نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بر اساس گزارشها قرار است هفتمین نشست طالبان و خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح در افغانستان در پایان هفتمین دور سفر وی به منطقه برگزار شود. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از طلوعنیوز، همزمان با احتمال برگزاری هفتمین دور گفتگوهای صلح میان آمریکا و طالبان، سخنگوی طالبان مشخص شدن جدول زمانبندی خروج […]
بر اساس گزارشها قرار است هفتمین نشست طالبان و خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح در افغانستان در پایان هفتمین دور سفر وی به منطقه برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از طلوعنیوز، همزمان با احتمال برگزاری هفتمین دور گفتگوهای صلح میان آمریکا و طالبان، سخنگوی طالبان مشخص شدن جدول زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی را از افغانستان پیششرط گفتگوهای میان افغانستانیها خواند.
سهیل شاهین، سخنگوی طالبان در قطر، هرچند از گفتگوها با حکومت چیزی نگفت، اما تأکید کرد که درباره چگونگی حکومت آینده افغانستان، در گفتگوها میان افغانستانیها تصمیم گرفته خواهند شد: «وقتی آمریکا، جدول زمانبندی خروج نیروهایش را اعلام کند، این راه را باز خواهد کرد تا افغانها با یکدیگر بنشینند و دربارۀ حکومت آینده گفتگو کنند.»
بر اساس گزارشها، قرار است هفتمین نشست طالبان و خلیلزاد، در پایان هفتمین دور سفر آقای وی به منطقه، برگزار شود؛ اما تاکنون تاریخ مشخص آن معلوم نیست.
با این هم منابع آگاه از گفتگوهای صلح، میگویند که اگر گفتگوهای دور هفتم میان آمریکا و طالبان به یک نتیجه مثبت بینجامند، آنگاه گفتگوها میان افغانستانیها برگزار خواهد شد.
سید اکبر آغا، فرمانده پیشین طالبان در این باره گفت: «طالبان در سفر هستند و پس از این سفرها این گفتگوها شروع خواهد شد.»
حسن حقیار، آگاه مسایل سیاسی نیز افزود: «اگر گفتگوهای دور هفتم به نتیجه نرسد، دیگر نه از گفتگوها بین افغانستانیها خبری است و نه با آمریکاییها؛ گفتگوها سالها به تعویق خواهد افتاد.»
در این میان، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پس از دیدارش با سران شماری از کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا، از به میان آمدن یک اجماع عمومی دربارۀ صلح افغانستان سخن میگوید.»
رئیس اجرایی در نشست دیروز (دوشنبه، ۲۷جوزا) شورای وزیران گفت: «میتواند یک فرصت خوب باشد برای وارد کردن فشار بیشتر برای زمینهسازی برای صلح و نتیجه بخش شدن گفتگوها.»
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، تضمین استفاده نشدن خاک افغانستان در برابر دیگران، گفتگوهای میان افغانستانیها و آتشبس پایدار، چهار موضوع محوری گفتگوها میان آمریکا و طالبان است. زلمی خلیلزاد گفته است تا هنگامی که دربارۀ همهچیز توافق نشود روی هیچ چیزی توافق نخواهد شد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، اعلام کرد که دشمنی با آمریکا ابدی نیست و طالبان بهدنبال ایجاد روابط اقتصادی و سیاسی متوازن با همه کشورها، از جمله ایالات متحده، است. این اظهارات میتواند نشاندهنده تغییر رویکرد طالبان در سیاست خارجی باشد. اظهارات اخیر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، درباره پایان دشمنی با آمریکا و تلاش برای ایجاد […]
جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش سالانه تهدیدهای ۲۰۲۵ اعلام کرده است که طالبان دیگر بهعنوان تهدیدی فراملی یا منطقهای محسوب نمیشود. این موضوع نشاندهنده تغییر قابلتوجهی در ارزیابی تهدیدهای امنیتی منطقهای است، زیرا این گروه پیشتر نقش بیثباتکنندهای در منطقه و جهان داشت. به نظر میرسد کاهش فعالیتهای فراملی طالبان، تمرکز بر مسائل داخلی افغانستان […]
طالبان در اقدامی همزمان با سفر هیأت آمریکایی به کابل، شعارهای ضد آمریکایی را از دیوارهای سفارت آمریکا پاک کردند. طالبان شعارهای ضد آمریکایی و عبارت «لا اله الا الله محمد رسول الله» را از دیوارهای سفارت آمریکا در کابل پاک کردند. این اقدام روز پنجشنبه (۳۰ حوت)، یک روز پیش از ورود هیأت آمریکایی […]
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با نامهای سرگشاده به ترامپ، خواستار محاکمه زلمی خلیلزاد بهدلیل خیانت و سیاستهای نادرستش در امور افغانستان شدند. شماری از جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با ارسال نامهای سرگشاده به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، خواستند زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین این کشور در امور افغانستان، بهجای اعزام به کابل محاکمه شود. این […]
دیدگاه بسته شده است.