نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
هفدهمین دور پارلمان افغانستان به حدود چهار سال تأخیر دیروز جمعه ۶ ثور گشایش یافت. رئیس جمهور افغانستان در مراسم گشایش دور هفدهم پارلمان با اشاره به اهمیت صلح بر پایبندی و تعهد حکومت به آن تأکید کرد.
او گفت: «آنهایی که با پخش ابهام و شک و بدگمانی در پی تضعیف وثیقه ملی یعنی قانون اساسی هستند، نزدیک به فکر کودتاچیان هستند اما با رفتار نرم. آنها نمیدانند کودتا چه قیمت بزرگی را به ملت به بار آورده و من از این تریبون به آنها میگویم عصر کودتا پایان یافته است.»
رئیس جمهور افغانستان در مراسم گشایش پارلمان افغانستان به چگونگی گفتوگوهای صلح با طالبان اشاره کرده و افزود که هرچند صلح نیاز اولیه است، اما براساس طرح صلح حکومت افغانستان هیچ معامله و مذاکره ای که کارت سبز پارلمان را با خود نداشته باشد، عملی نخواهد شد.
اشرف غنی از کسانی خواهان تغییر قانون اساسی افغانستان هستند به شدت انتقاد کرد و آنان را همدست با کودتاچیان دانست: «آنهایی که با پخش ابهام، شک و بدگمانی در پی تضعیف وثیقه ملی ما یعنی قانون اساسی اند، نزدیک به کودتاچیاناند ولی با رفتار نرم.»
زمانی که قدرتی بزرگ، وارد حوزۀ نفوذ سنتیِ قدرتی متوسط میشود، یک شیوۀ رویارویی برای طرفِ ضعیفتر آن است که از درگیری مستقیم با قدرت نیرومندتر پرهیز کرده و هزینۀ حضورش را زیاد کند. وضعیتی که به مداخلهگرِ خارجی، ضربه زده و هزینه تحمیل کند؛ وضعیتی مبهم و خاکستری!
رهبر جبهه مقاومت ملی روز یکشنبه گفت که در سهسال اخیر برآیند هر نوع تعامل با طالبان، ظلم بیشتر این گروه بر مردم افغانستان بوده است. احمد مسعود در یک نشست مجازی گفت که با «گذشت هر روز اتحاد ما بیشتر و عمر طالب کوتاهتر میشود. از آغاز امسال تلاشهای زیادی برای انسجام و اتحاد […]
آمریکا بر تعیین نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان تأکید کرد؛ اما گروه طالبان این اقدام را غیر ضروری دانست.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل گفته است که جوامع اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله هزارهها، شیعیان و سیکها در معرض حملات هدفمند، قتلهای خودسرانه، بدرفتاری، آوارگی و مجازاتهای دستهجمعی قرار دارند.
دیدگاه بسته شده است.