نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تب دنگی که با نیش پشه به انسان منتقل میشود، یکی از آخرین بلایایی است که یمنیها پس از جنگ و حملات هواپیماها و خمپارهها و قحطی و وبا، اکنون با آن دستوپنجه نرم میکنند.
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ این در حالی است که بسیاری از خانوادههای یمنی به علت درگیریهای ۵ سال اخیر مجبور به ترک خانه خود شدهاند، کار خود را از دست دادهاند و اکنون در دوران آوارگی باید راهی برای پرداخت داروهای این بیماری که رایگان نیست، پیدا کنند.
سرعت گسترش تب دنگی بیش از هر بیماری دیگری در جهان است. این بیماری علایمی مانند آنفولانزا دارد و در صورت ابتلای شدید به آن، حتی ممکن است بیمار دچار خونریزی داخلی نیز بشود.
تب دنگی هیچ درمان مشخصی ندارد و هیچ واکسنی هم برای آن در دسترس نیست.
میزان ابتلا به تب دنگی در سراسر جهان رو به افزایش است. سازمان جهانی بهداشت در سال جاری میلادی، این بیماری را یکی از ۱۰ تهدید مهم برای بهداشت عمومی در سراسر جهان اعلام کرد.
بنا بر گزارش کارکنان بخش بهداشت یمن، این بیماری بهویژه در میان آوارگان جنگ که در شرایط بهداشتی نامناسبی قرار دارند، بیش از دیگر گروهها شایع شده است. بارانها و باتلاقها نیز به ازدیاد پشهها کمک میکنند.
به گفته یک پرستار یمنی که در شهر حجه در غرب یمن مشغول کار است، هماکنون در یک اردوگاه ۷۰۰ نفری در نزدیکی این شهر، همه آوارگان مبتلا به تب دنگی هستند.
تیمهای پزشکی فعال در یمن که یکی از فقیرترین کشورهای عربی محسوب میشود و زیرساختهای پزشکی آن در جریان جنگ ۵ ساله از بین رفته، در تلاشند تا راهی برای معالجه بیماران بیابند.
بسیاری از بیماران در راه رسیدن به درمانگاهها جان خود را از دست میدهند، شمار مرگومیر در خانهها نیز افزایش یافته است.
در بسیاری از خانهها، تمام اعضا به تب دنگی مبتلا شدهاند و سوءتغذیه نیز که در وضعیت کنونی یمن، مشکلی شایع است توان بیماران را بیشازحد انتظار میگیرد.
به گفته اکرم اکلان، یکی از پزشکهایی که در شهر حجه کار میکند، بیش از نیمی از بیماران روزانهٔ او مبتلا به تب دنگی هستند. اواعضای یک خانواده پانزده نفره را دیده که همه مبتلا به تب دنگی بودهاند.
بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون دستکم ۵۹۴۸۶ مورد مشکوک به ابتلا به تب دنگی در این کشور به ثبت رسیده است.
زمانی که قدرتی بزرگ، وارد حوزۀ نفوذ سنتیِ قدرتی متوسط میشود، یک شیوۀ رویارویی برای طرفِ ضعیفتر آن است که از درگیری مستقیم با قدرت نیرومندتر پرهیز کرده و هزینۀ حضورش را زیاد کند. وضعیتی که به مداخلهگرِ خارجی، ضربه زده و هزینه تحمیل کند؛ وضعیتی مبهم و خاکستری!
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ ژونگ نانشان، رئیس گروه کارشناسان پزشکی در دولت چین که خود متخصص بیماریهای ریوی است، روز دوشنبه ۳۰ جدی با اعلام این خبر گفت که در ولایت گوانگدونگ در جنوب کشور دستکم دو نفر از طریق انتقال ویروس از سوی بستگانشان مبتلا شدهاند. روزنامه انگلیسیزبان چاینا دیلی نیز […]
سال ۲۰۱۹ میلادی با توصیههای بسیار متنوعی در حوزه بهداشت و سلامت همراه بود که مرور دوباره برخی از آنها کمک میکند تا در سال ۲۰۲۰ سالمتر زندگی کنیم. نشریه آمریکایی هافینگتون پست به یادآوری برخی از این درسهای بهداشتی در روزهای پایانی سال جاری میلادی پرداخته است: حرکت، کمردرد را بهتر میکند. بر خلاف […]
به گفته آنان از این میان بیماریهای قلبی ۲۱ درصد مرگومیر را در افغانستان تشکیل میدهد. به گزارش شانا به نقل از سلام وطندار؛ ماموسی زیور، معاون وزارت صحت عامه که دیروز یکشنبه در نشست «اهمیت قلب در بدن انسان و چگونگی مراقبت از آن» در کابل، گفت: رژیم غذایی ناسالم، فشار بلند عصبی و […]
دیدگاه بسته شده است.