نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از طلوعنیوز؛ خبرنگاران میافزایند که مسئولان امارت اسلامی اطلاعات را به موقع در اختیار آنان قرار نمیدهند. مصطفی شهریار، خبرنگار، در این باره گفت: «منابع خبری بیشتر از دادن جزییات برای خبرنگارن سرباز میزنند وزارتخانههای دخیل در این مسایل و سخنگویان حکومت اما نمیدانم دلیل در چه است.» شاهآغا سادات، […]
شاهآغا سادات، یک خبرنگار دیگر، میگوید: «حکومت سرپرست بارها اعلام کرده است که متعهد به اطلاعرسانی است اما اخیرا فضای اطلاعاتی محدود شدهاست و خبرنگاران به اطلاعات آن چنانی دست پیدا کرده نمیتوانند.»
آنان به این باورند که این محدودیت آنان را در کار اطلاعرسانی با مشکل روبرو کرده است.
از سوییهم، شماری از نهادهای پشتیبان رسانهها دسترسی به اطلاعات را حق شهروندان، خبرنگاران و رسانهها میدانند. این نهادها از وزارت اطلاعات و فرهنگ تحت تسلط طالبان، میخواهند که کمیسیون حق دسترسی به اطلاعات را فعال کند.
میرعلیاصغر اکبرزاده، عضو فدراسیون ژورنالیستان افغانستان، گفت: «اکثریت وزارتخانهها سخنگوی ندارند و بعضی از وزارتخانهها هم که سخنگوی دارند حاضر به جواب پرسشهای خبرنگاران نیستند بنائاً ما یک بار دیگر به وزارت اطلاعات و فرهنگ پیشنهاد میکنیم که تا در راستای ایجاد کمیسیون حق دسترسی به اطلاعات تشریک مساعی به خرج دهند.»
اما مهاجر فراهی، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که تمامی نهادهای حکومتی متعهد به دادن اطلاعات به رسانهها و خبرنگاران هستند.
آقای فراهی درباره آغاز کار کمیسیون حق دسترسی به اطلاعات چیزی نمیگوید.
او در این باره گفت: «خبرنگاران در هر وقت میتوانند که اگر سخنگوی امارت اسلامی است وزارت اطلاعات است و دیگر سخنگوی وزارتها است، میتوانند که هر وقت از آنان اطلاعات به دست بیاروند و انشاالله تمام آنان آماده است که به وقت خود اطلاعات را با خبرنگاران شریک کنند.»
پیش از این نیز، در روز جهانی دسترسی به اطلاعات بیش از پنجصد خبرنگار در نامهای از نارساییها در امر دسترسی به اطلاعات در نهادهای حکومتی شکایت کردهاند و از حکومت امارت اسلامی خواهان توجه بیشتر در این زمینه شده بودند.
وزارت عدلیه گروه طالبان دیروز پنجشنبه، ۱۷ جوزا اعلام کرد که فعالیت تلویزیون تمدن بهعلت وابستگی به حزب حرکت اسلامی افغانستان و استفاده از زمین غصبی دولتی متوقف میشود.
جمع زیادی از روزنامهنگاران افغانستان با واگذاری قدرت به طالبان در آگوست ۲۰۲۱ برای حفظ جان خود مجبور به ترک افغانستان و مهاجرت به پاکستان شدند. در این میان، خبرنگاران زن و دستیاران رسانهای نیز حضور دارند.
گروه طالبان همچون سایر گزارشهای نهادهای بینالمللی درباره وضعیت افغانستان تحتکنترل این گروه، گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز مبنی بر خطرناک بودن افغانستان برای خبرنگاران را رد.
کانادا و هالند بهعنوان روسای مشترک ائتلاف جهانی آزادی رسانهها (MFC) اعلام کردند که عضویت افغانستان در این ائتلاف لغو شده است.
دیدگاه بسته شده است.