نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نستوه نادری، فعال اجتماعی، با انتشار پستی تکاندهنده در فیسبوک خود به حادثه ضرب و شتم تاج محمد واکنش نشان داد و به تفاوت عجیب در واکنشها نسبت به این حادثه، بسته به قومیت فرد آسیبدیده، اشاره کرد. نادری با طرح این پرسش که چرا در صورتی که تاج محمد از قومیت دیگری بود، موج […]
نستوه نادری، فعال اجتماعی، با انتشار پستی تکاندهنده در فیسبوک خود به حادثه ضرب و شتم تاج محمد واکنش نشان داد و به تفاوت عجیب در واکنشها نسبت به این حادثه، بسته به قومیت فرد آسیبدیده، اشاره کرد. نادری با طرح این پرسش که چرا در صورتی که تاج محمد از قومیت دیگری بود، موج گستردهتری از حمایتها و همدردیها را برمیانگیخت، به عمق ریشهدار تبعیض قومی در جامعه اشاره کرد.
این پست در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشته و کاربران بسیاری به آن واکنش نشان دادهاند. برخی از کاربران با نادری همنظر بوده و بر وجود تبعیض قومی در جامعه تأکید کردهاند. برخی دیگر نیز خواستار بررسی دقیقتر این حادثه و پیگیری قضایی آن شدهاند.
نادری در این پست نوشت: «اگر تاج محمد چاه آبی پشتون بود امروز از ناحیه سر با ضرب چاقو مورد حمله قرار گرفته در ایران در آن دیار غریب بستری می بود و قدرت تکلم کردنش را از دست میداد مجموع بزرگی از آگاه های امور سیاسی تا رهبران تا آواز خوانان تا بازرگانان پر قدرت در کنارش می ایستادند وقوی حمایت اش می کردند ، شاید می فرستادنش برای تداوی به دبی شاید به خانواده اش کمک مالی بزرگی می کردند که دست کم در بستر بیماری اندوه غربت و درد بی همصدایی و فقر را در او می کاست حالا که هم تبار ماست ما تنها برایش متن های شاعرانه می نویسیم و از دوستان التماس دعا می کنیم و تمام …»
نادری با این پست، انگشت اتهام را به سوی ریشههای عمیق تبعیض قومی در جامعه نشانه رفت. او با طرح این پرسش که چرا حمایتها از افراد بر اساس قومیتشان متفاوت است، به این نکته مهم اشاره کرد که این نوع تبعیض، نه تنها به فرد آسیبدیده بلکه به کل جامعه آسیب میرساند و اعتماد اجتماعی را تضعیف میکند.
تبعیض قومی یک مسئله پیچیده و چند وجهی است که پیامدهای گستردهای برای افراد، جامعه و کشور دارد. برای مقابله با این معضل، نیازمند یک رویکرد جامع و همه جانبه هستیم که شامل اقدامات فردی، اجتماعی، سیاسی و قانونی باشد.
ما را در تلگرام و یوتیوب دنبال کنید
نهاد پیام امید با تأسیس در سال ۲۰۲۳ توانسته است با فراهم آوردن آموزش رایگان و حمایت از نیازمندان، به بیش از ۸,۰۰۰ دانشآموز کمک کند. فعالیتهای این نهاد تنها محدود به آموزش نبوده و شامل حمایت از یتیمان، زنان بیسرپرست و خانوادههای نیازمند است. نهاد پیام امید، فراتر از یک آکادمی آموزشی، یک جنبش […]
زرڅانگه، هنرمند زن پشتون، یکی از چهرههای شاخص موسیقی سنتی پشتون بوده است، اما زندگی او بهدور از شکوه و افتخاری بود که دیگران از آن بهرهمند میشدند. او بارها قربانی سوءاستفاده کمپانیها و افراد سودجو قرار گرفت و در نهایت در شرایط دشوار اقتصادی رها شد. زرڅانگه، هنرمند زن پشتون، یکی از چهرههای شاخص […]
غزال عنایت خواننده و هنرمند مشهور افغانستان که برای اجرای کنسرت خود به استانبول رفته است، در گفتوگو با «آناتولی» نسبت به روند فعالیتهای اجتماعی و هنری زنان افغانستان ابراز خوشبینی کرد.
شماری از هنرمندان که در گرامیداشت از روز جهانی «هنر» سخن میگفتند از نبود مکان مناسب برای هنرمندان و نداشتن امنیت شغلی انتقاد و حکومت را به بیپروایی و بیتوجهی در قبال هنر و هنرمندان متهم کردند. در همین حال مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ با تأیید مشکلات این هنرمندان، از سرمایهگذاران و […]
دیدگاه بسته شده است.