نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از العربیه؛ وزارت خارجه عربستان سعودی تأکید کرد «پادشاهی سعودی چشم امید دوخته که این گام منجر به برقراری آتشبس دائمی و فراگیر و نیز ایجاد صلحی در اقصی نقاط جهان شود تا نقشی در تحقق آرزوها و خواستههای ملت برادر در افغانستان در راستای توسعه و شکوفایی شود.» توافقنامه […]
به گزارش شانا به نقل از العربیه؛ وزارت خارجه عربستان سعودی تأکید کرد «پادشاهی سعودی چشم امید دوخته که این گام منجر به برقراری آتشبس دائمی و فراگیر و نیز ایجاد صلحی در اقصی نقاط جهان شود تا نقشی در تحقق آرزوها و خواستههای ملت برادر در افغانستان در راستای توسعه و شکوفایی شود.»
توافقنامه صلح آمریکا با گروه تندرو طالبان بعدازظهر شنبه ۱۰ حوت در شهر دوحه قطر رسماً امضا شد. زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا و ملا عبدالغنی برادر، معاون رهبر طالبان این توافقنامه را امضا کردند.
پیش از امضای این توافقنامه صلح، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه امریکا سخنرانی کرد از گروه طالبان خواست به وعدههایش عمل کند.
این توافقنامه پس از ۱۸ ماه تلاش امریکا امضا شد و قرار است گفتگوهای بینالافغانی در ۱۰ مارچ امسال در ناروی (نروژ) برگزار شود.
همزمان با امضای توافقنامه صلح امریکا با طالبان، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با وزیر دفاع امریکا و دبیرکل ناتو در کابل نشست مشترک خبری برگزار کرد.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در این نشست خبری گفت، تمام توافقنامه صلح امریکا با طالبان «مشروط» است.
در همین حال، مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا در این نشست خبری گفت، امروز یک لحظه کلیدی برای فرایند صلح است و واشنگتن به تعهداتش متعهد خواهد بود.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
دادگاه عالی روسیه تصمیم گرفته است نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کند. این تصمیم در جلسهای غیرعلنی و با درخواست دادستان کل روسیه اتخاذ شده است. طالبان از سال ۲۰۰۳ در لیست گروههای تروریستی روسیه قرار داشت، اما طی سالهای اخیر روابط میان طالبان و مسکو بهبود یافته است. روسیه […]
دیدگاه بسته شده است.