اختراع مهم دانش‌آموز افغانستانی که در مکاتب ترکیه تحصیل می‌کند

به گزارش شانا به نقل از آناتولی؛ حمید مرادی، دانش‌آموز ۱۶ ساله افغانستانی که در مکاتب بنیاد معارف ترکیه در هرات مشغول به تحصیل است، موفق به ساخت یک سیستم ارتباطی صوتی، مکالمه و تصویری شد که هنگام وقوع بحران و حوادث غیرمترقبه قابلیت ارسال پیام و فایل را دارد. این دانش‌آموز موفق افغانستانی به […]

به گزارش شانا به نقل از آناتولی؛ حمید مرادی، دانش‌آموز ۱۶ ساله افغانستانی که در مکاتب بنیاد معارف ترکیه در هرات مشغول به تحصیل است، موفق به ساخت یک سیستم ارتباطی صوتی، مکالمه و تصویری شد که هنگام وقوع بحران و حوادث غیرمترقبه قابلیت ارسال پیام و فایل را دارد.

این دانش‌آموز موفق افغانستانی به علت مشکل شرط سنی به صورت غیرمجاز در مسابقات هکر دانشگاه‌های آمریکا شرکت کرد و مقام دوم را به دست آورد. مرادی در مکاتب بنیاد معارف ترکیه که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور آن را دروازه ترکیه به جهان می‌خواند مشغول به تحصیل است.

او با این اختراع خود در جشنواره تکنوفست استانبول شرکت کرد و دراین‌باره گفت: هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه ارتباط تلفنی، شبکه اینترنتی قطع می‌شود، این سیستم ارتباطی، امکان تماس صوتی و تصویری را تا شعاع ۵۰ کیلومتری فراهم می‌کند.

مرادی افزود: در شرایط جنگ افغانستان مدام راه‌های ارتباطی قطع شده و انسان‌ها با مشکل ارتباطی مواجه می‌شوند، در شرایط جنگ یا وقوع حوادث طبیعی می‌توان با انتشار سیگنال فرد گم شده را پیدا کرد.

او با بیان اینکه این سیستم را در افغانستان آزمایش کرده و حداکثر ۵۰ نفر می‌توانند وارد این سیستم شوند، گفت: این اپلیکیشن را من طراحی کرده‌ام و با نصب آن بر روی تلفن همراه می‌توان در شرایط اضطراری ارتباط برقرار کرد.

مرادی با بیان اینکه برای شرکت در مسابقات هکر “National Collegiate Cyber Defense Competition” آمریکا که بین دانشجویان برگزار می‌شود صفحه ثبت‌نام را هک و در این مسابقات شرکت کرده است، افزود: این مسابقه بین دانشجویان بود و به دلیل پایین بودن سنم نمی‌توانستم در آن شرکت کنم؛ من صفحه آن‌ها را هک کردم و وقتی دلیل آن را از من پرسیدند گفتم که به خاطر عدم پذیرش به علت سنم این کار را کردم سپس آن‌ها اجازه شرکت در این مسابقه را به من دادند و از بین چهار هزار شرکت‌کننده نفر دوم شدم.

او ادامه داد: پس‌ازاین مسابقه من به همراه خانواده‌ام به آمریکا دعوت شدیم؛ ولی من می‌خواهم در ترکیه بمانم و به تحصیلات خود در اینجا ادامه دهم. ترکیه کشور دوست و برادر افغانستان است. من برای مسلمانان جهان و کشور خودم می‌خواهم که در اینجا بمانم. در مکتب بنیاد معارف چنان آموزشی به من داده‌اند که طی ۸ ماه می‌توانم ترکی صحبت کنم. من می‌خواهم مهندس کامپیوتر شوم و در دانشگاه خاورمیانه آنکارا ادامه تحصیل دهم.