نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در یک گفتوگوی تلویزیونی اظهار داشت که تعویق در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را قبول نخواهد کرد حتی اگر طالبان در آستانه اعلام آتشبس باشند. وی افزود: طالبان بخشی از این کشور هستند اما نمیتوانند سرنوشت این کشور را تعیین کنند. غنی […]
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در یک گفتوگوی تلویزیونی اظهار داشت که تعویق در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را قبول نخواهد کرد حتی اگر طالبان در آستانه اعلام آتشبس باشند.
وی افزود: طالبان بخشی از این کشور هستند اما نمیتوانند سرنوشت این کشور را تعیین کنند.
غنی در ادامه نیز تصریح کرد که وظیفهاش به عنوان رئیس جمهور افغانستان حفظ نظام کنونی این کشور به هر قیمتی است.
تاکید رئیس جمهور افغانستان بر برگزاری انتخابات افغانستان در موعد مقرر در حالی است که کمیسیون انتخابات اعلام کرده بیش از ۲۰۰۰ مرکز رایدهی از مجموع ۷ هزار و ۴۰۰ مراکز تعیین شده به دلیل ناتوانی در تامین امنیت آنها در روز انتخابات مسدود خواهد بود و طالبان نیز تهدید کرده است که مراکز و گردهماییهای انتخاباتی را هدف قرار میدهد.
به گزارش «واشنگتن پست»، بسیاری از کارشناسان غنی را متهم میکنند که جاهطلبیهای سیاسی خود را بر خواست قوی مردم برای برقراری صلح مقدم میداند.
از طرفی برخی کارشناسان دیگر نیز میگویند رئیس جمهور افغانستان که از گفتوگوهای آمریکا و طالبان به حاشیه رانده شده در پی تسلط بر گفتوگوهای صلح است.
دستیاران غنی نیز میگویند که دولت باید از موضعی قوی وارد گفتوگو با طالبان شود که فقط انتخابات میتواند آن را تامین کند.
دوره قانونی ریاست جمهوری غنی پایان یافت است؛ اما دادگاه عالی آن را تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تمدید کرد که با مخالفتهای بسیاری روبرو شد.
«نادر نادری» مشاور ارشد غنی اظهار کرد که «بقای نظام جمهوریت» افغانستان در خطر قرار دارد و انتخابات و گفتوگوهای صلح نیز با یکدیگر در تضاد نیستند.
وی گفت که حتی برگزاری انتخابات با مشارکت پایین بهتر از عدم برگزاری آن است.
این در حالی است که برخی منتقدان، اشرف غنی را متهم میکنند که از صلاحیتهای ریاست جمهوری برای مقابله با نارضایتیهای عمومی حاصل از ناکامی دولتش برای تامین امنیت و ایجاد اشتغال و همچنین مهندسی انتخابات سوء استفاده میکند.
غنی نیز در حالی این اتهامات را تکذیب میکند که تبلیغات گسترده از جمله تبلیغات تلویزیونی را آغاز کرده و از رایدهندگان میخواهد تا دوباره به وی اعتماد کنند.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
وزیر خارجهٔ ناروی با بیان اینکه «طالبان به جای بهبود بخشیدن وضعیت زندگی مردم افغانستان، به مسایل دیگر اولویت دادهاند» افزود: به حکومت این گروه «مشروعیت سیاسی» نخواهیم داد.
افغانستان تنها کشوری است که شاید بتوان گفت همه نظامهای سیاسی را در خود تجربه کرده است، نظامها و حکومتهایی که یکی پی دیگری ظهور و افول کردند. پادشان و حاکمان با قوه قهریه بر اریکه قدرت تکیه زدند و با زور و خشونت از آن به پایین کشانده شدند.
به گزارش شانا به نقل از خبرنگاران جوان، حفیظ منصور، عضو هیئت مذاکرهکننده دولت افغانستان اعلام کرد که گروه طالبان حاضر به ادامه گفتگوی سازنده با این هیئت نیست. منصور که در دوحه حضور دارد گفت: نمایندگان گروه طالبان حاضر به گفتگو درباره مشروعیت و یا عدممشروعیت جنگ جاری در افغانستان نیستند. وی افزود: «نمایندگان […]
دیدگاه بسته شده است.