نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خانوادۀ عالیه عزیزی رئیس پیشین زندان زنانهٔ هرات ادعا میکند که با گذشت بیش از یک سال هنوز هم از او خبری ندارند.
به گزارش شانا به نقل از رادیو آزادی؛ نذیر عارفی، برادر عالیه عزیزی ادعا میکند که خواهرش در بند امارت اسلامی است. او خواستار پاسخگویی امارت در این مورد است. عارفی ادعا میکند که او و خانواده همسر عالیه عزیزی از سوی طالبان تهدید میشوند تا با رسانهها در این مورد صحبت نکنند.
نذیر عارفی از سازمانهای بینالمللی میخواهد که برای عالیه عزیزی دادخواهی کنند: «فرزندان خانم عزیزی همه در وضعیت بسیار بدی بسر میبرند، طالبان آنها را مکرراً تهدید میکنند که با رسانهها و با کسی صحبت نکنید، آنها بسیار تحت فشار هستند، طالبان حداقل باید در این مورد پاسخگو باشند که خانم عزیزی در چه سرنوشتی بسر میبرند، آیا زنده است، زنده نیست؟در کدام زندان بسر میبرد، در کجا بسر میبرد، وضعیت صحیاش چگونه است، من خواهش میکنم که سازمانهای جهانی، عفو بینالملل سازمانهای حقوق زنان خانم عزیزی را فراموش نکنند.»
به گفته عارفی، طالبان میگویند، خواهرش بهخاطر مشکلات خانوادگی ناپدید شده است، آنچه که به گفتۀ او نادرست است. عالیه عزیزی در ۱۰ ماه میزان سال ۱۴۰۰ پس از گذشت یک ماه و چند روز از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان ناپدید شد.
بهگفتهٔ نذیر عارفی، برادر بانو عزیزی مقامهای امارت اسلامی در هرات از وی خواسته بودند تا دوباره به کارش حاضر شود؛ اما زمانی که دوباره به محل کارش رفت تا امروز به خانه از نگشته است؛ اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی تلاشها برای پیدا کردن خانم عزیزی را بینتیجه میداند و ادعای برادرش را رد میکند.
او میگوید: «بسیار تلاش کردیم تا حال سرنخی از او پیدا نشده است، این زمانی بوده که مردم آن وقت بسیار بیرون میرفتند شاید کدام طرفی رفته باشد و دوم اینکه در گپ زدن با رسانهها ما کدام مانع نیستیم، میتوانند خانوادهٔشان به رسانهها معلومات بدهند، در این مورد، من این را تأیید نمیکنم که کسی مانع شده باشد.»
خلیل همراز، سخنگوی ادارهٔ استخبارت امارت از قضیه ناپدید شدن عالیه عزیزی اظهار بیخبری میکند. پس از این رویداد، سازمان عفو بینالملل اول دلو ۱۴۰۰ خورشیدی با انتشار اعلامیهای از امارت اسلامی خواست تا در مودر خانم عزیزی تحقیق کند.
این در حالی است که در گزارش مفصلی هیئت معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما در ۲۹ میزان سال جاری کشتارهای فراقانونی، شکنجه و بدرفتاری، دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه، حقوق زنان و دختران توسط امارت اسلامی، مستند شده است.
در گزارش گفته شده است که با وجود عفو عمومی توسط طالبان از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۱۵ جون ۲۰۲۲ مسئول قتل فراقانونی ۱۶۰ مقام حکومت پیشین بودهاند.
حکومت طالبان از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۱۵ جون ۲۰۲۲ مسئول قتل فراقانونی ۱۶۰ مقام حکومت پیشین بوده است.یوناما
آن زمان نیز امارت اسلامی این گزارش یوناما را تبلیغات سوء عنوان کرده بود.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.