نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران گفته است افغانستان و پاکستان بر مرزهای خود کنترل ندارند و «اشرار و تروریستها» بر مرزهای این دو کشور حاکماند.
یعقوب رضازاده از نفوذ تروریستها به خاک ایران هشدار داد و تاکید کرد که قاچاق سلاح در مرز ایران جریان دارد.
یعقوب رضازاده در گفتوگو با خبرگزاری «شَفَقَنا» گفت: «جمهوری اسلامی ایران حدود ۱۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان و پاکستان دارد؛ به عبارت دیگر پنج اُستان خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و حتی هرمزگان ما همرز با دو کشور افغانستان و پاکستان هستند و باتوجه به شناختی که از این دو مرز دارم، متأسفانه، حاکمان افغانستان و پاکستان اشراف کامل به مرزهای شان ندارند.»
او تأکید کرد که «اشرار و عوامل تروریستی» بر مرزهای افغانستان و پاکستان حاکمیت دارند و قاچاقچیان سلاح در حال تردد در مرزها هستند.
نماینده مجلس ایران گفته نیروهای این کشور تلاش زیادی برای حفظ امنیت مرزها دارند و اشرافیت کامل بر مرزها صورت میگیرد، اما به گفته او چون توپوگرافی مرز به گونهای است که از نظر کنترل انسانی بسیار سخت است.
رضازاده گفته ایران نیاز به ابزار الکترونیکی، دوربین و تجهیزات مدرنی برای حفظ امنیت مرزهای خود دارد.
او از وزارت کشور ایران خواست که برای کنترل مرزها برنامهریزی ویژهای را روی دست گیرد. رضازاده در ادامه گفته است ناتوانی در کنترل مرزها سبب شده که سالانه چندین هزار افغانستانی، پاکستانی و بنگلادشی به صورت قاچاق وارد ایران شوند. آقای رضازاده گفت که «ممکن است در میان افراد قاچاقی، تروریستها هم شامل باشند.»
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که مسعود پزشکیان، رئیسجمهور منتخب ایران، در جریان مبارزات انتخاباتی گفت که در صورت پیروزی مرز با افغانستان را میبندد.
او گفت کشورهای غربی باید مسئولیت اقدامات خود در افغانستان را که منجر به مهاجرت میلیونها افغانستانی شد، بپذیرند.
دادگاه عالی روسیه تصمیم گرفته است نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کند. این تصمیم در جلسهای غیرعلنی و با درخواست دادستان کل روسیه اتخاذ شده است. طالبان از سال ۲۰۰۳ در لیست گروههای تروریستی روسیه قرار داشت، اما طی سالهای اخیر روابط میان طالبان و مسکو بهبود یافته است. روسیه […]
در پی تصمیم دولت نروژ مبنی بر واگذاری بخشی از مسئولیتهای کنسولی به گروه طالبان، بیش از ۳۰ نهاد مدنی، انجمنها و فعالان حقوق زنان، اعتراضات گستردهای را ابراز کردهاند.
ذاکر نایک، واعظ مسلمان تندروی هندی، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، عکسی از دیدارش با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، به اشتراک گذاشت.
بازگشایی مرز تورخم، پس از کشمکشهای اخیر، نه تنها نشاندهنده اهمیت این گذرگاه استراتژیک، بلکه نمادی از روابط پیچیده و پر تنش میان طالبان و پاکستان است. این رویداد، که با ظاهری اقتصادی و تجاری رخ میدهد، در واقع بازتابدهنده مسائل عمیقتر سیاسی و امنیتی میان طرفین است. اختلافات مرزی بر سر خط دیورند: خط […]
دیدگاه بسته شده است.