نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از یورونیوز؛ با آنکه این بیماری بسیار جدی و حتی مرگبار است، هر سال ۱ میلیون و ۳۸۰ هزار مورد جدید از تشخیص افراد دارای سرطان پستان و ۴۸۵ هزار مورد مرگ بر اثر این سرطان ثبت میشود، با این حال میتوان با روشهایی آن را زود تشخیص داد و از گسترش آن جلوگیری کرد.
نکات پیشگیرانه
نهاد پیشگیری و کنترل بیماریها در آمریکا توصیه میکند زنان وزن خود را متناسب نگاه دارند، منظم ورزش کنند و اگر میخواهند از هورمون درمانی یا قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده کنند حتماً با پزشک خود مشورت کنند. همچنین اگر نوزادی دارند، شیر دادن به آنها میتواند خوب و موثر باشد.
با توجه به اینکه بالا رفتن مصرف الکل خطر بروز سرطان سینه را افزایش میدهد، توصیه میشود زنان الکل ننوشند یا کم بنوشند.
فاکتورهایی همچون بالا رفتن سن، پستانهای با بافت فشرده، جهشهای ژنتیکی، رادیوتراپی یا داشتن سابقه فامیلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را بالا ببرد.
غالباً زنان برای چک کردن ابتلای خود به سرطان پستان، به دنبال وجود توده یا برآمدگی در آنها میگردند. این درست است اما لازم است که به علائم دیگر نیز توجه شود.
قرمزشدگی یا ورم پوست، تغییر در ظاهر پستان، ترشحات نوک پستان، احساس درد در درون یا روی آن و همچنین پوستهپوسته شدن یا ایجاد فرورفتگی از دیگر علائمی است که باید جدی گرفته شود. این علایم هرکدام به تنهایی بر ابتلاء فرد به سرطان پستان حکایت نمیکنند؛ اما حتماً باید درباره آنها با پزشک مجرب صحبت کرد.
اهمیت چکاپ منظم
بعضی از زنان بعد از مشاهده علایم و مراجعه به پزشک درمییابند که مبتلا به سرطان هستند؛ اما بسیاری از زنان مبتلا اصلاً هیچگونه علائمی ندارند. برای این است که چکاپ منظم ماموگرافی امری حیاتی است.
توصیه میشود بسته به وضعیت فرد، این آزمایش به صورت منظم از ۴۰ تا ۵۰ سالگی آغاز شود.
بنابر اعلام نهاد ملی سرطان، در زنان ۵۰ تا ۶۹ سالهای که به صورت منظم آزمایش ماموگرافی را انجام دادهاند آمار مرگ و میر از میزان کمتری برخوردار بوده است.
در همین مورد موسسه تحقیق سرطان بریتانیا اعلام کرده است در نتیحه افزایش آگاهیها درباره سرطان پستان، جا افتادن فرهنگ چکاپ منظم و همچنین بهبود خدمات درمانی در طول سی ساله گذشته آمار مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان ۴۰ درصد کاهش یافته است.
بنا براعلام این نهاد در حالی که در بریتانیا در سال ۱۹۸۹، ۱۵ هزار و ۶۰۰ زن جان خودشان را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند، در سال ۲۰۱۶ این رقم به ۱۱هزار و ۵۶۳ نفر کاهش یافته است.
آمار نشان میدهد که در هر یکصد هزار تولد، ۶۹۹ مادر و کودک در افغانستان فوت میکنند. این وضعیت ناشی از چهار دهه درگیری، کمبود سرمایهگذاری در ساختار بهداشت و کمشدن کمکهای امدادکنندگان به کشور است.
برنامه جهانی غذا سازمان ملل اعلام کرد افغانستان در صدر ناامنی غذایی و یکی از نقاط حاد گرسنگی در جهان است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد روزانه ۱۶۷ نوزاد در افغانستان جان خود را از دست میدهند.
قسمتهایی از بدن هستند که به دلیل ژنتیک، هورمونها و آسیبهایی که نور خورشید وارد کرده، بافت و رنگشان زودتر تغییر میکند، اما راههایی برای حفظ جوانی و شادابیشان وجود دارد. قسمتهایی از بدن هستند که به دلیل ژنتیک، هورمونها و آسیبهایی که نور خورشید وارد کرده، بافت و رنگشان زودتر تغییر میکند اما راههایی […]
دیدگاه بسته شده است.