نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در آستانه رسیدن آمریکا و طالبان به توافقنامه احتمالی صلح، رئیس جمهور غنی تأکید میکند که در قالب نظام جمهوری، افغانستان به صلح میرسد اما اگر طالبان را میخواهید به عقب خواهید رفت. به گزارش شانا به نقل از صدای آزادی؛ محمد اشرف غنی این سخنان را شب گذشته در مصاحبه با رادیو تلویزیون ملی […]
در آستانه رسیدن آمریکا و طالبان به توافقنامه احتمالی صلح، رئیس جمهور غنی تأکید میکند که در قالب نظام جمهوری، افغانستان به صلح میرسد اما اگر طالبان را میخواهید به عقب خواهید رفت.
به گزارش شانا به نقل از صدای آزادی؛ محمد اشرف غنی این سخنان را شب گذشته در مصاحبه با رادیو تلویزیون ملی به مناسبت نزدیک شدن روز استرداد استقلال افغانستان با عنوان «فصل ناتمام شاه امانالله» بیان کرد.
آقای غنی میگوید که افغانها باید از شخصیتپرستی برایند و قواعد بازی طوری ترتیب شود که مورد اجماع در داخل قرار گیرد.
او تأکید میکند که حفظ نظام جمهوری از راه انتخابات مهمترین موضوع است و نباید اجازه داده شود که این نظام از دست برود.
وی گفت: «انتخابات برای جمهوریت است، جمهوریت را میخواهید یا طالبان را، اگر طالبان را میخواهید به انقطاع و دوباره به عقب میروید؛ اما اگر جمهوریت میخواهید در چوکات آن صلح میآید و در قالب صلح ملت را جمع کرده میتوانید.»
این اظهارات در حالی بیان میشود که دور هشتم گفتگوهای صلح میان مقامهای آمریکایی و نمایندههای طالبان در قطر انجام شد و دو طرف از آن ابراز رضایت کردند.
هرچند خلاف توقع در این دور مذاکرات توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان امضا نشد؛ اما با اشاره به پیشرفتها در گفتگوهای دو طرف برخیها میگویند که ممکن این توافقنامه در دور بعدی مذاکرات که تا هنوز زمان و مکان برگزاری آن مشخص نیست، به امضا برسد.
در این حال رئیس جمهور غنی میگوید که برای ایجاد دولت نیرومند در افغانستان نیاز به استقلال سیاسی، اقتصادی، فکری و هویتی است و تمام حرکات باید مطابق خواست مردم و نبض جامعه تنظیم شود.
وی افزود: «بدون اجماع ملت باید حرکاتی را انجام ندهیم که موجب تقسیم ما گردد، اما اگر اجماع ملت وجود داشته باشد، باید به یک اقلیت اجازه ندهیم که جلو پیشرفت را بگیرد.»
آقای غنی تأکید کرد که فصل ناتمام شاه اماناالله که تلاش برای پیشرفت افغانستان بود، باید تکمیل شود و حالا به گفته او این ظرفیت در این کشور به میان آمده است.
اما او میگوید که تنها دانش تخنیکی برای پیشرفت افغانستان کافی نیست بلکه در کنار آن وطندوستی نیز نقش مهم و اساسی دارد.
دیدگاه بسته شده است.