نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
جنبش زنان مقتدر افغانستان در بیانیهای شدیداللحن، نسبت به وضعیت اسفبار آموزش و پرورش در این کشور تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده است. در این بیانیه آمده است که جایگزینی مکاتب با مدارس دیوبندی طالبانی و تغییرات بنیادین در محتوای آموزشی، تهدیدی جدی برای آینده افغانستان به شمار میرود. این تغییرات نه تنها فرصتهای […]
جنبش زنان مقتدر افغانستان در بیانیهای شدیداللحن، نسبت به وضعیت اسفبار آموزش و پرورش در این کشور تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده است.
در این بیانیه آمده است که جایگزینی مکاتب با مدارس دیوبندی طالبانی و تغییرات بنیادین در محتوای آموزشی، تهدیدی جدی برای آینده افغانستان به شمار میرود. این تغییرات نه تنها فرصتهای آموزشی را از کودکان سلب میکند بلکه به جای آموزش تفکر انتقادی و خلاقیت، به ترویج افکار افراطی و تعصب میپردازد.
جنبش زنان مقتدر این اقدامات را تلاش هدفمندی برای نابودی بنیانهای آموزش و پرورش در افغانستان دانسته و از جامعه جهانی خواسته است تا در برابر این روند سکوت نکند.
در این بیانیه آمده است: «آموزش حق اساسی هر کودک افغانستانی است و ما از همه نهادهای بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری میخواهیم که برای حفظ این حق اساسی تلاش کنند.»
جنبش زنان مقتدر با تاکید بر اهمیت آموزش در ایجاد یک جامعه آزاد، آگاه و برابر، از جامعه جهانی خواسته است تا از حقوق کودکان افغان دفاع کرده و برای ایجاد یک افغانستان آزاد و پیشرفته تلاش کند.
در این بیانیه همچنین آمده است که تربیت نسلی که بر مبنای افکار افراطی و تعصب رشد میکند، تهدیدی جدی برای امنیت، صلح و توسعه افغانستان، منطقه و حتی جهان است.
این بیانیه در حالی منتشر میشود که نگرانیهای زیادی در مورد وضعیت حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان در افغانستان وجود دارد. طالبان از زمان به قدرت رسیدن، محدودیتهای شدیدی را بر زنان اعمال کرده است که از جمله آنها میتوان به محدودیت در دسترسی به تحصیلات عالی و اشتغال اشاره کرد.
کارشناسان هشدار میدهند که محدودیتهای کنونی علیه زنان و سایر اقشار جامعه در افغانستان عواقب جبرانناپذیری برای آینده این کشور خواهد داشت و میتواند منجر به ایجاد نسلی شود که از لحاظ اجتماعی و اقتصادی محروم بوده و توانایی مشارکت فعال در توسعه کشور را نخواهد داشت.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که تا سال ۲۰۳۰، چهار میلیون دختر افغانستانی از حق آموزش محروم خواهند شد. این بحران آموزشی ناشی از محدودیتهای طالبان و بسته بودن مدارس برای دختران بالاتر از صنف ششم است. سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اگر محدودیتهای آموزشی طالبان ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ […]
ص. احمدی، نویسندهای که تجربههای واقعی و دیدگاههای عمیق خود درباره جامعه روستایی را با حساسیتی انسانی و اجتماعی روایت میکند. دور از هیاهوی شهرها و دخالت سازمانها، روستاها به عنوان نگین اصالت، همدلی و زندگی طبیعی برجستهاند. اما چالشهای آموزشی و صنعتیشدن، تهدیدی است برای زندهماندن این ارزشهای انسانی که در کلام ص. احمدی، […]
تنها چهار روز مانده به آغاز سال جدید تعلیمی، رژیم طالبان همچنان تصمیمی برای رفع محدودیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نگرفته است. این وضعیت نگرانی روزافزون دانشآموزان محروم از تحصیل، خانوادهها و معلمان آنها را به همراه داشته است. با نزدیک شدن به آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان، محدودیتهای اعمالشده بر آموزش […]
حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان، در پیامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، بر اهمیت بازگشایی مکاتب دخترانه و دانشگاهها تأکید کرد و آموزش را زیربنای پیشرفت و بقای کشور دانست. حامد کرزی، رئیسجمهور سابق افغانستان، در پیامی به مناسبت سال تحصیلی جدید، خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه و دانشگاهها شد. وی تأکید کرد که آموزش […]
دیدگاه بسته شده است.