نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در پی انتشار خبر دعوت محبوبه سراج، نواسه عبدالرحمان خان، پادشاه سابق افغانستان به اسپانیا، موجی از انتقادات تند از سوی برخی از زنان افغانستان، از جمله فریبا قریشی، در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است. این انتقادات که بیشتر خطاب به زنانی است که از این دعوت حمایت کردهاند، با لحنی تند و احساسی […]
در پی انتشار خبر دعوت محبوبه سراج، نواسه عبدالرحمان خان، پادشاه سابق افغانستان به اسپانیا، موجی از انتقادات تند از سوی برخی از زنان افغانستان، از جمله فریبا قریشی، در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است.
این انتقادات که بیشتر خطاب به زنانی است که از این دعوت حمایت کردهاند، با لحنی تند و احساسی بیان میشوند.
فریبا قریشی، از جمله منتقدین، با انتشار پیامی در شبکههای اجتماعی، ضمن ابراز شرمندگی از زن بودن خود، خطاب به حامیان این دعوت میگوید: «شرم باد برای شما زنانی که امروز در داخل اسپانیا از محبوبه سراج پشتپرده پشتیبانی کردید و پایش را تا مادرید کشیدید.»
وی همچنین سیاسیون و هر فرد دیگری در اسپانیا که رسماً از «مادر طالبان» (اشاره به محبوبه سراج) دعوت کرده و با او بر یک میز نشسته است را مورد انتقاد قرار میدهد و میگوید: «شرم باد بر وجدان خفته شما زنان روسیاه تاریخ.»
قریشی با اشاره به وضعیت دشوار پناهجویان افغانستان در پاکستان و ایران، از دعوت محبوبه سراج به اسپانیا در حالی که صدها نفر در انتظار ویزا هستند، انتقاد میکند و میگوید که اگر ببیند محبوبه سراج در مادرید ظاهر شود، خاک اسپانیا را با سه فرزندش ترک خواهد کرد.
این انتقادات نشان میدهد که دعوت محبوبه سراج به اسپانیا، با واکنشهای مختلف و گاه تندی از سوی جامعه زنان افغانستان مواجه شده است. در حالی که برخی از این دعوت حمایت میکنند، برخی دیگر آن را نوعی بیاعتنایی به وضعیت دشوار پناهجویان و خیانت به حقوق زنان افغانستان میدانند.
«جنبش زنان بیدار افغانستان» با انتشار قطعنامهای در روز عید فطر، این عید را نماد همبستگی و فرصتی برای تأمل بر حقوق زنان افغانستان دانسته و خواستار اقدام عملی جامعه جهانی برای تحقق عدالت، برابری و رفع محدودیتهای شدید علیه زنان شده است. به مناسبت عید فطر، جنبش زنان بیدار قطعنامهای تحت عنوان «پیام عیدی […]
جنبش «آینده نوین زنان افغانستان» با انتشار بیانیهای فوری، از تمامی رسانهها، سازمانهای حقوق بشری و نهادهای بینالمللی درخواست کرد تا برای جلوگیری از اخراج خانم زهرا موسوی، فعال شجاع حقوق زنان و عضو این جنبش، به افغانستان، فوراً اقدام کنند. خانم زهرا موسوی، پس از تسلط طالبان بر افغانستان، به دلیل فعالیتهای مستمر خود […]
سازمان دیدهبان حقوق بشر در اقدامی تازه، از شورای جهانی کریکت خواسته است تا عضویت تیم ملی کریکت افغانستان را به حالت تعلیق درآورد. این سازمان معتقد است که تا زمانی که زنان افغانستان حق آموزش و ورزش را به دست نیاورند، تیم کریکت افغانستان نباید در مسابقات بینالمللی شرکت کند. دیدهبان حقوق بشر در […]
در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، وزیران خارجه ۱۲ کشور عمدتا اروپایی در بیانیهای اعلام کردند که حکومت طالبان به دلیل تبعیض جنسیتی سیستماتیک باید مورد بازخواست قرار گیرد.
دیدگاه بسته شده است.