نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ارزش یک کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) دربازار سرپل ۵۰ افغانی شده است. کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) مشهور به کلاه مزاری یکی از صنایع دستی است که از تولید و فروش آن در بازار حمایت نمیشود. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از پایگاه خبری انبیر، زنان ولایت سرپل همواره در تولید صنایع دستی […]
ارزش یک کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) دربازار سرپل ۵۰ افغانی شده است. کلاه اوزبیکی (تاقین تومارچه گل) مشهور به کلاه مزاری یکی از صنایع دستی است که از تولید و فروش آن در بازار حمایت نمیشود.
به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از پایگاه خبری انبیر، زنان ولایت سرپل همواره در تولید صنایع دستی استعداد و توانایی بالای داشتهاند و تلاش میکنند از این راه نیازهای اقتصادی خانواده خود را تامین کنند؛ اما با وارد شدن کالاهای بیکیفیت کشورهای همسایه اکنون کلاه «تومارچه گل اوزبیکی» ارزش خود را از دست داده است و تولیدکنندگان این کلاهها اندکاندک با یأس و ناامیدی با این صنعت سنتی خداحافظی میکنند.
سالهای قبل بازار کلاهفروشی در شهر سرپل مخصوصاً در روزهای بازار پررنگتر بود اما اکنون با گذشت هر روز این بازار نیز با کاهش کلاه تومارچه گل رنگ و رونق خود را ازدست داده است.
در این روزها کلاه (تاقین) سرخرنگ مشهور به «تومارچه گل» که به تُرکتباران به طور خاص اوزبیکهای افغانستان مربوط شود سرخط رسانهها و صفحات اجتماعی شده است.
«کلاه مزاری» کلاهی است که در افغانستان تولید میشود، اکنون در بازارهای افغانستان و بخشهایی از پاکستان مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا منظور پشتین، رهبر جنبش پشتونها، در تظاهراتهای پشتونها در پاکستان آن را بر سر می گذارد.
کلاه سرخرنگ مشهور به کلاه مزاری یکی از کلاههای سنتی است که در ولایتهای شمالی افغانستان پوشیده میشود. به تازگی اما این کلاه نماد تظاهراتهای مسالمتآمیز شده است و نام مستعار «کلاه پشتین» را به خود گرفته است.
اما تاقین تومارچه گل اوزبیکی در ولایت سرپل که بیشتر زنان از قدیمالاایام با این صنعت سنتی سروکار دارند کمکم بازار خود را از دست داده است .
«جنبش بیدار زنان افغانستان» به مناسبت نوروز قطعنامهای صادر کرده و این جشن سنتی را فرصتی برای یادآوری مبارزات زنان و تلاشهایشان برای دستیابی به حقوق انسانیشان اعلام کرد. این جنبش در بیانیه خود اعلام کرد که زنان افغانستان با وجود تمام محدودیتها و مشکلات، همچنان مقاومت میکنند و در برابر ستم گروه طالبان ایستادگی […]
نشست سازمان ملل درباره وضعیت زنان افغانستان با حضور نمایندگان کشورهای مختلف و فعالان حقوق بشر برگزار شد، جایی که درباره چالشها و محدودیتهای زنان افغان تحت سلطه طالبان بحث و تبادلنظر صورت گرفت.
نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان از ضرورت تقویت سیستمهای بهداشتی کشور برای مقابله مؤثر با شیوع بیماریها و ارائه خدمات بهداشتی به زنان و دختران افغانی خبر داد.
جنبش «آینده نوین زنان افغانستان» با انتشار بیانیهای فوری، از تمامی رسانهها، سازمانهای حقوق بشری و نهادهای بینالمللی درخواست کرد تا برای جلوگیری از اخراج خانم زهرا موسوی، فعال شجاع حقوق زنان و عضو این جنبش، به افغانستان، فوراً اقدام کنند. خانم زهرا موسوی، پس از تسلط طالبان بر افغانستان، به دلیل فعالیتهای مستمر خود […]
دیدگاه بسته شده است.