نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از ایران اکونومیست؛ رژیم طالبان افغانستان که حدود یک سال از شکلگیری آن میگذرد، هنوز توسط هیچ یک از دولتها یا نهادهای بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است. این گروه با وجود مسائل و مشکلات فراوان پیشرو، تلاش میکند نظر مساعد جامعه بینالمللی را برای به رسمیت شناختن حکومتش جلب […]
به گزارش شانا به نقل از ایران اکونومیست؛ رژیم طالبان افغانستان که حدود یک سال از شکلگیری آن میگذرد، هنوز توسط هیچ یک از دولتها یا نهادهای بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است. این گروه با وجود مسائل و مشکلات فراوان پیشرو، تلاش میکند نظر مساعد جامعه بینالمللی را برای به رسمیت شناختن حکومتش جلب کند؛ هرچند بسیاری از کشورها شروطی را برای این کار تعیین کردهاند که به نظر میرسد طالبان، تمایل چندانی به اجرای برخی از آنها ندارد.
خبرگزاری صدا افغان(آوا) در گزارشی با موضوع اجلاس قریبالوقوع ازبکستان نوشت: وزارت امور خارجه ازبکستان اعلام کرده که قرار است در روزهای آینده، میزبان یک نشست بینالمللی در رابطه با افغانستان با حضور نمایندگان بیش از ٢٠ کشور و سازمانهای بینالمللی باشد.
به گفته سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه ازبکستان، هدف اصلی برگزاری این نشست، شرح مفصل اقدامها و پیشنهادات جامعه بینالمللی درمورد کمک به ثبات، امنیت و بازیابی پس از جنگ این کشور و ادغام آن در روند همکاریهای منطقهای به نفع «مردم چندقومی افغانستان» است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز با بیان اینکه هیئتی از این گروه در این نشست حضور خواهد داشت، گفت: وزیر خارجه حکومت طالبان در رأس هیئتی به تاشکند میرود و از موضع حکومت و مردم افغانستان در آن نشست اظهاراتی خواهد داشت.
این در حالی است که در ماه مارس سال ٢٠١۸ و ژوئیه سال ٢٠٢١ میلادی، ازبکستان میزبان نشستهای بینالمللی سطح بالا در رابطه با موضوعات مربوط به فرایند صلح، همکاری امنیتی و اتصال منطقهای در افغانستان بود.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
دادگاه عالی روسیه تصمیم گرفته است نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کند. این تصمیم در جلسهای غیرعلنی و با درخواست دادستان کل روسیه اتخاذ شده است. طالبان از سال ۲۰۰۳ در لیست گروههای تروریستی روسیه قرار داشت، اما طی سالهای اخیر روابط میان طالبان و مسکو بهبود یافته است. روسیه […]
دیدگاه بسته شده است.