نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از خبرآنلاین؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان معتقد است حجم سرمایهگذاری افغانستانیها در ایران رو به افزایش است و شکل و حجم تقاضاهای ارائه شده تغییری جدی را تجربه کرده است. این اتفاق در حالی میافتد که طی ماههای اخیر مهاجرت کارگران ساده افغانستانی از ایران افزایش داشته است. […]
به گزارش شانا به نقل از خبرآنلاین؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان معتقد است حجم سرمایهگذاری افغانستانیها در ایران رو به افزایش است و شکل و حجم تقاضاهای ارائه شده تغییری جدی را تجربه کرده است. این اتفاق در حالی میافتد که طی ماههای اخیر مهاجرت کارگران ساده افغانستانی از ایران افزایش داشته است.
حسین سلیمی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان معتقد است دور جدیدی از همکاریها در این حوزه میان افغانستان و ایران آغاز شده است. وی با درباره حجم سرمایهگذاری صورت گرفته توضیح داد: نزدیک به صد تقاضای سرمایهگذاری از سوی سرمایهگذاران افغانستان به تصویب رسیده است و حجم سرمایهگذاری آنها در ایران در سال گذشته به حدود هفتاد تا صد میلیون دالر میرسد.
سلیمی نزدیکی ایران و افغانستان را فرصت بینظیری برای این سرمایهگذاران خواند و گفت: تقاضا برای سرمایهگذاری افغانستانیها در ماههای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است و کسانی که متقاضی سرمایهگذاری در ایران هستند، نسبت به قبل تغییر کردهاند و حتی رقم سرمایهگذاریهایشان نیز دستخوش افزایش شده است.
وی افزود: با این روند، پیشبینی میشود میزان سرمایهگذاری افغانستانیها در سال جاری به بیش از ۱۵۰ میلیون دالر برسد.
رئیس هیئت سرمایهگذاریهای خارجی اتاق ایران در پاسخ به این سئوال که دلیل افزایش تقاضا برای سرمایهگذاری در ایران را چه بوده است؟ گفت: به نظر میرسد با توجه به ناآرامیهای اخیر در افغانستان و نگرانیهای ایجاد شده در این کشور، بسیاری از کسانی که نگران از بین رفتن اموال خود هستند راهی ایران و دیگر کشورها شدهاند.
وی در پاسخ به این سوال که افغانستانیها بیشتر در چه حوزههایی سرمایهگذاری میکنند؟ توضیح داد: بخش عمدهای از سرمایهگذاریهای افغانستانیها در ولایت خراسان رضوی صورت میگیرد و آنها در حوزه تولید فرشماشینی، پارچهبافی، تولید ترشی و مربا و همچنین سایر مواد غذایی و خوراکی نظیر رب فعالیت دارند. در عین حال برخی نیز در تولید انواع گیاهان و میوههای گلخانهای فعالیت دارند اما نکته مهمی که باید بدان توجه کرد این است که سرمایهگذاریهای افغانستانیها با هدف تامین اقلام موردنیاز کشورشان صورت میگیرد و بخش مهمی از تولیدات آنها به همین کشور صادر میشود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان افزود: به عبارت دیگر آنها به واسطه شناخت عمیقی که از بازار افغانستان دارند، نسبت به تولید کالاهای مورد نیاز کشورشان در ایران اقدام میکنند و سپس این اقلام را به بازارهای هدف صادر میکنند.
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران هشدار داده است که خبرنگاران افغانستانی در تبعید با تهدیدها، بازداشتهای خودسرانه و خطر اخراج از پاکستان روبرو هستند. این شرایط، بر شدت فشارها و محدودیتها علیه رسانهها و روزنامهنگاران تأکید دارد.
مقامهای پاکستانی اعلام کردهاند که مهاجمان حمله به قطار جعفر اکسپرس در بلوچستان با رهبران خود در افغانستان در ارتباط بودند.
اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان از برگزاری نشست بزرگان قومی و بازرگانان دو کشور برای بازگشایی گذرگاه تورخم و برقراری آتشبس در این منطقه خبر داد.
دولت پاکستان با تعیین تاریخ نهایی پایان ماه مارچ، به دارندگان کارتهای «ایسیسی» و مهاجران غیرقانونی افغانستانی برای خروج از این کشور مهلت داد.
دیدگاه بسته شده است.