نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از صدای خراسان؛ در این همایش که در کتابخانه ملی تاجیکستان برگزار شد، استادانی از دانشگاههای افغانستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان، روسیه و تاجیکستان مقالات خود را درباره وضع فعلی زبان تاجیکی و دورنمای آن درآینده این کشورها ارایه کردند. در این همایش امینه شرافالدین اوا، استاد دانشگاه تربیت معلم شهر […]
به گزارش شانا به نقل از صدای خراسان؛ در این همایش که در کتابخانه ملی تاجیکستان برگزار شد، استادانی از دانشگاههای افغانستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان، روسیه و تاجیکستان مقالات خود را درباره وضع فعلی زبان تاجیکی و دورنمای آن درآینده این کشورها ارایه کردند.
در این همایش امینه شرافالدین اوا، استاد دانشگاه تربیت معلم شهر سمرقند ازبکستان، محبالله ملکزاده از افغانستان، خورشید سید عمراف از روسیه، عظیم بیضایف از تاجیکستان و شماری دیگر از صاحبنظران، وضع زبان تاجیکی در مناطق تاجیکنشین آسیای مرکزی از جمله ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه را بررسی کردند.
در تاجیکستان همهساله پنجم اکتبر به عنوان روز زبان تاجیکی گرامی داشته میشود.
برای بار نخست در ۲۲ جنوری ۱۹۸۹ پارلمان وقت تاجیکستان در دوران حکومت شوروی قانون زبان فارسی تاجیکی را تصویب و به این زبان مقام رسمی دولتی اعطا کرد.
براساس گزارشهای شورای امنیت سازمان ملل و برخی نهادهای مستقل، با واگذاری قدرت به طالبان، افغانستان به پناهگاه گروههای مختلف تروریستی تبدیل شده است.
امام علی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان با اشاره با تامین امنیت مرزهای این کشور با افغانستان، گفت در مرزهای مشترک ۷۵ پاسگاه ساخته شده است.
رئیس شورای اروپایی که در نشست نمایندگان اتحادیه اروپا و سران کشورهای آسیای مرکزی شرکت کرده بود گفت که نگذاریم افغانستان به بهشت تروریسم تبدیل شود.
سخنگوی طالبان در واکنش به گفتههای رئیس جمهور تاجیکستان مبنی بر تبدیل شدن ولایتهای شمالی افغانستان به محل پرورش تروریستان بینالمللی با بیاساس خواندن آن میگوید که برای رفع این نگرانی، خواستار گفتگو با تاجیکستان است.
دیدگاه بسته شده است.