودی قرار داده است.
مقامات افغانستان در سال ۲۰۱۶ در قالب یک گزارش به سازمان ملل هشدار دادند که بناهای تاریخی این منطقه در اثر فرسایش ناشی از تغییرات اقلیمی با خطر تخریب مواجه است.
«فیلیپ مارکیز» نماینده باستانشناسان فرانسوی در افغانستان در گفتوگویی با AFP بیان کرد: «سرعت فرسایش آثار تاریخی این منطقه بسیار بالاتر از قبل شده است؛ بارانها مخربترشدهاند و قدرت باد برای فراسایش این آثار بیشتر شده است. تمامی این عوامل تاثیرات شدیدی را در محوطههای تاریخی به جای گذاشتهاند.»
این باستانشناس که برای دهههای متوالی در افغانستان فعالیت داشته است میگوید، افغانستان ازنظر زمینشناسی بسیار آسیبپذیر است چراکه پوشش گیاهی در بخشهایی از آن به طور کلی از بین رفته است.
بر اساس تحقیقات صورتگرفته، محوطه تاریخی «شهر ضحاک» نیز به دلیل افزایش سرعت فرسایش در ۳۰ سال اخیر به شدت آسیبپذیر شده است.
یکی از ساکنان این منطقه با اشاره به اینکه «تغییرات اقلیمی» مدتهاست به یکی از واقعیتهای زندگی در این منطقه تبدیل شده است، میگوید: «آبوهوا تغییر کرده است، حالا تابستانها گرمتر و زمستانها سرد تر از سالهای پیش است.»
شماری از چهرههای اهل تشیع در نشستی در آلمان گفتند که مردم افغانستان بویژه شیعیان زیر اداره طالبان هدفمندانه از بدیهیترین حقوق انسانی و اسلامی خود محروم شدهاند.
طاهر زهیر، والی پیشین بامیان، در یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به رفتار طالبان نوشت «آنچه امروز در کشور جریان دارد، آشکارا کشت کردن نفرت است».
پشتونهای ارزگان با به قدرترسیدن طالبان تا هنوز ۱۷ نفر از ساکنان جوی نو را کشتهاند
دختران افغانستانی که فرزندان خانوادههای فقیر ساکن در غارها را در صنف درسی در بامیان، یکی از محرومترین ولایات افغانستان، آموزش میدهند به این کودکان امید به آینده را القا میکنند.
دیدگاه بسته شده است.