نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
فقر و تنگدستی، اعمال محدودیتهای گسترده طالبان، بیکاریهای دوامدار و آینده ناروشن، زندگی شمار زیادی از شهروندان را به آخر خط رسانده است. کنار آمدن با شرایط موجود برای برخی از شهروندان کشور غیرقابل تحمل شده است و آنها ناگزیر دست به خودکشی میزنند.
هرچند شمار واقعی زنان و مردانی که در یک ماه گذشته در مرکز و ولایتها خودکشی کردهاند احتمال دارد بیشتر باشد، اما ۸صبح تنها ارقامی را گردآوری و در این گزارش درج کرده است که رسانهای شده یا از طریق منابع معتبر به دست آمده است.
این گزارش براساس تفکیک جنسیتی دستهبندی شده است. ولایتهای غور، فاریاب، غزنی و ننگرهار در یک ماه پسین گواه بیشترین واقعات خودکشی بودهاند. بیشتر کسانی که خودکشی کردهاند، جوان بودهاند. رده سنی افرادی که به زندگی خود پایان دادهاند، بهطور اوسط بین ۲۰ تا ۳۰ سال بوده است.
آمار خودکشی زنان در ماه ثور
در ماه ثور یک دختر جوان در ولسوالی دولتیار ولایت غور خودکشی کرد. نام او نوریه بود و ۱۵ سال سن داشت. علت و انگیزه آن رویداد مشخص نشده است؛ اما پیش از آن فقر گسترده و خشونتهای خانوادگی دلیل خودکشی زنان و دختران در غور خوانده شده بود.
در یک رویداد جداگانه یک زن دیگر به نام زرینه شنبهشب، ۳۰ ثور، در ولایت قندهار خودکشی کرد. او در ساحه گنبدی از مربوطات حوزه چهارم امنیتی ولسوالی اسپینبولدک به زندگیاش پایان داد. وی ۲۲ سال سن داشت و براساس ادعای شوهرش، بیماری روانی نیز داشت.
ولایت فاریاب در بیش از یک سال گذشته بیشترین رویدادهای خودکشی را ثبت کرده است. دوشنبه، ۲۵ ثور، طی ۲۴ ساعت دو زن در این ولایت خودکشی کردند. یک زن جوان در روستای کوه صیاد ولسوالی شیرینتگاب با خوردن مرگ موش به زندگیاش پایان داد. این زن جوان ۱۹ سال سن داشت و از او یک کودک برجای مانده است. علت خودکشی او خشونتهای خانوادگی گفته شده است. افزون بر او، یک دختر ۱۶ ساله در مربوطات ولسوالی بلچراغ ولایت فاریاب خودش را حلقآویز کرد. این دختر محبوبه نام داشت و علت خودکشیاش خشونتهای خانوادگی عنوان شده است.
براساس ثبت وقایع ۸صبح، جمعه، ۲۲ ثور، یک دختر جوان در ولایت فاریاب با خوردن مرگ موش به زندگیاش نقطه پایان گذاشت. علت خودکشی او خشونتهای خانوادگی عنوان شد. این دختر در ناحیه چهارم شهر میمنه، مرکز ولایت فاریاب، خودکشی کرد.
زنان پس از واگذاری قدرت به طالبان با مشکلات گستردهای دستوپنجه نرم میکنند. علت خودکشی شماری از زنان فقر، محرومیت از رفاه، اعمال محدودیتهای دستوپاگیر طالبان و قوانین سختگیرانهای که باعث سلطه مردانه میشود، خوانده شده است. به تداوم خودکشی زنان، یک زن ۳۰ ساله حوالی ساعت ۹:۰۰ صبح پنجشنبه، ۷ ثور، در روستای بادامعلی مرکز ولایت کاپیسا خودکشی کرد. هرچند انگیزه قتل او مشخص نشده است؛ اما پیش از این اعمال خشونتهای ناشی از سیاستهای طالبان و تاثیر آن بر رفتار مردان خانواده، از عوامل خودکشی زنان عنوان شده است.
وقایع ثبتشده نشان میدهد که در عین روز، یک زن دیگر در ولایت فاریاب خودکشی کرد. او نیز پنجشنبه، ۷ ثور، در ولسوالی قرغان این ولایت خودش را حلقآویز کرد. وی ۵۶ سال سن داشت و دلیل خودکشیاش خشونتهای خانوادگی عنوان شد.
وقایع ثبتشده نشان میدهد که یک زن دیگر در حوزه ششم امنیتی شهر غزنی به دلیل فقر خودکشی کرد. این زن صبح دوشنبه، ۱ جوزا، در ساحه نوآباد شهر غزنی به زندگیاش پایان داد. او چهار فرزند داشت و شوهرش چندی پیش به علت نبود کار به ایران رفته است.
