نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اکسپرس تریبون، رسانه نزدیک به ارتش پاکستان در گزارشی با هشدار به طالبان مبنی بر پایان یافتن صبر اسلامآباد، گزینههای موجود برای برخورد با طالبان را تشریح کرد.
به گزارش شانا به نقل از تسنیم؛ «اکسپرس تریبون» نشریه نزدیک به ارتش پاکستان در گزارشی مبسوط با عنوان «معمای دوقلوی طالبان» با ادعای حمایت عملیاتی و پناه دادن طالبان افغانستان به تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) نوشت: رژیم طالبان باید از خواب بیدار شود زیرا «صبر استراتژیک» رو به پایان است، چرا که اسلامآباد اکنون روابط آینده با طالبان را «اقدام قابل تأیید» علیه تحریک طالبان پاکستان منوط کرده است.
گزارش در ادامه با ادعای اینکه تیتیپی عملیاتهای خود در پاکستان را از پناهگاههای امن خود در افغانستان طراحی و اجرا میکند، دلایلی را برای بیمیلی طالبان افغانستان برای اقدام علیه آنها فهرست میکند که به شرح ذیل است:
قرابت ایدئولوژیک: طالبان افغانستان و پاکستان «دوقلوهای ایدئولوژیک» با ریشهها و گرایشات مشترک در نظر گرفته میشوند. این امر باعث میشود که طالبان افغانستان به دلیل یک ارتباط ایدئولوژیک قوی، سرکوب TTP را چالشبرانگیز کند.
ترس از تقویت داعش: طالبان نگران است که موضع پیشگیرانه در برابر تحریک طالبان پاکستان میتواند جنگجویان تحریک طالبان پاکستان را به سمت داعش خراسان سوق دهد. آنها ممکن است نگران باشند که سرکوب تحریک طالبان پاکستان میتواند روایت داعش خراسان مبنی بر انحراف طالبان از مسیر جهاد را تقویت کند.
نگرانیهای رفاقت و اتحاد: تیتیپی و طالبان در مبارزه با نیروهای خارجی متحد بودند و پیوندهای قومی و تاریخی مشترک دارند. طالبان ممکن است نگران باشد که اقدام نظامی علیه تیتیپی میتواند وحدت طالبان را تهدید کند و به طور بالقوه منجر به اختلافات داخلی شود.
ترس از مشروعیتزدایی: طالبان ممکن است از این بیم داشته باشد که اقدامات قاطع علیه تیتیپی میتواند حکومت آنها را در داخل افغانستان مشروعیتزدایی کند.
گزارش در ادامه با تشریح «گزینههای موجود» برای برخورد پاکستان با طالبان افغانستان مینویسد: اگر طالبان فاقد «اراده سیاسی» است یا «نمیتواند» یا «نمیخواهد» اقدام نظامی علیه تحریک طالبان پاکستان انجام دهد، پس چه گزینههایی برای پاکستان برای حفظ منافع امنیتیاش در دسترس است؟ کارشناسان میگویند پاکستان گزینههای زیادی از جمله اقدام نظامی در خاک افغانستان و مذاکرات دارد.
اکسپرس تریبون افزود: عملیات نظامی میتواند عملیات همه جانبهای مانند «ضرب عضب» با هدف برگرداندن دستاوردهای تروریستی و از بین بردن زیرساختهای آنها و از بین بردن سیستم فرماندهی و کنترل آنها باشد. عملیات نظامی تنظیمشده نیز شامل عملیاتهای نظامی محدود یا هدفدار، مانند عملیاتهای اطلاعاتی در حال انجام با هدف تعدیل تهدید است.
نشریه تأکید میکند گزینه مذاکره در حال حاضر روی میز مذاکره قرار ندارد.
«انعامالحق» ژنرال بازنشسته پاکستانی به این رسانه گفت: اسلامآباد گزینههای متعددی در اختیار دارد، چه در حوزههای نظامی و چه در حوزههای غیرنظامی. ما گزینه اقتصادی داریم. ما گزینه نظامی و گزینه پناهندگان افغانستانی را داریم. من فکر میکنم پاکستان اهرم بیشتری دارد؛ مسئله استفاده عاقلانه از آن است.
نشریه نزدیک به ارتش پاکستان در ادامه با اشاره به پیشنهاد «جان اچکزی» وزیر اطلاعرسانی ایالت بلوچستان برای ایجاد پایگاههای پهپادی آمریکا در خاک پاکستان جهت هدف قرار دادن تیتیپی در خاک افغانستان به نقل از این ژنرال پاکستانی به «صبر استراتژیک» توصیه میکند.
انعامالحق به اکسپرس تریبون گفت: رژیم طالبان باید از خواب بیدار شود زیرا «صبر استراتژیک» رو به پایان است، چرا که اسلامآباد اکنون روابط آینده با طالبان افغانستان را به «اقدام قابل تأیید» علیه تحریک طالبان پاکستان منوط کرده است. عملگرایی باید بر انکار احتمالی (حمایت از تیتیپی) غالب باشد.
بازگشایی مرز تورخم، پس از کشمکشهای اخیر، نه تنها نشاندهنده اهمیت این گذرگاه استراتژیک، بلکه نمادی از روابط پیچیده و پر تنش میان طالبان و پاکستان است. این رویداد، که با ظاهری اقتصادی و تجاری رخ میدهد، در واقع بازتابدهنده مسائل عمیقتر سیاسی و امنیتی میان طرفین است. اختلافات مرزی بر سر خط دیورند: خط […]
تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در اقدامی بیسابقه، از ساختار جدید خود رونمایی کرد که عملاً تشکیل یک دولت موازی در مناطق تحت نفوذ این گروه در پاکستان را نشان میدهد. بر اساس اسناد منتشر شده، تیتیپی با ایجاد کمیسیونهای جدید، تعیین رؤسا، والیان، فرماندهان نظامی، فرمانداران و مسئولان غیرنظامی، ساختار حکومتی خود را شکل داده […]
فصیحالدین فطرت گفت که پاکستان هیچ مدرکی درباره حضور تیتیپی در افغانستان ارائه نکرده است. این مقام ارشد نظامی طالبان در برنامه دستاوردهای یک ساله وزارت دفاع این گروه گفت که تیتیپی در پاکستان مناطقی را تحت تسلط دارد و از آنجا دست به عملیات میزند. او افزود که پاکستان ثبوتی ندارد که این گروه […]
نیروهای امنیتی پاکستان با اعلام این که در سال گذشته میلادی بیش از ۱۸ هزار عملیات اطلاعاتی انجام دادهاند، تاکید کردند بیشتر تهدیدهای امنیتی از خاک افغانستان تحتکنترل گروه طالبان بوده است.
دیدگاه بسته شده است.