نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دبیرکل سازمان ملل میگوید از روزی که دختران از رفتن به مکتب در افغانستان منع شدهاند، دو سال گذشته است. او محرومیت دختران و زنان را از آموزش «یک نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر» خواند. گوترش از طالبان خواست که «اجازه» بازگشایی دبیرستانهای دخترانه را بدهند. طالبان پس از بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱، […]
دبیرکل سازمان ملل میگوید از روزی که دختران از رفتن به مکتب در افغانستان منع شدهاند، دو سال گذشته است. او محرومیت دختران و زنان را از آموزش «یک نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر» خواند. گوترش از طالبان خواست که «اجازه» بازگشایی دبیرستانهای دخترانه را بدهند.
طالبان پس از بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱، در اولین ترم خزانی آغاز مکاتب، تنها به مکاتب دخترانه ابتدائیه اجازه بازگشایی دادند. آنهها مکاتب دخترانه متوسطه، لیسه و دانشگاهها را بستند و تا هنوز بازگشایی نکردهاند.
آنتونیو گوترش در ایکس یادآوری کرده که «دوشنبه [۱۸ سپتامبر] دو سال از ممنوعیت حضور دختران در مکاتب متوسطه میگذرد» او این دستور طالبان را «یک نقض غیرقابل توجیه حقوق بشری» دانسته است که «صدمات طولانیمدت» را به افغانستان وارد میکند.
مقامهای طالبان بارها تاکید کردهاند که مدارس دخترانه را «موقتا تعلیق» کردهاند تا شرایط تحصیل بنا به ارزشهای اسلامی و سنتی این کشور را فراهم کنند.
هبت الله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان فرامین تعلیق آموزش و کار زنان و دختران را صادر کرده است. او اکنون در قندهار مستقر است و خود را از دید رسانهها پنهان نگه میدارد.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
شماری از فعالان حقوق بشر، به رهبری ملاله یوسفزی، از کشورهای جهانی خواستهاند که تبعیض جنسیتی در افغانستان را به عنوان یک جرم بینالمللی به رسمیت بشناسند و برای توقف آن اقدامی هماهنگ انجام دهند.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا لایحهای را تصویب کرده که هدف آن افزایش شفافیت در روند تخصیص کمکهای خارجی به افغانستان و جلوگیری از دسترسی طالبان به این منابع مالی است.
دیدگاه بسته شده است.