نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خانوادۀ عالیه عزیزی رئیس پیشین زندان زنانهٔ هرات ادعا میکند که با گذشت بیش از یک سال هنوز هم از او خبری ندارند.
به گزارش شانا به نقل از رادیو آزادی؛ نذیر عارفی، برادر عالیه عزیزی ادعا میکند که خواهرش در بند امارت اسلامی است. او خواستار پاسخگویی امارت در این مورد است. عارفی ادعا میکند که او و خانواده همسر عالیه عزیزی از سوی طالبان تهدید میشوند تا با رسانهها در این مورد صحبت نکنند.
نذیر عارفی از سازمانهای بینالمللی میخواهد که برای عالیه عزیزی دادخواهی کنند: «فرزندان خانم عزیزی همه در وضعیت بسیار بدی بسر میبرند، طالبان آنها را مکرراً تهدید میکنند که با رسانهها و با کسی صحبت نکنید، آنها بسیار تحت فشار هستند، طالبان حداقل باید در این مورد پاسخگو باشند که خانم عزیزی در چه سرنوشتی بسر میبرند، آیا زنده است، زنده نیست؟در کدام زندان بسر میبرد، در کجا بسر میبرد، وضعیت صحیاش چگونه است، من خواهش میکنم که سازمانهای جهانی، عفو بینالملل سازمانهای حقوق زنان خانم عزیزی را فراموش نکنند.»
به گفته عارفی، طالبان میگویند، خواهرش بهخاطر مشکلات خانوادگی ناپدید شده است، آنچه که به گفتۀ او نادرست است. عالیه عزیزی در ۱۰ ماه میزان سال ۱۴۰۰ پس از گذشت یک ماه و چند روز از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان ناپدید شد.
بهگفتهٔ نذیر عارفی، برادر بانو عزیزی مقامهای امارت اسلامی در هرات از وی خواسته بودند تا دوباره به کارش حاضر شود؛ اما زمانی که دوباره به محل کارش رفت تا امروز به خانه از نگشته است؛ اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی تلاشها برای پیدا کردن خانم عزیزی را بینتیجه میداند و ادعای برادرش را رد میکند.
او میگوید: «بسیار تلاش کردیم تا حال سرنخی از او پیدا نشده است، این زمانی بوده که مردم آن وقت بسیار بیرون میرفتند شاید کدام طرفی رفته باشد و دوم اینکه در گپ زدن با رسانهها ما کدام مانع نیستیم، میتوانند خانوادهٔشان به رسانهها معلومات بدهند، در این مورد، من این را تأیید نمیکنم که کسی مانع شده باشد.»
خلیل همراز، سخنگوی ادارهٔ استخبارت امارت از قضیه ناپدید شدن عالیه عزیزی اظهار بیخبری میکند. پس از این رویداد، سازمان عفو بینالملل اول دلو ۱۴۰۰ خورشیدی با انتشار اعلامیهای از امارت اسلامی خواست تا در مودر خانم عزیزی تحقیق کند.
این در حالی است که در گزارش مفصلی هیئت معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما در ۲۹ میزان سال جاری کشتارهای فراقانونی، شکنجه و بدرفتاری، دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه، حقوق زنان و دختران توسط امارت اسلامی، مستند شده است.
در گزارش گفته شده است که با وجود عفو عمومی توسط طالبان از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۱۵ جون ۲۰۲۲ مسئول قتل فراقانونی ۱۶۰ مقام حکومت پیشین بودهاند.
حکومت طالبان از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۱۵ جون ۲۰۲۲ مسئول قتل فراقانونی ۱۶۰ مقام حکومت پیشین بوده است.یوناما
آن زمان نیز امارت اسلامی این گزارش یوناما را تبلیغات سوء عنوان کرده بود.
در حالی که رژیم طالبان با سرکوب بیامان زنان و دختران افغانستان، تلاش میکند صدای آنها را خاموش کند، فعالان حقوق زن این کشور همچنان با قدرت به مبارزه ادامه میدهند. ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی، دو چهره شاخص این مبارزه، با کسب جوایز معتبر بینالمللی، به نماد مقاومت زنان افغانستان در برابر ظلم و […]
زن تایمز در گزارشی افشا کرد که برخلاف ادعای طالبان، علت مرگ حورا سادات، یوتیوبر زن مسمومیت نبوده است. نویسندگان این گزارش به نقل از منابع خود میگویند که او سال گذشته بهعلت شکنجه در بازداشت طالبان کشته شده است.
شماری از فعالان زن افغانستانی برای تدوین یک برنامه مشترک در لندن گردهم آمدند. آنها در نشست چهار روزه درباره ترسیم نقشه راه برای عبور از وضعیت کنونی زنان در افغانستان، گفتوگو خواهند کرد.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
دیدگاه بسته شده است.