نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پدرش امام جماعت و موذن مسجد روستا بود و از کودکی فاطمه را «اُم کلثوم» میخواند. از پدرش قرائت و تلاوت قرآن آموخت و پنج ساله بود که با برادرش به مکتب رفت و دیری نپایید که قرآن را ازبر کرد. ۱۳ ساله بود که لباس پسرانه میپوشید و با پدرش در عروسیها و مهمانیهای […]
پدرش امام جماعت و موذن مسجد روستا بود و از کودکی فاطمه را «اُم کلثوم» میخواند.
از پدرش قرائت و تلاوت قرآن آموخت و پنج ساله بود که با برادرش به مکتب رفت و دیری نپایید که قرآن را ازبر کرد. ۱۳ ساله بود که لباس پسرانه میپوشید و با پدرش در عروسیها و مهمانیهای توانگران میخواند و به تأمین مخارج خانه کمک میکرد.
۲۱ ساله بود که به قاهره رفت و در کاخ عزالدین برنامه اجرا کرد. ۲۲ ساله بود که در ماه رمضان در برابر شیخ زکریا احمد خواند و درخشید. ۲۶ ساله بود که کار پیوستهاش را با آهنگساز بنام، احمد صبری و سراینده سرشناس احمد رامی آغاز کرد نواختن عود را آموخت و و یک سال بعد به ضبط صفحه گرامافون پرداخت و پس از آن رفته رفته خواننده تراز اول جهان عرب به شمار آمد.
پخش صدایش از رادیو، حرکتی انقلابی در جهان اسلام بود.
۲۸ ساله بود که گروه «تخت» را از نوازندگان سرشناس عود، قانون، ویلون و «رِق» (دایره زنگی) گردآورد و در کنار سرودههای کلاسیک، به اجرای ترانههای محلی پرداخت.
لرزشها و تحریرهای ریز و تند و پردامنه آواز او سبک ویژهای در موسیقی عربی پدید آورده است. ۳۷ ساله بود که در فیلم «وداد» بازی کرد و ۵۲ ساله بود که رباعیات خیام را با آهنگهایی از احمد صبری و ترجمه احمد رامی اجرا کرد.
۵۶ ساله بود که بیماری تیروئید، کبد و صفرایش تشدید شد. به سبب مدت زمان طولانی که در برابر پرژکتور بود مجبور به استفاده از عینک سیاه شد. او در همین سال با پزشک معالجش ازدواج کرد و تا پایان عمر همراه او بود.
۵۸ ساله بود که ترانه «و لله زمان یا سلاحی» (چه عمری گذشت ای سلاح من) را خواند که ۲۳ سال تا سال ۱۹۷۹ سرود ملی مصر بود. او به همراه محمد عبدالوهاب، فرید الاطرش و عبدالحلیم حافظ چهار هرم موسیقی مصر را میسازد.
وی در روستایش مسجد، بیمارستان و فرهنگسرا ساخت و در برقرسانی به آن منطقه نقش سازنده داشت.
دوگول، رئیس جمهور فرانسه پس از شنیدن و دیدن کنسرتش در تالار المپیای پاریس گفت: «با آوازتان دل من و همه فرانسه را به وجد آوردید.»
او بیش از ۶۰ سال آواز خواند، زنان را به هنر و تلاشهای اجتماعی دعوت کرد و فروتنانه سرمشق هنرمندان به ویژه زنان به شمار آمد. رادیو قاهره کنسرتهای بزرگ ماهانه او را بیش از سی سال مستقیم پخش میکرد.
چهار میلیون نفر در مراسم خاکسپاریاش شرکت کردند و در سال ۲۰۰۱ دولت مصر در کاخ نخستوزیری موزهای با وسایل شخصی او بنا کرد.
ام کلثوم در ۷۷ سالگی در قاهره درگذشت.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان، اقدام وزارت خارجه آمریکا در حذف نام رهبران شبکه حقانی از فهرست تحت تعقیب را محکوم کرده و آن را پیامی خطرناک از حمایت غیرمستقیم از تروریسم دانست. جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان با انتشار بیانیهای، حذف نام سراجالدین حقانی، عزیز حقانی و یحیی حقانی از فهرست تحت تعقیب وزارت […]
جنبش «زنان مقتدر افغانستان» با برگزاری حرکت اعتراضی نمادین در کابل، پیام مخالفت خود را با سیاستهای سرکوبگرانه طالبان و بستهبودن مکتبها و دانشگاهها اعلام کردند. همزمان با فرارسیدن نوروز، جنبش «زنان مقتدر افغانستان» در واکنش به سیاستهای سرکوبگرانه طالبان، با برگزاری یک حرکت اعتراضی نمادین در کابل، بر ایستادگی در برابر «آپارتاید جنسیتی» تأکید […]
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با نامهای سرگشاده به ترامپ، خواستار محاکمه زلمی خلیلزاد بهدلیل خیانت و سیاستهای نادرستش در امور افغانستان شدند. شماری از جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان با ارسال نامهای سرگشاده به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، خواستند زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین این کشور در امور افغانستان، بهجای اعزام به کابل محاکمه شود. این […]
«جنبش بیدار زنان افغانستان» به مناسبت نوروز قطعنامهای صادر کرده و این جشن سنتی را فرصتی برای یادآوری مبارزات زنان و تلاشهایشان برای دستیابی به حقوق انسانیشان اعلام کرد. این جنبش در بیانیه خود اعلام کرد که زنان افغانستان با وجود تمام محدودیتها و مشکلات، همچنان مقاومت میکنند و در برابر ستم گروه طالبان ایستادگی […]
دیدگاه بسته شده است.