نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مقامات پیشین، فعالان حقوق بشر و تشکلهای سیاسی افغانستان به قطعنامه اخیر شورای امنیت ابراز خوشبینی کردهاند.
قطعنامه ۲۷۲۱ شورای امنیت که روز جمعه به تصویب رسید در مورد «یک نقشه راه» گفتگو با طالبان و «ادغام کامل افغانستان» در جامعه بینالمللی است که با ۱۳ رای موافق و دو رای ممتنع روسیه و چین به تصویب رسید.
«جبهه آزادی افغانستان» در بیانیهای این قطعنامه را «نشانهای مثبت» خواند، اما گفت که «افزایش» تعامل با طالبان «هیچ کمکی به حل مساله و کاهش بحران نکرده» است.
«جبهه مقاومت ملی» به رهبری احمد مسعود گفته است که از «واکنش بین المللی یکپارچهتر و ساختارمندتر» و تعیین نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، استقبال میکند.
این جبهه در بیانیهای گفته است که طی ۶ ماه گذشته، در٩٠ عملیات نظامى توسط این جبهه نزدیک به ٢۴٠ جنگجوى طالب کشته و زخمى شدهاند.
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین نیز قطعنامه شورای امنیت را «نشاندهندهٔ همسویی مجامع جهانی برای یک افغانستان آرام، باثبات و مترقی» خوانده و استقبال کرده است و خواستار «تفاهم ملی» و آموزش «دختران و پسران» و «سهیم بودن زنان در همه امور جامعه» شده است.
سرور دانش، معاون پیشین رئیس جمهور قطعنامه تازه شورای امنیت سازمان ملل را «یک گام مثبت» خوانده و خواستار در نظر گرفتن یک نظام «جمهوری فدرال» در افغانستان شده است.
عطامحمد نور، از والی پیشین بلخ در بیانیهای به نام «جمعیت اسلامی» گفته است از هر نوع گفتگوی «جامع» به رهبری سازمان ملل استقبال میکند.
رحمتالله نبیل، رییس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان «نقاط ضعف و قوت» این قعطنامه را برشمرده است، به گفته وی، نقطه ضعف این قطعنامه این است که «قطعنامه بیشتر از کلمات تشویق درخواست استفاده کرده است و به مراحل یا ضربالاجل خاص برای اجرا نپرداخته است.»
طالبان تاکنون درباره افزایش حملات جبهههای مخالف واکنشی نشان ندادهاند.
با کنار رفتن جو بایدن از انتخابات ریاستجمهوری امریکا، امرالله صالح خاطرهاش را از حضور او در ضیافتی با مقامهای حکومت پیشین در کابل روایت کرد.
شورای امنیت سازمان ملل امروز جمعه (۸ جدی) قطعنامهای جدید درباره افغانستان تصویب کرد. این قطعنامه با ۱۳ رای موافق و دو رای ممتنع روسیه و چین به تصویب رسید.
دومین دور نشست وین درباره افغانستان با حضور نزدیک به ۳۰ تن از فعالان سیاسی، مقامهای دولت پیشین افغانستان و نیز احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، صبح امروز دوشنبه ۴ حمل (۲۴ آوریل) در پایتخت اتریش آغاز شد.
انیستیتوت مطالعات جنگ در گزارشی گفته است که ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان، در تلاش ایجاد یک تشکیل نظامی تحت امر مستقیم خود است.
دیدگاه بسته شده است.