نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارش تازه خود، با خطرناک دانستن گروه طالبان برای مردم افغانستان، میگوید: طالبان با ایجاد ترس بر مردم این کشور حکومت میکنند.
به گزارش شانا به نقل از روزنامه راه مدنیت؛ این گزارش با نام «معارف، محدودیتهای اجتماعی و عدالت در افغانستان زیر سیطرهٔ طالبان» توسط سازمان دیدبان حقوق بشر منتشر شده است. در این گزارش، با ۱۳۴ نفر مصاحبه شده که در مناطق تحت حاکمیت طالبان زندگی میکنند؛ در میان مصاحبهشوندگان اعضای گروه طالبان نیز شامل هستند.
بربنیاد این گزارش، محدودیتهای شدیدی در مناطق تحت واپایش طالبان وضع شده و ارزشهای حقوق بشری نادیده گرفته میشود؛ حتی باشندگان مناطق تحت واپایش طالبان حق اعتراض به عملکرد این گروه را ندارند.
گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر به نقل از پتریشیا گاسمن، مسئول بخش آسیایی این سازمان، افزوده است: «طالبان برخی از سختگیرانهترین تدابیر را در مناطق زیر ادارهٔ خود از میان برداشتهاند؛ اما هنوز هم اعتراض به مقامهای طالبان برای مردم دشوار و خطرناک است. به نظر میرسد طالبان در پی حاکمیت با ایجاد ترس هستند.»
خانم گاسمن افزوده است: «طالبان آشکارا ادعا میکنند که به غیرنظامیان آسیب نمیرسانند؛ اما آنها افراد معترض به ورود جنگجویان این گروه به خانههایشان برای حمله بر نیروهای افغانستان را مجازات کردهاند.»
طبق این گزارش، در مناطق تحت اداره طالبان به حقوق بشر، آزادی بیان، رسانهها و حریم خصوصی افراد احترام گذاشته نمیشود و درعینحال دختران به تعلیموتربیه، دسترسی ندارند.
در گزارش این سازمان آمده است که گروه طالبان هنوزهم دستورات دینی چون «امربهمعروف و نهیازمنکر» را بر مردم اجرا میکند و باشندگان مناطق تحت اداره خود را مجبور به مسجد رفتن میکند.
اعضای طالبان در این گزارش معتقدند که محدودیتهای اجتماعی بازتابدهندهٔ نورمها و مقررات اجتماعی است و درعینحال شماری از جوانان طالبان با اعمال محدودیتها مخالف بوده و خواهان آزادی بیشتری هستند.
سازمان دیدبان حقوق بشر از طرفهای دخیل در روند صلح افغانستان خواسته است که هرگونه توافق با طالبان باید تضمین شود و درعینحال، تعهد «قوی» طالبان را نسبت به پذیرش ارزشهای حقوق بشری دریافت کند.
گروه طالبان تاهنوز درباره انتشار این گزارش واکنشی نشان نداده است.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.