نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان، در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد، با انتقاد تلویحی از طالبان گفت که انکار حق تحصیل دختران و نسبت دادن آن به شریعت اسلامی نادرست است و چنین اقداماتی از بزرگترین گناهان محسوب میشود. محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان، در نشست سازمان […]
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان، در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد، با انتقاد تلویحی از طالبان گفت که انکار حق تحصیل دختران و نسبت دادن آن به شریعت اسلامی نادرست است و چنین اقداماتی از بزرگترین گناهان محسوب میشود.
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان، در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد، با انتقاد تلویحی از ممنوعیت آموزشی و تحصیلی دختران توسط طالبان گفت: «حرام دانستن حلال، بزرگترین گناه است.»
او تأکید کرد: «انکار حق آموزش و تحصیل دختران و زنان -خواه بهطور کلی باشد یا جزئی- و نسبت دادن آن به اسلام و شریعت، کاملاً نادرست است.» وی از طالبان خواست تا تصمیمات خود را به دین نسبت ندهند.
آقای العیسی در ادامه گفت: «هر فرد یا سازمانی، اعم از دولتی یا خصوصی، باید نهایت دقت را داشته باشد که برداشتهای خود را به دین نسبت ندهد. علمای امت اسلامی بهطور متفقالقول بر حقوق تحصیلی زنان تأکید دارند و هرگونه محدودیت در این زمینه با آموزههای اسلامی مغایرت دارد.»
او افزود: «اسلام بهطور قاطعانه هرگونه محرومیت زنان از تحصیل را، در هر سطحی و هر سنی، رد میکند. هیچ تخلفی بزرگتر از بیعدالتی نیست.»
دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان همچنین با اشاره به ممنوعیتهای تحصیلی که طالبان بر دختران و زنان افغانستان اعمال کردهاند، گفت: «یک فرد محتاط نباید با تصمیمات عجولانه مانند ممنوعیت آموزش، از مسئولیت شانه خالی کند.»
آقای العیسی تأکید کرد که سختگیری در اجرای شریعت میتواند به برداشتهای افراطی منجر شود. او گفت: «سختگیری بیش از حد، مانند منع ارائه خدمات پزشکی توسط مرد به زن، از دیگر پیامدهای چنین برداشتهایی است.»
وی در پایان گفت که اعلامیه پایانی این نشست، عزم کشورهای اسلامی و علمای مسلمان را برای حمایت از آموزش دختران برجسته خواهد کرد.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که تا سال ۲۰۳۰، چهار میلیون دختر افغانستانی از حق آموزش محروم خواهند شد. این بحران آموزشی ناشی از محدودیتهای طالبان و بسته بودن مدارس برای دختران بالاتر از صنف ششم است. سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اگر محدودیتهای آموزشی طالبان ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ […]
ص. احمدی، نویسندهای که تجربههای واقعی و دیدگاههای عمیق خود درباره جامعه روستایی را با حساسیتی انسانی و اجتماعی روایت میکند. دور از هیاهوی شهرها و دخالت سازمانها، روستاها به عنوان نگین اصالت، همدلی و زندگی طبیعی برجستهاند. اما چالشهای آموزشی و صنعتیشدن، تهدیدی است برای زندهماندن این ارزشهای انسانی که در کلام ص. احمدی، […]
در تازهترین محدودیتها، طالبان پخش صدای زنان در رادیوهای قندهار را بهطور کامل ممنوع کردند و از رسانهها خواستهاند که رهبر طالبان را «امیرالمومنین» خطاب کنند. این تصمیم در روز ملی خبرنگاران اعلام شد و واکنشهایی را به همراه داشته است. در اقدامی تازه، ریاست اطلاعاتوفرهنگ طالبان در قندهار دستور داده است که صدای زنان […]
تنها چهار روز مانده به آغاز سال جدید تعلیمی، رژیم طالبان همچنان تصمیمی برای رفع محدودیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نگرفته است. این وضعیت نگرانی روزافزون دانشآموزان محروم از تحصیل، خانوادهها و معلمان آنها را به همراه داشته است. با نزدیک شدن به آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان، محدودیتهای اعمالشده بر آموزش […]
دیدگاه بسته شده است.