در همین حال، جسد یک پرستار زن در ولسوالی جاغوری ولایت غزنی پیدا شد. به گفته منابع، آثار حلقه تناب روی گردن او دیده شده است. جسد او پیش از چاشت سهشنبه، ۲۶ ثور، در ساحه غجور این ولسوالی پیدا شد و برای تحقیقات به طب عدلی فرستاده شده است.
یک دختر جوان در ولسوالی گیروی ولایت غزنی نیز خودکشی کرد. منابع پنجشنبه، ۴ جوزا گفتند که این دختر جوان شب چهارشنبه در روستای پناه ولسوالی گیروی این ولایت خودش را حلقآویز کرد. علت این خودکشی تاکنون روشن نشده است؛ اما در روزهای پسین آمار خودکشی در غزنی به ویژه در میان زنان افزایش یافته است.
براساس وقایع ثبتشده یک دختر ۱۵ ساله در روستای سنگقشقه ولسوالی دولتیار ولایت غور دست به خودکشی زد. این دختر ۱۵ ساله پنجشنبه، ۴ جوزا، به زندگیاش پایان داد. انگیزه خودکشی او هنوز روشن نشده است؛ اما فقر و ازدواجهای اجباری از عوامل خودکشی در میان زنان غوری شناخته میشود.
یک دختر جوان دیگر جمعه، ۵ جوزا، در روستای کفترعلی ولسوالی ینگیقلعه ولایت تخار خودکشی کرد. منابع محلی گفتند که نام او طاهره بوده و ۲۰ سال سن داشته است. به گفته منابع، طاهره به علت خشونتهای خانوادگی و جدال با داماد شوهرش، با خوردن مرگ موش به زندگیاش پایان داد. منابع افزودهاند که او هفت ماه پیش عروسی کرده بود و یک جنین چهارماهه نیز در بطن داشت.
یک دختر جوان در ۸ جوزا در ناحیه سوم شهر فیضآباد، مرکز ولایت بدخشان، در منطقه شورابک خودکشی کرد. منابع محلی گفتند که او به دلیل خشونتهای خانوادگی خود را به دریای کوکچه انداخت و جان باخت.
خودکشی مردان
مردی به نام زمر، دوشنبهشب، ۱ جوزا، در ساحه قلعه حشمتخان شهر کابل خودکشی کرد. براساس اظهارات باشندگان محل، او به بازار رفته بود تا برای خانوادهاش مواد خوراکی قرض بگیرد، اما پس از آنکه دکانداران برایش قرضه نداد، شبهنگام به زندگیاش پایان داد.
یک جوان ۱۹ ساله در منطقه گزستان ولسوالی جوند ولایت بادغیس خودکشی کرد. این جوان دوشنبه، ۲۵ ثور، با شلیک گلوله به زندگیاش پایان داد. علت خودکشی او مشکلات خانوادگی خوانده شده است. پیش از این نیز ولایت بادغیس شاهد رویدادهای خودکشی به دلیل فقر و بیکاری بوده است.
وقایع ثبتشده نشان میدهد که یک جوان دیگر به نام جلالزی سهشنبه، ۱۹ ثور، در روستای حسن ولسوالی گیلان ولایت بادغیس خودکشی کرد. گفته شده که او از درختی در یکی از باغها خود را حلقآویز کرده است. طالبان با نشر خبرنامهای دلیل خودکشی او را مشاجره لفظی با پدرش بیان کردند.
یک جوان ۲۴ ساله در ولسوالی سیدآباد ولایت میدانوردک خودش را حلقآویز کرد. براساس روایت منابع، این جوان باشنده روستای چهارده سالار از مربوطات ولسوالی سیدآباد این ولایت بود. او دوشنبه، ۱۸ ثور، خودش را حلقآویز کرد، اما علت این خودکشی هنوز روشن نشده است.
مرد دیگری در ولسوالی مقر ولایت غزنی خود را زیر تایر یک موتر باربری انداخت و جان داد. منابع محلی گفتند که او جمعه، ۱۵ ثور، در ولسوالی مقر در مسیر شاهراه کابل- قندهار دست به این کار زد. مقامهای طالبان در غزنی با نشر خبرنامهای گفتند که این مرد به علت نارضایتی از نامزد شدن با یک دختر جوان، خودکشی کرده است. به گفته طالبان، او دو بار اقدام به خودکشی کرده بود، اما توسط مردم نجات داده شده بود.
براساس وقایع ثبتشده یک مرد دیگر به نام عبدالاحد در ولسوالی ینگیقلعه ولایت تخار خودکشی کرد. عبدالاحد پنجشنبه، ۱۴ ثور، خودش را با شلیک گلوله سلاح نوع چرهای، کشت. گفته میشود که این مرد ۷۰ سال سن داشت و به دلیل مشکلات روانی دست به این کار زد.
