نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ایران کاهش قدرت ریال را عامل کاهش آمار نیروی کار افغانستانی در کشورش دانست. به گزارش شانا به نقل از آناتولی، محسن ابراهیمی، مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران درباره خروج نیروی کار مهاجران افغانستان از این کشور گفت: «با کاهش ارزش ریال در […]
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ایران کاهش قدرت ریال را عامل کاهش آمار نیروی کار افغانستانی در کشورش دانست.
به گزارش شانا به نقل از آناتولی، محسن ابراهیمی، مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران درباره خروج نیروی کار مهاجران افغانستان از این کشور گفت: «با کاهش ارزش ریال در مقایسه با دیگر ارزهای موجود، به اصطلاح دیگر برای افغانستانیها نمیصرفد که در ایران کار کنند و به همین دلیل تعدادی از آنها ایران را ترک کردند.»
ابراهیمی، بدون تایید آمار مشخص در خصوص خروج افغانستانیها از ایران، افزود: «در نتیجه انتظار کاهش تعداد نیروی کار خارجی در ایران را داشتیم و از این مسئله شگفتزده نشدیم. گرچه هنوز رقم دقیقی در این رابطه نداریم و باید تا دو ماه دیگر صبر کرد تا آمایش صورت بگیرد و اعداد دقیق بیان شود.»
وی با رد این مسئله که خروج مهاجران افغانستانی از ایران لزوماً به سود اشتغال خواهد بود، ادامه داد: «در بخشی چون ساختمان که ۶۰ درصد افغانستانیهای ساکن ایران در آن مشغول به کار هستند، خروج اتباع همسایه شرقی بر قیمت نهایی خواهد افزود و این در شرایط فعلی خوب نیست. از این میان بعید میدانم خروج کارگران افغانستانی به سود اشتغال ایرانیها شود؛ زیرا ایرانیها کمتر به این دسته از مشاغل تمایل دارند. به باور من نمیتوان نسخه یکسانی برای همه بخشها نوشت و هر بخش از اقتصاد را باید جداگانه بررسی کرد.»
این مقام مسئول در وزارت کار ایران در پاسخ به پرسشی درباره تعداد نیروی کار افغانستانی شاغل در این کشور گفت: «متأسفانه در سه سال گذشته پروانه اشتغال به درستی توزیع نشده است و به همین علت چندان نمیتوان به ارقام آن مراجعه کرد. در سال ۱۳۹۴ که آمارها دقیقتر بود ۳۶۰ هزار پروانه شغلی صادر شد. البته باید در نظر داشت که این ارقام رسمی هستند و به اتباعی که روند قانونی را طی نکردند، اشاره نمیکند.»
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ایران درباره تعداد نیروی کار دیگر کشورها تصریح کرد: تعداد پاکستانیها، عراقیها و اتباع دیگر کشورها در بازار کار ایران بسیار ناچیز است و سهم مهمی ندارند. آنها اغلب در اقلیمهای خاصی حضور دارند و به همین دلیل حضور پررنگی در کشور ندارند.
گفتنی است، آمارهای غیررسمی نشان میدهد که بیش از دو میلیون و پانصد تبعه افغانستان در ایران زندگی میکنند. برخی گزارشهای غیررسمی نیز از خروج حداقل ۵۰۰ هزار تبعه این کشور از ایران خبر میدهند.
⭕️ما را در تلگرام، تویتر و فیسبوک دنبال کنید. ⭕️نظر خود را درباره این مطلب بنویسید.
فاطمه فاطر، فعال حقوق زنان، طی نامهای به فلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل، از وضعیت دشوار پناهندگان افغانستانی در ایران و نیاز فوری به افزایش سهمیه انتقال آنها به کشورهای امن سخن گفت. فاطمه فاطر، فعال جامعه مدنی و حقوق زنان، با ارسال نامهای به فلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، […]
بانو مریم محمدی، نویسنده و فعال حقوق مهاجران، در این داستان کوتاه، روایتی تکاندهنده از زندگی پناهندگان را به تصویر میکشد. این داستان که بر اساس مشاهدات عینی نویسنده شکل گرفته، عمق رنج و تبعیض را به مخاطب نشان میدهد. رحیم وقتی از سر ساختمان برگشت، هنوز لباس کارش را عوض نکرده بود که فریاد […]
دولت ترامپ در حال بررسی طرحی است که ورود شهروندان ۴۳ کشور، از جمله افغانستان، به ایالات متحده را محدود یا ممنوع کند. این اقدام میتواند تأثیرات گستردهای بر مهاجرت و روابط بینالمللی داشته باشد. رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند که دولت ترامپ در حال بررسی اعمال محدودیتهای گسترده سفر برای شهروندان ۴۳ کشور است. این […]
دولت پاکستان با تعیین تاریخ نهایی پایان ماه مارچ، به دارندگان کارتهای «ایسیسی» و مهاجران غیرقانونی افغانستانی برای خروج از این کشور مهلت داد.
دیدگاه بسته شده است.