نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در این گزارش وضعیت زنان در افغانستان بسیار بد و نگرانکننده توصیف شده است. از ۵۲۹ زن شرکتکننده در این بررسی در ۲۲ ولایت افغانستان، ۶۹ درصد اعلام کردهاند که اضطراب، انزوا و افسردگی در زندگیشان افزایش یافته است.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (UNAMA)، بخش زنان این سازمان (UN WOMEN) و سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) سومین گزارش مشترک فصلی خود را در باره وضعیت زنان در افغانستان منتشر کردند.
در این گزارش وضعیت زنان در افغانستان بسیار بد و نگرانکننده توصیف شده است. از ۵۲۹ زن شرکتکننده در این بررسی در ۲۲ ولایت افغانستان، ۶۹ درصد اعلام کردهاند که اضطراب، انزوا و افسردگی در زندگیشان افزایش یافته است. این زنان تأکید دارند که سطح تصمیمگیریشان در خانوادهها بهشدت کاهش یافته و برخی از آنها زندگیشان را مانند زندان توصیف میکنند.
۶۲ درصد از این زنان اعلام کردهاند که احکام طالبان با شدت فزاینده و بدون استثنا بر زنان اجرا میشود. آموزش، تجارت و فعالیتهای اجتماعی از اولویتهای زنان برای بهبود وضعیت خود و جامعهشان است، و آنها فشارهای بیشتری از جامعه جهانی بر طالبان میخواهند تا به حقوق زنان پایبند شوند و ایجاد فضایی برای مشارکت زنان فراهم آید.
این گزارش نشان میدهد که وضعیت زنان در افغانستان بعد از تسلط طالبان بسیار نگرانکننده و بحرانی است. افزایش اضطراب، انزوا و افسردگی در زندگی زنان، نشان میدهد که محدودیتهای فراوانی بر آنها وضع شده است.
این وضعیت نیازمند توجه فوری و مؤثر جامعه جهانی، سازمانهای بینالمللی و اقدامات محکم برای محافظت از حقوق و حیثیت زنان در افغانستان است.
وضعیت بدی زنان در افغانستان نشاندهند این است که برای محافظت از زنان، تأمین امنیت روانی و فزیکی آنها باید زمینه فرصتهای برابر برای مشارکت زنان در تصمیمگیریهای اجتماعی و اقتصادی ایجاد شود.
براساس اظهارات نهادهای بینالمللی حقوق بشری، طالبان زنان را به صورت سیستماتیک و هدفمند از فعالیتهای اجتماعی حذف کردهاند. این نهادها با نشر گزارشیهایی گفتهاند که سیاست طالبان در قبال زنان مصداق جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی است.
با بازگشت اجباری مهاجران افغانستانی از ایران، خانوادهها با مشکلات جدی در زمینه تحصیل دختران خود روبرو هستند. محدودیتهای شدید طالبان بر آموزش دختران در افغانستان، آینده این فرزندان را تحت تأثیر قرار داده و نگرانیهای عمیقی را در جامعه به وجود آورده است. این موضوع به وضوح نشان میدهد که بحرانهای انسانی نه تنها […]
تحولات سیاسی پس از سال ۱۴۰۰ در افغانستان، بار دیگر زنان این کشور را با موجی از محدودیتهای سیستماتیک مواجه کرد. در نبود دسترسی به آموزش، اشتغال رسمی و مشارکت اجتماعی، کسبوکارهای خانگی بهعنوان تنها عرصه ممکن برای بروز اقتصادی زنان شکل گرفتند. در این نوشته با تمرکز بر چارچوب توانمندسازی اقتصادی زنان، به بررسی […]
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
دیدگاه بسته شده است.