نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رحمتالله نبیل، رئیس امنیت ملی پیشین افغانستان، گفته است که هرگونه تلاش برای تقسیم کردن طالبان به تندرو و میانهرو و یا امید بستن به تغییر تفکر طالبانی، باطل است.
به گزارش شانا به نقل از رسانهها؛ نبیل روز پنجشنبه، ۸ جدی، با انتشار توییتی گفته است که توقع تغییر طالبان تکرار توهمی است که در زمان امضای قرارداد دوحه با این گروه ایجاد شده بود.
رحمتالله نبیل افزوده است که در نظام طالبان هرم قدرت به سه لایه راس هرم، لایه وسطی و قاعده هرم تقسیم شده است. به گفته وی گروه تصمیمگیری در راس هرم قدرت طالبان قرار دارد که از دیوبندیهای دارای افکار افراطی به شمول ملا هبتالله تشکیل شده است.
نبیل لایه وسطی را دربرگیرنده برخی از وزیران و معینهای طالبان دانسته و گفته است که اینها تلاش میکنند تا راهی برای تعامل با جامعه بینالمللی باز کنند.
در دستهبندی نبیل جنگجویان عادی که ماشین جنگی طالبان را تشکیل میدهند، شامل قاعده هرم قدرت طالبان میشوند.
رئیس امنیت ملی پیشین افغانستان گفته است که این جنگجویان «برای مدت ۲۰ سال در ضدیت با تمدن و پیشرفت شستوشوی مغزی شدهاند» و «اتکای طالبان منحیث یک گروه نظامی و تروریستی بر ماشین جنگی یا قاعده هرم است که کاملاً در اختیار راس هرم قرار دارد.»
نبیل همچنین افزوده است که طالبان هرگز تغییر نخواهند کرد، بلکه آنها در پی تغییر افغانستان به یک سیاهچاله غیرقابلبرگشت هستند؛ سیاهچالهای که به گفته او، منافع دیگران در آن تامین شود.
او در ادامه گفته است که گروه طالبان به همین منظور در «ملک خداداد» به قدرت رسانیده شدهاند.
این در حالی است که چند روز پیش ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی طالبان، گفته است که اگر این گروه آبادی و تمدن میخواست، اسامه بن لادن را به امریکا تحویل میداد.
در حالی که مقامهای آمریکایی، افغانستان را پناهگاهی تازه برای گروههای تروریستی میدانند، طالبان این ادعاها را رد کرده و خود را ضامن ثبات کشور معرفی میکند. این تقابل روایات، نگرانیها درباره آینده امنیت منطقه و تعهدات بینالمللی را بیش از پیش پررنگ کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به نشست بعدی دوحه درباره افغانستان، جریانهای سیاسی مخالف طالبان نسبت به مشروعیتبخشی به این گروه هشدار داده و خواستار مشارکت همهجانبه بازیگران سیاسی کشور شدند.
باشندگان ولسوالی خاش ولایت بدخشان روز پنجشنبه در واکنش به تخریب مزارعشان توسط نیروهای طالبان، دست به اعتراض زدند. این رویداد با تنشهایی میان معترضان و نیروهای طالبان همراه بود.
در طول تاریخ پر فراز و نشیب افغانستان، با وجود تنوع بیشمار در اشکال حکومتداری – از امارات و سلطنتهای سنتی گرفته تا جمهوریهای نوپا و رژیمهای اقتدارگرا – یک واقعیت عینی و تاریخی همواره خودنمایی کرده است: این اراده و واکنش مردم بوده که مسیر و مدت بقای حکومتها را تعیین کرده است. قدرت […]
دیدگاه بسته شده است.