نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در تحقیقات مربوط به بیماری کووید ۱۹ دانشمندان چینی به نکتهای برخوردند که اکنون در کانون توجه کارشناسان آلمانی و نروژی قرار گرفته است. بر اساس این تحقیقات شدت نارساییهای تنفسی در بیماران گروههای خونی خاصی بیشتر است.
به گزارش شانا به نقل از دویچهوله؛ پس از شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ در کشورهای گوناگون جهان تحقیقات اولیه دانشمندان این گمان را تقویت کرد که عوامل ژنتیکی میتوانند در چگونگی مقابله سیستم دفاعی بدن در برابر ویروس کرونا نقش زیادی ایفا کند.
نتایج پژوهش جدید دانشمندان نروژی و آلمانی اکنون ارتباط میان برخی از گروههای خونی و تشدید نارساییهای تنفسی در روند رشد بیماری ناشی از ویروس کرونا در بدن را نشان میدهد.
گروه پژوهشگران به سرپرستی تام کارلسن از بیمارستان دانشگاه اسلو در نروژ و آندره فرانکه، از دانشگاه کیل در آلمان نمونه خون ۱۶۱۰ بیمار بدحال را که بهعلت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در اوج این بیماری همهگیر در ۷ کلینیک اسپانیا و ایتالیا بستری بودند، بررسی و مقایسه کردند.
این کارشناسان مولکولهای DNA بیماران را نیز که از نقاط مختلفی بودند استخراج و موردبررسی و پژوهش قرار دادند. سپس خصوصیات ژنتیکی یافته شده در نمونههای خون این بیماران با خون ۲۲۰۵ نفر از افراد سالم اهداکننده خون از هر دو کشور مقایسه شدند. محققان دریافتند که افراد دارای گروه خونی A + بیشتر در معرض خطر نارسایی تنفسی ناشی از بیماری کووید ۱۹ هستند. نتایج این تحقیق همچنین نشان میدهد که بدن افراد با گروه خونی نوع o در مقابل ویروس کرونا از ایمنی بهتری برخوردار است.
تفاوت دو گروه خونی
تحقیقات دانشمندان نروژی و آلمانی نشان میدهد که شدت نارسایی تنفسی در بیماران کووید ۱۹ در نوع گروه خونی با کروموزوم “rs657152” حدود ۳۲ درصد و در نوع “rs11385942” حدود ۷۷ درصد بیشتر از بقیه بیماران بوده است. این کروموزومها تعیینکننده خصوصیات گروههای خونی در ژنها هستند.
پیشازاین محققان چینی در پژوهشهای خود به این نتیجه رسیده بودند که میانگین تعداد بیماران کووید ۱۹ که دارای گروه خونی A هستند از سایر گروههای خونی بیشتر است.
علاوه بر این از مدتها پیش این نکته نیز برای دانشمندان مشخص شده است که افرادی که گروه خونی o دارند کمتر دچار بیماری مالاریا میشوند. از طرف دیگر نتیجه تحقیقات موید آن است که بدن کسانی که گروه خونی A دارند در مقابل طاعون مقاومتر است.
حدود ۳۷ درصد از آلمانیها گروه خونی A + و ۳۵ درصد گروه خونی o+ دارند. گروه خونی B + در ۹ درصد و گروههای خونی A- و o- در ۶ درصد آلمانی دیده میشود. نادرترین گروههای خونی AB + با ۴ درصد، B- با دو درصد و AB- با یک درصد در آلمان است.
به گزارش شانا به نقل از افغانستاناینترنشنال افراد مبتلا به امپاکس دو کودک از پکتیا و ولسوالی فرزه کابل هستند و فعلا در شفاخانه صحت طفل بستریاند. مقامهای طالبان تاکنون درباره ثبت موارد ابتلا به امپاکس در افغانستان چیزی نگفتهاند. این اولین بار است که در افغانستان دو مورد بیماری امپاکس گزارش میشود. امپاکس معروف […]
در سال ۱۹۰۱ کارل لندشتاینر پزشک و ایمونولوژیست اتریشی، گروههای خونی A، B و O را شناسایی و در سال ۱۹۳۰ جایزه نوبل پزشکی را دریافت کرد. گروههای خونی براساس وجود یا عدم وجود مولکولهای مختلف بر روی سطح گلبولهای قرمز است.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی ۵۵ آنلاین؛ بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان با «کمبود مواد غذایی» و بیش از ۸ میلیون شهروند در «معرض گرسنگی» هستند. فقدان کمک به همراه بحران همهگیری ویروس کرونا و خشکسالی، افغانستان را به سمت «تورم شدید» و «کمبود منابع غذایی» سوق داده است. […]
به گزارش شانا به نقل از شهرآرانیوز؛ در اعلامیه وزارت صحت آمده است که هر شبانهروز بر تعداد افراد مبتلا و مریضان کووید۱۹ افزوده میشود. وزارت صحت عامه افزود که براساس برنامه مبارزه با موج سوم کرونا و بهمنظور کاهش گسترش ویروس و کنترل وضعیت موجود، تمامی دانشگاهها، مکاتب، کورسهای آموزشی دولتی و خصوصی در […]
دیدگاه بسته شده است.