آمار و ارقام خودکشی که توسط ۸صبح جمعآوری شده، نشان میدهد که یک مرد دیگر به نام رحیمداد، سهشنبه، ۱۲ ثور، در ولسوالی مومنددره ولایت ننگرهار، با شلیک گلوله به زندگیاش پایان داد. منابع میگویند که رحیمداد ۵۵ سال سن داشت و به علت مشکلات اقتصادی خودکشی کرد، اما طالبان دلیل خودکشی او را مشکلات روانی اعلام کردند.
عبدالواحد، پسر ۱۳ ساله است که در ولایت کاپیسا خودکشی کرد. منابع محلی گفتند که او روز یکشنبه، ۱۰ ثور، در روستای «دهبلبل علیا» از مربوطات ولسوالی حصه دوم این ولایت با شلیک گلوله تفنگ شکاری، به زندگی خود پایان داد. انگیزه خودکشی او تا هنوز روش نشده، اما پیش از این دلیل خودکشی افراد در کاپیسا فقر و تنگدستی عنوان شده است.
براساس وقایع ثبتشده یک جوان دیگر در منطقه شدل ولسوالی سپینغر ولایت ننگرهار خودکشی کرد. او عارف نام داشت و حوالی ساعت ۱۰:۰۰ پنجشنبهشب، با شلیک گلوله به زندگیاش پایان داد. براساس معلومات ثبتشده، یک جوان دیگر در ولایت بامیان دست به خودکشی زد. او محمدجان نام داشت و دوشنبهشب، ۴ ثور، در روستای خواجهروشنایی دره فولادی مرکز بامیان به زندگی خود پایان داد. دلیل خودکشی این جوان هنوز مشخص نشده است. پیش از این برخی از افراد به دلیل فقر در این ولایت دست به خودکشی زدهاند.
در میان افرادی که در جریان یک ماه گذشته خودکشی کردهاند، کودکان نیز شاملاند، از جمله یک پسر ۱۵ ساله که در ولایت بدخشان خودکشی کرده است. منابع محلی گفتند که این کودک روز دوشنبه، ۱ جوز، در ناحیه پنجم شهر فیضآباد، مرکز بدخشان، دست به خودکشی زد. دلیل خودکشی او تا هنوز مشخص نشده است.
فقر و تنگدستی از مشکلاتی است که همواره از شهروندان کشور قربانی میگیرد. یک مرد دیگر در منطقه خواجهمراد ولسوالی تولک ولایت غور به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی خودکشی کرد. او عبدالله نام داشت و سهشنبهشب، ۲ جوزا، به زندگی خود پایان داد.
به ادامه رویدادهای خودکشی در کشور، یک مرد دیگر در روستای کان ولسوالی روات ولایت ننگرهار خودکشی کرد. منابع روز چهارشنبه، ۳ جوزا، گفتند که این مرد به دلیل مشکلات اقتصادی خودش را در یک نهر آب انداخت و به زندگیاش پایان داد.
این در حالی است که در جریان ماه حمل سال جاری براساس گزارش ها ۱۶ تن در کشور به دلایل مختلف خودکشی کردند. براساس این دو گزارش، در جریان دو ماه گذشته، ۳۷ تن در ولایتهای مختلف کشور خودکشی کردهاند. این ارقام نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، افزایش چشمگیری را نشان میدهد. در سال گذشته خورشیدی ۷۹ تن در سراسر کشور دست به خودکشی زدند. در آن میان ۴۱ زن و ۳۸ مرد شامل بودند. این ارقامی است که از سوی روزنامه ۸صبح گردآوری شده و ممکن آمار واقعی بیشتر از این باشد، اما رسانهای نشده است.
خودکشی در همه کشورهای جهان به انواع مختلف آن وجود دارد؛ اما در افغانستان عمدهترین علت آن، فقر و خشونت خوانده میشود. پس از اعمال سیاستهای سختگیرانه و ممنوعیتهای دستوپاگیر طالبان، میزان خودکشیها نیز در کشور افزایش یافته است.
پس از فروپاشی نظام جمهوری در افغانستان و واگذاری قدرت به طالبان، اقشار مختلف اجتماعی کشور را ترک کردند و اکثریت مردم مشاغل خود را از دست دادهاند. به گفته سازمان ملل متحد، افغانستان در حال حاضر با بزرگترین بحران بشری و اقتصادی در جهان مواجه است.
شهروندان ولایت پکتیا میگویند که جسد یکی از نیروهای پلیس محلی حکومت پیشین روز شنبه (۶ اسد) در روستای مدهخیل ولسوالی سمکنی پیدا شده است.
به گفته منابع، جسد علیجان حسننژاد، آمر احصائیه ریاست احصائیه و معلومات گروه طالبان در ولایت دایکندی در حالی که به دار آویخته شده بود، از خانه شخصیاش پیدا شده است.
به گفته منابع محلی یک دختر ۱۸ ساله در ولایت بدخشان خودکشی کرده است.
جنبش همبستگی زنان افغانستان تایید کرد که یک عضو این گروه اعتراضی در ولایت کندز خودکشی کرده است.
دیدگاه بسته شده است.