نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پشتونهای ارزگان با به قدرترسیدن طالبان تا هنوز ۱۷ نفر از ساکنان جوی نو را کشتهاند
به ادامه قتلهای هدفمند و زنجیرهیی ساکنان هزارهنشین جوینو شهرستان خاص ارزگان، باز هم یک پدر و پسر، سر بریده شدند. پشتونهای ساحه «تنگی سبزچوب» حاجی حسن و پسرش علی خان را پس ازچاشت روز چهارشنبه، ۲۹ سنبله دستگیر و سپس سر بریدند.
جوی نو از مناطقی سرسبزی است که چندین بار پشتونهای منطقه بر آن یورش بردهاند. بر اساس گزارش رسانهها، پشتونهای ارزگان با به قدرترسیدن طالبان تا هنوز ۱۷ نفر از ساکنان جوی نو را کشتهاند.
افراد مسلح متعلق به قوم افغان درختان مثمر را قطع، خانههای مردم را تخریب و مزارع و موترهای روستانشینان را به آتش کشیدهاند.
دزدی، غارت و تخریب اموال باشندگان منطقه «جوینو» در زمان حکومت طالبان به اوج خود رسیده است. شماری از افراد با هویتهای مشخص از چندی به این طرف علناً ساکنان منطقه هزارهنشین جوینو را تهدید به کوچ اجباری از این منطقه میکنند.
مردم محل به رسانهها گفتهاند که از ۵۰۰ خانواده شیعه هزار در این محل ۲۳۰ خانواده باقی و ۲۶۰ خانواده دیگر مجبور به کوچ اجباری شدند.
ساکنان مدعیاند که اسامی افراد قاتل، دزد و مخرب را میدانند اما از ترس اینکه مبادا خود طالبان در این جنایات دست داشته باشند، چیزی به آنها نمیگویند.
به گفته منابع طالبان قاتلان را حمایت میکنند. در آخرین مورد، به تاریخ ۲۱ سنبله یک فرد پشتون یک مرد کشاورز، مشهور به سید علوی را کشت.
این در حالی است که شش عضو هزارهتبار «کمیسیون حل منازعات کوچی و دهنشین» ولایت بامیان نیز «پس از تهدید به مرگ» این کمیسیون را ترک کردند.
این افراد که در برابر «فیصلههای یکجانبه» پشتونها و واگذاری زمینهای هزارهها به کوچیها، اعتراض کرده بودند؛ در ۲۲ سنبله مجبور به ترک از کمیسیون شدند. «کمیسیون حل منازعات کوچی و دهنشین» در ولایت بامیان با ترکیب ۲۰ نفر از جمله شش هزاره، چهار ماه قبل به فعالیت آغاز کرد.
منابع گفته است که در این مدت صدای اعضای هزارهی این کمیسیون هرگز شنیده نمیشد و فیصلهها بدون تحقیق و بررسی به نفع کوچیها اعلام میشد. هزارهها تنها مجبور بودند که با فشار بر فیصلههای صورت گرفته امضا کنند.
https://youtube.com/shorts/SNHTQKW1nZg?feature=share
عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، لیستی از دستاوردهای اقتصادی و دیپلماتیک این گروه در سال ۱۴۰۳ ارائه کرده است. ادعاهایی مبنی بر ثبات پول ملی، کنترل قیمتها، افزایش صادرات و تقویت روابط با کشورهای همسایه که سوالات جدی را در مورد وضعیت واقعی افغانستان مطرح میکند. ادعاهای مطرح […]
بانو مریم محمدی، نویسنده و شاعری که با قلمی توانمند و احساسی عمیق، داستانهایی از دل زندگی مینویسد، در این متن به روایت تلخ و تأثیرگذار یک پدر میپردازد. او با نگاهی انسانی و بیپرده، زخمهای روحی و اجتماعی را به تصویر میکشد که در سایه فقر، خشونت و بیعدالتی شکل میگیرند. این داستان، نه […]
در منطقه هزارهنشین کندیر، واقع در ولسوالی گیزاب ارزگان، ساکنان محلی پس از یک سال موفق به پرداخت ۳۰ میلیون افغانی به عنوان قیمت زمین و وجه مصالحه به سه طایفه پشتون و کوچی شدند. این پرداخت، که طبق حکم شورای حلوفصل و دادگاه ابتدائیه طالبان انجام شده، بازتابدهنده چالشهای عمیق اجتماعی، اقتصادی و قدرت […]
زرلشت لیان، نویسندهای متعهد به مسائل اجتماعی و فرهنگی، با قلمی موشکافانه و پر احساس به بررسی چالشها و تبعیضهای موجود در جوامع مردسالار پرداخته است. در نوشتهاش، او به عمق مفاهیم فرهنگی و ساختاری خشونت علیه زنان نفوذ میکند و با تشریح نقشهای جنسیتی و انکار هویت زنانه، توجه به ضرورت تغییرات بنیادین در […]
دیدگاه بسته شده است.