نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان، در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد، با انتقاد تلویحی از طالبان گفت که انکار حق تحصیل دختران و نسبت دادن آن به شریعت اسلامی نادرست است و چنین اقداماتی از بزرگترین گناهان محسوب میشود. محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان، در نشست سازمان […]
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان، در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد، با انتقاد تلویحی از طالبان گفت که انکار حق تحصیل دختران و نسبت دادن آن به شریعت اسلامی نادرست است و چنین اقداماتی از بزرگترین گناهان محسوب میشود.
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان، در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد، با انتقاد تلویحی از ممنوعیت آموزشی و تحصیلی دختران توسط طالبان گفت: «حرام دانستن حلال، بزرگترین گناه است.»
او تأکید کرد: «انکار حق آموزش و تحصیل دختران و زنان -خواه بهطور کلی باشد یا جزئی- و نسبت دادن آن به اسلام و شریعت، کاملاً نادرست است.» وی از طالبان خواست تا تصمیمات خود را به دین نسبت ندهند.
آقای العیسی در ادامه گفت: «هر فرد یا سازمانی، اعم از دولتی یا خصوصی، باید نهایت دقت را داشته باشد که برداشتهای خود را به دین نسبت ندهد. علمای امت اسلامی بهطور متفقالقول بر حقوق تحصیلی زنان تأکید دارند و هرگونه محدودیت در این زمینه با آموزههای اسلامی مغایرت دارد.»
او افزود: «اسلام بهطور قاطعانه هرگونه محرومیت زنان از تحصیل را، در هر سطحی و هر سنی، رد میکند. هیچ تخلفی بزرگتر از بیعدالتی نیست.»
دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان همچنین با اشاره به ممنوعیتهای تحصیلی که طالبان بر دختران و زنان افغانستان اعمال کردهاند، گفت: «یک فرد محتاط نباید با تصمیمات عجولانه مانند ممنوعیت آموزش، از مسئولیت شانه خالی کند.»
آقای العیسی تأکید کرد که سختگیری در اجرای شریعت میتواند به برداشتهای افراطی منجر شود. او گفت: «سختگیری بیش از حد، مانند منع ارائه خدمات پزشکی توسط مرد به زن، از دیگر پیامدهای چنین برداشتهایی است.»
وی در پایان گفت که اعلامیه پایانی این نشست، عزم کشورهای اسلامی و علمای مسلمان را برای حمایت از آموزش دختران برجسته خواهد کرد.
بنیانگذار «بنیاد توانمندسازی زنان و مکتب آنلاین گوهرشاد بیگم»، با صدور بیانیهای، مخالفت شدید خود را با هر نوع طرح، مذاکره یا اقدام در راستای بهرسمیت شناختن طالبان بهعنوان حکومت مشروع اعلام کرد. فخریه سمندری، فعال حقوق زنان و بنیانگذار بنیاد توانمندسازی زنان و مکتب آنلاین گوهرشاد بیگم، در واکنش به گزارشها و تلاشهای برخی […]
هزاران مهاجر افغانستانی که برای فراهمسازی آموزش دخترانشان به ایران پناه آورده بودند، اکنون به اجبار به کشوری بازگشتهاند که تحت سلطه طالبان، آموزش دختران ممنوع است. این بازگشت اجباری نهتنها یک بحران انسانی، بلکه نمادی از برخورد متقاطع سیاستهای مهاجرتی و ایدئولوژیک است. در سالهای اخیر، آموزش دختران افغانستانی به یکی از چالشبرانگیزترین مسائل […]
در پی تصمیم اخیر فدراسیون روسیه مبنی بر خارجکردن طالبان از فهرست سازمانهای ممنوعه، بانو فاطمه هاشمی، عضو انجمن هماهنگی زنان فعال افغانستان (AWACB) و فعال حقوق بشر و حقوق زنان، نسبت به پیامدهای نگرانکننده این اقدام بر وضعیت زنان افغانستانی هشدار داد. بانو هاشمی که بیش از دو دهه در کابل و برخی ولایتهای […]
با بازگشت اجباری مهاجران افغانستانی از ایران، خانوادهها با مشکلات جدی در زمینه تحصیل دختران خود روبرو هستند. محدودیتهای شدید طالبان بر آموزش دختران در افغانستان، آینده این فرزندان را تحت تأثیر قرار داده و نگرانیهای عمیقی را در جامعه به وجود آورده است. این موضوع به وضوح نشان میدهد که بحرانهای انسانی نه تنها […]
دیدگاه بسته شده است.