نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
این بار کارین دیکر، شارژدافیر سفارت آمریکا برای افغانستان – که از دوحه کار میکند – دستور منع رفتن زنان به پارکها را محکوم کرده است.
به گزارش شانا به نقل از رادیو آزادی؛ بانو دیکر، در سلسله توییتهای شنبهشب خود نوشت که در پایان سفرش به اسلامآباد گزارشهایی را شنید که زنان در افغانستان اجازه ندارند به پارکها بروند و اگر چنین تصمیمی گرفته شده باشد، هیچ معنایی ندارد.
وی با توضیح بیشتر گفت که زنان مانند مردان حق دارند که به پارکها بروند و دیگر اینکه آنها کودکان را پرورش میدهند به قدم زدن و دویدن در هوای تازه نیاز دارند. وی افزود که منع زنان از رفتن به پارکها نتایج ناگواری برای زنان، کودکان و افغانستان خواهد داشت.
زنان افغانستان نیز از ممنوعیت رفتن به پارکها، ورزشگاهها و حمامهای شهری ناراضی هستند.
سازمان عفو بینالملل هم در واکنش خود گفت که منع زنان از رفتن به پارکهای تفریحی و ورزشگاهها تازهترین مورد از سلسله حملات طالبان به حقوق زنان و دختران در افغانستان است.
این سازمان در توییت خود گفت که جامعۀ جهانی نباید مشکلات زنان و دختران در افغانستان را نادیده گیرد. سازمان دیدبان حقوق بشر هم محدودیتهای تازه توسط گروه طالبان را محکوم کرد.
عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امربهمعروف و نهیازمنکر گروه طالبان چهارشنبه هفته گذشته گفت پس از این به زنان اجازه داده نخواهد شد که در پارکها، حمامها و کلپهای ورزشی حضور یابند. طالبان چند ماه پیش گفته بودند که زنان با رعایت حجاب شرعی تنها سه روز هفته بدون مرد به پارکهای تفریحی در کابل رفته میتوانند.
هرچند گروه طالبان بارها گفته است که حقوق زنان را در چارچوب شریعت رعایت میکند ولی با گذشت بیش از چهارده ماه از تسلط این گروه بر کشور، دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ ادامۀ آموزش دریافت نکردهاند و بسیاری زنان که در نظام جمهوری کار میکردند خانهنشین شدهاند.
فاطمه براتیان، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان افغانستان، اکنون در انگلستان تلاش میکند تا دختران مسلمان را به ورزش تشویق کند و موانع فرهنگی را کنار بزند. پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بسیاری از ورزشکاران زن افغانستان مجبور به ترک کشور شدند. فاطمه براتیان، یکی از اعضای تیم ملی فوتبال […]
جنبش شنبههای ارغوانی هشدار میدهد که تصمیم احتمالی دولت آینده آلمان مبنی بر توقف روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر، جان دهها انسان را با خطر روبهرو خواهد کرد و آنان را در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داد. دولت آینده آلمان احتمالاً روند انتقال کارمندان محلی و فعالان حقوق بشر را متوقف […]
بر اساس گزارش دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد، رانندگان در افغانستان از انتقال زنان بدون محرم، حتی به مراکز درمانی، خودداری میکنند. این محدودیت که از قوانین طالبان سرچشمه میگیرد، مانع جدی در مسیر دسترسی زنان به خدمات حیاتی از جمله درمان پزشکی ایجاد کرده است. این اقدام، که بخشی از سیاستهای سرکوبگرانهی طالبان […]
نازی مظفری، نویسنده و منتقد مقیم اروپا، با نگاهی تیزبینانه و انتقادی، به بررسی برنامههای فرهنگی زنستیزانه پرداخته است. او با تأکید بر ضرورت بازنگری جدی در محتوای این برنامهها، از نهادینهشدن خشونت و تحقیر زنان در جامعه هشدار داده و خواستار شکستن چرخههای آسیبزننده شده است. اکنون متن او را میخوانیم. از هرچه انجمن […]
دیدگاه بسته شده است.