نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محمد اشرف غنی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری میگوید که پنج سال پیش زمانی که او کرسی ریاست جمهوری را به دست آورد، دولت اختطاف شده بود. به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ آقای غنی که روز شنبه، بیستوششم اسد، در یک همایش دسته انتخاباتی «دولتساز» در کابل صحبت میکرد، بدون اینکه از کس […]
محمد اشرف غنی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری میگوید که پنج سال پیش زمانی که او کرسی ریاست جمهوری را به دست آورد، دولت اختطاف شده بود.
به گزارش خبرگزاری شانا به نقل از شفقنا؛ آقای غنی که روز شنبه، بیستوششم اسد، در یک همایش دسته انتخاباتی «دولتساز» در کابل صحبت میکرد، بدون اینکه از کس و یا کسانی نام ببرد، گفت که پنج سال پیش زمانی که او به قدرت رسید، دولت اختطاف شده بود و «در هرجای چند تا آقازاده آمده بودند و فکر میکردند که افغانستان برای ابد از آنهاست.» اشرف غنی خطاب به مردم گفت که این «آقازادگان» را «کشیدیم و شما را صاحب ساختیم.»
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در کنار شرح برنامهها و تعهدات انتخاباتی که به مردم در صورت پیروزی وعده کرد، یک بار دیگر انتقاد و کنایههایی را به نشانی «قسر سیاسی» افغانستان نیز حوالت داد. او از مردم خواست تا به «قشر سیاسی» افغانستان مشوره دهند تا خودکمتربینی را کنار بگذارند و نیز بدانند که از سیاستگران کشورهای منطقه هیچ چیزی کمتر ندارند.
اشرف غنی در عین حال از کسانی که او به عنوان «قشر سیاسی» از آن یاد میکند، گلایه کرد که «دولت منتخب» او را نادیده گرفته و دست به تحرکات موازی زدهاند. محمداشرف غنی از جانب دیگر تأکید کرد که امیتازگیری نباید به یک فرهنگ تبدیل شود و امتیاز «جهاد میراثی» نیست.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به ساختار حکومت وحدت ملی نیز اشاره کرد و گفت که در پنج سال گذشته «یک دست و پایش بسته بوده و با تنها یک دست و پا» حکومت کرده است. ظاهراً اشاره او به ساختار ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی است که شریک «برابرگونه» ساختار ریاست جمهوری در پنج سال گذشته به شمار میرفت.
محمد اشرف غنی در این انتخابات ریاست جمهوری با شعار «دولتسازی» و عدم معامله با زورمندان وارد کارزارهای انتخاباتی شده است؛ اما رقیبان او به خصوص عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاست جمهوری شعار مبارزه با «زورمندان و قانونشکنان» غنی را فریبنده توصیف کرده و شخص رئیس جمهور غنی را یک قانون شکن اصلی میخوانند.
از جانب دیگر، حکومت وحدت ملی به رهبری محمد اشرف غنی در پنج سال حکومتداریاش به باور منتقدان هیچگاه نتوانسته است اجماع ملی را در مسایل کلان ملی به وجود بیاورد. یکی از منتقدان سیاست حکومت وحدت ملی به خصوص محمد اشرف غنی، امرالله صالح معاون اول او در دسته انتخاباتی دولتساز بود که همواره پیش از اتحادش با این دسته انتخاباتی، اشرف غنی را به سیاستورزی قوممحورانه متهم میکرد و سیاستهای او را عامل گسست قومی در افغانستان میخواند.
همچنین حکومت وحدت همچنان موفق نشد تا اجماع ملی را در خصوص پروسه صلح و نیز انتخابات ایجاد کند. لویهجرگه مشورتی صلح که در نهم ثور سال جاری از سوی حکومت برگزار شد، بسیاری از سیاستگران افغانستان از جمله عبدالله عبدالله، ریس اجرایی حکومت، عبدالرشید دوستم معاون اول آقای غنی، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی و کریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح این جرگه را تحریم کرده بودند.
رئیس جمهور آمریکا با مقایسه برگزاری انتخابات در کشورش با افغانستان، گفت که انتخابات ایالاتمتحده «جهان سومی» بود.
به گزارش شانا به نقل از روزنامه راه مدنیت؛ پارلمان افغانستان فردا سهشنبه (۳۱سرطان) برای ۴۵روز به تعطیلات تابستانی خواهد رفت. باوجود تقاضاها و خواستهای اعضای مجلس نمایندگان، تاکنون حکومت نامزدوزرای خود را برای رای اعتماد به مجلس معرفی نکرده است. عدم معرفی نامزدوزرای کابینه به مجلس نمایندگان، شماری از اعضای مجلس را نسبت به […]
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در مراسم معرفی رئیس جدید ارگانهای محل، افزود که صلح بدون تقویت دولت مشکل است و اکنون که تیم رهبری دولت واحد است، تلاشهای بیشتر خواهیم کرد تا افغانستان را از تضادهای منطقهای خارج کنیم.
به گزارش شانا به نقل از ارگ ریاست جمهوری، میلوش زمان، رئیس جمهور چک به مناسبت انتخاب مجدد محمد اشرف غنی، به عنوان رئیس جمهور افغانستان، به وی پیام تبریک ارسال کرده است. در این پیام تبریکی، رئیس جمهور چک، صمیمانهترین تبریکات خود را به مناسبت انتخاب مجدد محمد اشرف غنی به عنوان رئیس جمهوری […]
دیدگاه بسته شده است.