نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در این گزارش وضعیت زنان در افغانستان بسیار بد و نگرانکننده توصیف شده است. از ۵۲۹ زن شرکتکننده در این بررسی در ۲۲ ولایت افغانستان، ۶۹ درصد اعلام کردهاند که اضطراب، انزوا و افسردگی در زندگیشان افزایش یافته است.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (UNAMA)، بخش زنان این سازمان (UN WOMEN) و سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) سومین گزارش مشترک فصلی خود را در باره وضعیت زنان در افغانستان منتشر کردند.
در این گزارش وضعیت زنان در افغانستان بسیار بد و نگرانکننده توصیف شده است. از ۵۲۹ زن شرکتکننده در این بررسی در ۲۲ ولایت افغانستان، ۶۹ درصد اعلام کردهاند که اضطراب، انزوا و افسردگی در زندگیشان افزایش یافته است. این زنان تأکید دارند که سطح تصمیمگیریشان در خانوادهها بهشدت کاهش یافته و برخی از آنها زندگیشان را مانند زندان توصیف میکنند.
۶۲ درصد از این زنان اعلام کردهاند که احکام طالبان با شدت فزاینده و بدون استثنا بر زنان اجرا میشود. آموزش، تجارت و فعالیتهای اجتماعی از اولویتهای زنان برای بهبود وضعیت خود و جامعهشان است، و آنها فشارهای بیشتری از جامعه جهانی بر طالبان میخواهند تا به حقوق زنان پایبند شوند و ایجاد فضایی برای مشارکت زنان فراهم آید.
این گزارش نشان میدهد که وضعیت زنان در افغانستان بعد از تسلط طالبان بسیار نگرانکننده و بحرانی است. افزایش اضطراب، انزوا و افسردگی در زندگی زنان، نشان میدهد که محدودیتهای فراوانی بر آنها وضع شده است.
این وضعیت نیازمند توجه فوری و مؤثر جامعه جهانی، سازمانهای بینالمللی و اقدامات محکم برای محافظت از حقوق و حیثیت زنان در افغانستان است.
وضعیت بدی زنان در افغانستان نشاندهند این است که برای محافظت از زنان، تأمین امنیت روانی و فزیکی آنها باید زمینه فرصتهای برابر برای مشارکت زنان در تصمیمگیریهای اجتماعی و اقتصادی ایجاد شود.
براساس اظهارات نهادهای بینالمللی حقوق بشری، طالبان زنان را به صورت سیستماتیک و هدفمند از فعالیتهای اجتماعی حذف کردهاند. این نهادها با نشر گزارشیهایی گفتهاند که سیاست طالبان در قبال زنان مصداق جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی است.
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که تا سال ۲۰۳۰، چهار میلیون دختر افغانستانی از حق آموزش محروم خواهند شد. این بحران آموزشی ناشی از محدودیتهای طالبان و بسته بودن مدارس برای دختران بالاتر از صنف ششم است. سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اگر محدودیتهای آموزشی طالبان ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ […]
ص. احمدی، نویسندهای که تجربههای واقعی و دیدگاههای عمیق خود درباره جامعه روستایی را با حساسیتی انسانی و اجتماعی روایت میکند. دور از هیاهوی شهرها و دخالت سازمانها، روستاها به عنوان نگین اصالت، همدلی و زندگی طبیعی برجستهاند. اما چالشهای آموزشی و صنعتیشدن، تهدیدی است برای زندهماندن این ارزشهای انسانی که در کلام ص. احمدی، […]
ذاکر نایک، واعظ مسلمان تندروی هندی، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، عکسی از دیدارش با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، به اشتراک گذاشت.
دیدگاه بسته شده است.