نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
از روز جهانی آزادی مطبوعات (سوم می/ ۱۳ ثور) در سراسر دنیا توسط رسانهها، ژورنالیستان، انجمنها و اتحادیههای ژورنالیستی گرامیداشت میشود.
از روز جهانی آزادی مطبوعات (سوم می/ ۱۳ ثور) در سراسر دنیا توسط رسانهها، ژورنالیستان، انجمنها و اتحادیههای ژورنالیستی گرامیداشت میشود. «کمیته مصونیت خبرنگاران افغان» در کندز با حضور مسئولان ادارات دولتی، رسانهها، مسئول دفتر یوناما، خبرنگاران، بانوان و جوانان از این روز در کندز گرامیداشت کرد.
شهباز صابری، مسئول کمیته مصونیت خبرنگارن افغان در زون شمالشرق در گرامیداشت از این روز با یادآوری از افزایش تهدیدات و خشونتها علیه خبرنگاران، گفت: سال گذشته خونینترین سال برای خبرنگارن بود. به گفته او از سال گذشته تاکنون۱۲ خبرنگار در کشور جان باختهاند. ۹ خبرنگار دیگر در یک حمله انتحاری در ششدرک کابل، دو خبرنگار محلی در ولایت تخار و یک خبرنگار در ولایت خوست توسط افراد مسلح ناشناس در محل کارشان کشته شدهاند.
حشمتالله رحیمی عرضبیگی، معاون و سرپرست مقام ولایت کندز در سخنان خود در این برنامه، گفت: به زودی به مشکلات رسانههای محلی و خبرنگارن محلی رسیدگی خواهد شد.
آقای رحیمی افزود که رسانهها باید بر اساس منافع ملی با نشرات خود باعث افزایش دلگرمی مردم به حکومت شوند.
از سویی آقای بوجیدار دیمیتروف، مسئول دفتر یوناما در زون شمالشرق گفت که رسانهها باید اخبار امیدوارکننده و قناعتبخش منتشر کنند؛ زیرا مردم از جنگ خسته شدهاند و نمیخواهند خبرهای ناامیدکننده بشنوند.
به گفته آقای دیمیتروف پخش و انتشار خبرهای مثبت میتواند زمینهساز پیشرفت و ترقی کشور شود.
در همین حال منظور استانکزی، فرمانده پولیس کندز نیز به خبرنگاران تعهد سپرد که در امر مبارزه با ناهنجاریها و آگاهی افکار عامه در راستای پیشرفتهای دولت دوشادوش آنان تلاش کند و در این را ستا از هیچگونه سعی و تلاشی دریغ نکند.
قابل ذکر است که در اخیر این محفل مسئولان مطبوعاتی نهادهای نظامی و غیرنظامی به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند.
یوناما در نظرسنجی ماه اپریل خود به این نتیجه رسیده است که تنها چهار درصد از مردم افغانستان خواستار به رسمیتشناسی رژیم طالبان هستند.
جمع زیادی از روزنامهنگاران افغانستان با واگذاری قدرت به طالبان در آگوست ۲۰۲۱ برای حفظ جان خود مجبور به ترک افغانستان و مهاجرت به پاکستان شدند. در این میان، خبرنگاران زن و دستیاران رسانهای نیز حضور دارند.
خشونت علیه زنان؛ موضوع داغی که امروزه گریبان گیر تمام زنان افغانستان است!
خشونت علیه زنان در رژیم فعلی چند برابر شده است و از همه بدتر اینکه خشونتهای خانوادگی نیز روبه افزایش است و البته در جریان شرایطی که زنان در برابر خشونت دست به اعتراض زدند، رژیم طالبان تا حد توان تلاش کرد بالهای زنان را قطع کند.
رسانههای افغانستان طی حدود دو نیم سالی که از واگذاری قدرت به طالبان میگذرد با محدودیتها و فشارهای گوناگون روبهرو بودهاند، از تهدید و بازداشت کارمندان گرفته تا خودسانسوری.
دیدگاه بسته شده است.