جزئیات توافق‌نامه سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله فاش شد

در این توافق از ایجاد شورای عالی دولت و مقام ریاست شورای عالی مصالحه ذکر نام برده شده است.

به گزارش شانا به نقل از اسپوتنیک؛ در این توافق‌نامه آمده است که شورای عالی دولت متشکل از رهبران سیاسی و شخصیت‌های ملی است و برای ایجاد اجماعی سیاسی تشکیل می‌شود.

براساس این توافق، این شورا در مسائل مهم ملی به رئیس جمهور مشوره می‌دهد. تشکیل دیگر براساس این توافق‌نامه شورای مصالحه ملی است که به ریاست دکتر عبدالله اداره می‌شود.

بر بنیاد این توافق‌نامه، آقای عبدالله پنج معاون خواهد داشت که از تیم ثبات و همگرایی خواهند بود. معاونان دیگر شورای عالی مصالحه ملی در مشوره با رئیس جمهور معرفی می‌شوند.

در این سند آمده است که رئیس این شورا (دکتر عبدالله) تشکیل این شورا را در مشوره با رئیس‌ جمهور، طرف‌ها و رهبران سیاسی، رئیسان دو مجلس شورای ملی، جامعه مدنی و نخبگان کشور خواهد ساخت.

درباره صلاحیت دکتر عبدالله آمده است که او رهبری روند صلح، جلسه‌های شورای عالی مصالحه ملی و صلاحیت‌های تعیین و تقرری مقام‌های و کارمندان اجرایی و اداری این شورا و مقام وزارت دولت در امور صلح را خواهد داشت.

شورای عالی مصالحه ملی صلاحیت امور مربوط به روند صلح را تثبیت، تصویب و رهبری خواهد کرد. براساس این سند، رئیس‌ جمهور غنی در صورت لزوم جلسات مشورتی شورای عالی مصالحه ملی  را دعوت می‌کند.

در سند آمده است که این شورا دو بخش دارد: مجمع عمومی و کمیته رهبری. صلاحیت‌ها و وظایف هر دو بخش در اصول وظایف داخلی این شورا تنظیم می‌شود و در بخش دیگر این توافق‌نامه به چگونگی حضور در حکومت پرداخته است.

اعطای رتبه مارشالی به جنرال دوستم بر بنیاد فرمان رئیس جمهور و عضویت وی در شورای عالی دولت و شورای امنیت.

سهم پنجاه‌درصد در کابینه و توافق دیدگاه و شایستگی درباره معرفی والیان، برکناری و تبدیلی‌ها بر بنیاد دلایل موجه و مشوره انجام می‌شود.

منابع می‌گویند که وزارتخانه‌های زیر توسط دکتر غنی به دکتر عبدالله پیشنهاد شده است:

  1. امور داخله
  2. عدلیه
  3. کار و امور اجتماعی
  4. امور مهاجرین و عودت کنندگان
  5. ترانسپورت
  6. اقتصاد
  7. زراعت آبیاری و مالداری
  8. تحصیلات عالی
  9. ‪ امور سرحدات و قبایل
  10. صنعت و تجارت
  11. ‪ مخابرات تکنالوژی معلوماتی (فناوری اطلاعاتی)

 اصلاحات بخش دیگر از این توافق‌نامه را دربر می‌گیرد.

زمینه‌سازی برای برگزاری انتخابات شوراهای ولایتی و شوراهای ولسوالی‌ها برای تکمیل شدن ارکان لویه جرگه در فرصت ممکن، برگزاری انتخابات شهرداری‌ها، تعیین هیئت برای طرح و تعدیل قانون اساسی برای تغییر ساختار حکومتی پس از برگزاری انتخابات شوراهای ولسوالی‌ها، اصلاحات انتخاباتی تعدیل قانون احزاب سیاسی در مطابقت به اصلاحات انتخاباتی از مهم‌ترین بخش‌ها درباره اصلاحات هستند‪.

براساس این توافق، یک هیئت نظارتی پنج نفره مشتمل از چهره‌های سیاسی و ملی برای جلوگیری از نقص توافق‌نامه ایجاد می‌شود.

همچنین بر بنیاد این توافق، شماری از رهبران سیاسی که در روند صلح دخیل بوده‌اند ستایش می‌شوند که شامل استاد برهان‌الدین ربانی، صلاح‌الدین ربانی، پیر سید احمد گیلانی و محمدکریم خلیلی می‌شود.