نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
طاهر زهیر، والی پیشین بامیان، در یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به رفتار طالبان نوشت «آنچه امروز در کشور جریان دارد، آشکارا کشت کردن نفرت است».
والی پیشین بامیان، که پس از کنار گذاشتن روش مبارزه مسلحانه علیه طالبان از افغانستان خارج شده است، باور دارد کسانی که اکنون زمام امور را به دست دارند، «با رفتار و گفتار خود دیگران را تحقیر میکنند.»
او پیشتر در یادداشتی دیگر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود که «در یک کشور چندقومی منازعه از آن جا آغاز میشود که قومی خود را ارباب و اقوام دیگر را برده تلقی کند.»
آقای زهیر در این رشته یادداشت همچنین با اشاره به برخورد قومی طالبان از اصطلاح «هژمونی» استفاده کرد و نوشت که این گروه از «مذهب» برای «تحکیم سلطه قومی» خود به عنوان «ابزار» کار میگیرد.
او افزود: «تمام سعی و تلاش بر آن است که اقوام فرودست قانع شوند و قبول کنند که منفعت قوم حاکم منفعت آنها نیز است.»
والی پیشین بامیان با اشاره به اینکه در نظامهای دیکتاتوری رابطه میان مردم و حکومت «ترس» است، نوشت که «ترس از طریق اعمال زور به دست میآید. تفنگ و استفاده از خشونت فوریترین تابعیت را به بار میآورد.»
او هشدار داد که «ترس و وحشت اما روزی به پایان میرسد و خشونت مبتذل و ناکارآمد میشود.»
گروه طالبان عمدتا متشکل از پشتونها است و در حکومت این گروه شمار افراد کمی از اقوام دیگر در سطوح میانی و پایین کار میکنند.
این گروه همچنین زنان را به علت جنسیت از کار منع کرده و محدودیتهای شدیدی بر زندگی اجتماعی آنها وضع کرده است.
طالبان به اعتراضات داخلی و بینالمللی به محدود کردن مشارکت اقوام دیگر و زنان در مدیریت امور، اعتنایی نکرده است.
منابع موثق در ولایت بامیان گزارش میدهند که طالبان به تازگی یک آموزگار به نام سلیمان سامی را به اتهام فعالیت علیه این گروه در شبکههای اجتماعی به هفت سال حبس محکوم کرده است. سلیمان سامی، ساکن ولسوالی یکاولنگ شماره ۱ بامیان و آموزگار یکی از مکاتب ولسوالی پنجاب، حدود ده ماه پیش بازداشت و […]
اداره معارف طالبان در بامیان دستور داده که در مکاتب این ولایت تنها فقه حنفی تدریس شود.اداره معارف طالبان در ولایت بامیان، که اکثریت مردم آن شیعهمذهب هستند، اعلام کرده است که در مکاتب این ولایت تنها فقه حنفی تدریس خواهد شد. به گفته آگاهان، این تصمیم به معنای انحصارگرایی مذهبی در جامعهای با تنوع […]
مسئولان اداره اطلاعات و فرهنگ طالبان در بامیان از شناسایی ۱۵۰ مکان باستانی و تاریخی در این ولایت خبر دادهاند. از این تعداد، ۱۱۰ مکان بهصورت رسمی ثبت شده است و تلاشها برای شناسایی و ثبت بقیه این آثار ارزشمند تاریخی همچنان ادامه دارد. با وجود این کشف امیدوارکننده، نباید از یاد برد که میراث […]
شماری از چهرههای اهل تشیع در نشستی در آلمان گفتند که مردم افغانستان بویژه شیعیان زیر اداره طالبان هدفمندانه از بدیهیترین حقوق انسانی و اسلامی خود محروم شدهاند.
دیدگاه بسته شده است.