نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ آقای محب در مصاحبه با صدای آمریکا گفت که مذاکرات قطر که دربرگیرنده مواد بسیار محدود است، بیشتر از یک سال را در برگرفته است و مسایلی که در مذاکرات بین الافغانی بحث خواهد شد، زمانگیر خواهد بود. مشاور امنیت ملی افغانستان افزود که مذاکرات قطر یک […]
به گزارش شانا به نقل از صدای آمریکا؛ آقای محب در مصاحبه با صدای آمریکا گفت که مذاکرات قطر که دربرگیرنده مواد بسیار محدود است، بیشتر از یک سال را در برگرفته است و مسایلی که در مذاکرات بین الافغانی بحث خواهد شد، زمانگیر خواهد بود.
مشاور امنیت ملی افغانستان افزود که مذاکرات قطر یک پروسه است که در مراحل ابتدایی قرار دارد که دربرگیرنده مسائل بسیار محدود است.
آقای محب گفت: اصل مذاکرات با آغاز مذاکرات بینالافغانی آغاز خواهد شد. مسائل ما بسیار بزرگ است، در مورد حکومتداری، شراکت در حکومت، در مورد سیستم آینده و مسائل زیادی است که در رابطه به آن صحبت خواهیم کرد و این کار آسانی نیست.
او یک بار دیگر تصریح کرد که حکومت افغانستان حاضر است بدون قید و شرط با طالبان مذاکره کند که به گفته وی «در نتیجه مذاکره به برخی تفاهماتی دست خواهیم یافت که باعث این خواهد شد که ما بتوانیم به آنان (طالبان) در این سیستم جا دهیم.»
اظهارات آقای محب در مورد «جا دادن طالبان در سیستم» در حالی بیان میشود که حکومت افغانستان همواره تأکید کرده است که طالبان باید به قانون اساسی افغانستان احترام بگذارند، سلاحشان را به زمین نهاده و به یک زندگی عادی و سیاسی مدغم شوند.
او گفت که از تفاهمی که ممکن است میان ایالات متحده و طالبان صورت گیرد، در صورتی نظر مثبت خواهد داشت که خواستهای حکومت افغانستان در آن در نظر گرفته شده باشد.
آقای محب افزود: دیدگاه ما در مورد آینده افغانستان با سایر شرکای ما در خصوص صلح فرق میکند. دیگران در فکر تهدیدات خود هستند، که طالبان به آنان دیگر تهدیدی نباشند؛ اما ما خواهان یک افغانستان صلحآمیز، مترقی، باثبات و باعزت استیم که دیگر در آن جنگ نباشد.
مشاور امنیت ملی افغانستان گفت که افرادی که به نام طالبان میجنگند، تمامشان انگیزه همسان ندارند.
او افزود که از نظر حکومت افغانستان، ایجاد اجماع منطقهای، ایجاد یک صف واحد در داخل افغانستان، مبارزه با تروریسم، قاچاقبران و حلقات جرمی که از جنگ سود میبرند، همه اینها شامل روندی میشود که حکومت آن را پروسه صلح مینامد.
او گفت که حکومت افغانستان تمام امکانات را به کار انداخته است تا هر آن انگیزهها را از بین ببرد که عامل جنگ در این کشور است.
این در حالی است که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده در امور مصالحه افغانستان سرگرم نهمین دور مذاکرات با نمایندگان طالبان است. هر دو طرف ابراز امیدواری کردهاند که این دور مذاکراتشان به توافق میان دو طرف منتهی شود.
نادر نادری، عضو پیشین هیئت مذاکرهکننده حکومت افغانستان با طالبان در اولین نشست کمیسیون بررسی جنگ امریکا در افغانستان، شهادت داد.
توافقنامه صلح دوحه، درست در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ میلادی میان ایالات متحده آمریکا و گروه طالبان به امضا رسید. مفاد این توافقنامه، خروج کامل نیروهای خارجی و ناتو از افغانستان و تعهد طالبان برای جلوگیری از فعالیت القاعده در مناطق تحت کنترلشان و مذاکرات بین طالبان و حکومت جمهوری اسلامی افغانستان بود که طرفین بارها یکدیگر را به نقض این توافقنامه متهم کرده بودند.
به گزارش شانا به نقل از شفقنا؛ منابع نزدیک به حمدالله محب و احمد مسعود تایید کردند که آنها درباره آینده افغانستان و مقاومت ملی علیه طالبان صحبت کردهاند. پس از فروپاشی دولت افغانستان، این اولین گفتگوی آقای محب و مسعود است. در ماه ثور سال جاری، حمدالله محب در مصاحبهای با بیبیسی گفت که […]
به گزارش شانا به نقل از شفقنا؛ او در مصاحبه با عربنیوز گفت سوال این است که بعد از سقوط طالبان به کدام سمت میرویم، جنگ داخلی یا تشکیل حکومت فراگیر. مشاور پیشین امنیتی ملی تأکید کرد که برخی چهرهها در میان طالبان نیز باور دارند که رژیمشان با چنین رویکردی نمیتواند مدت زیادی دوام […]
دیدگاه بسته شده است.