نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
درگیری مرزی تنها چند هفته پس از آن آغاز شد که ایران به طالبان هشدار داد حقوق آن کشور در مورد آب رودخانه هلمند را نقض نکند. تحلیلگران معتقدند طالبان که اکنون وضعیتی شکننده دارد احتمالا خواستار رویارویی نظامی با ایران نیست و چین نیز به طالبان توصیه کرده است تا در راستای کاهش تنش با ایران گام بردارد.
به گزارش شانا به نقل از فرارو؛ تنشها میان طالبان و ایران در روزهای گذشته پس از تبادل آتش سنگین در نزدیکی یک پاسگاه مرزی – که منجر به کشته شدن دستکم سه نفر و مجروح شدن چندین نفر دیگر شد – تشدید شده بود. به نظر میرسد علت درگیری در مناقشه میان طالبان و ایران بر سر حقوق خود درمورد منابع آبی مشترکشان بوده است.
آب هیرمند که بیش از هزار کیلومتر طول دارد از افغانستان به مناطق خشک شرقی ایران میریزد و اکنون به دلیل تصمیم طالبان برای سدسازی و تولید برق و آبیاری زمینهای کشاورزی نگرانیهایی را برای تهران به وجود آورده است.
ایران در سالیان اخیر با مشکلات فزاینده کمبود آب مواجه بوده است. این وضعیت باعث اعتراض کشاورزان در سال ۲۰۲۱ میلادی شد. «امیرخان متقی» سرپرست وزارت امور خارجه طالبان در اوایل هفته گذشته گفته بود که طالبان متعهد به معاهده ۱۹۷۲ باقی خواهد ماند، اما اشاره کرد که خشکسالی شدید در افغانستان و منطقه نباید نادیده گرفته شود. افغانستان با سومین سال خشکسالی خود مواجه است.
پکن نیز مانند تهران دولت طالبان را به طور رسمی به رسمیت نشناخته است. با این وجود، چین از نمایندگان طالبان استقبال کرده و در گفتگوهای مختلف شرکت کرده و در عین حال سفارت خود را در کابل نیز باز نگه داشته است.
طارق فرهادی، یکی از تحلیلگران سیاسی میگوید: «چین خواهان یک افغانستان امن برای دسترسی به مواد معدنی افغانستان و هم چنین دسترسی به نفت و گاز ایران از طریق افغانستان است. چین از تحولاتی که ثبات جدید در افغانستان را به خطر میاندازد ناراضی خواهد بود و به طالبان توصیه میکند که به حملات مسلحانه به سوی مرزهای ایران ادامه ندهد.»
دیدگاه بسته شده است.